Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 23 δικογραφίες σε sites στοιχημάτων

23 στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών χτύπησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στοχευμένες δράσεις από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση της διενέργειας παράνομου στοιχηματισμού μέσω Internet, στο πλαίσιο και της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία

football sites sites sites sites sites sites sites sites sites

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκαν 23 ιστότοποι παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου χωρίς νόμιμη άδεια

Η παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα αφορούσε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Βραζιλία

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκαν είκοσι τρεις (23) κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες, που αφορούσαν ιστοτόπους παρόχους υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές χωρίς τη νόμιμη άδεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, από την Ειδική Ομάδα Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου, η οποία έχει συσταθεί στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

  DuckDuckGo App Tracking Protection για τους χρήστες του Android

Η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη και ψηφιακά δεδομένα – στοιχεία αφορούσε είκοσι τρεις (23) ιστότοπους, παρόχους υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου.

Όπως προέκυψε, οι παραπάνω ιστότοποι – πάροχοι λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια, δεν έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς του άρθρου 50 του Ν. 4002/ και δεν σχετίζονται με ανάλογη αδειοδοτημένη επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα.

Η παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα αφορούσε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Βραζιλία.

Η έρευνα οδήγησε στην ταυτοποίηση των χωρών διαχείρισης και κατοχύρωσης των επίδικων ονομάτων χώρου και συγκεκριμένα κατέδειξε ότι η διαχείριση και οι διακομιστές () των είκοσι τριών (23) ιστοτόπων εδρεύουν σε διάφορες χώρες της αλλοδαπής, συγκεκριμένα, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανικές Παρθένους Νήσους, Μπελίζ, Γιβραλτάρ, Αυστρία, Μάλτα, Παναμά, Σουηδία, Ρωσία και Ισραήλ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε και σχετική αλληλογραφία – ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτεία και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων.

  Permadelete απόλυτη διαγραφή αρχείων δωρεάν

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω παράνομοι ιστότοποι εμπεριέχονται στον κατάλογο της Ε.Ε.Ε.Π. που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια (« list »).

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στους παραπάνω ιστοτόπους από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας (διαδικασία « IP »).

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =