Το 25% των Windows desktops δεν υποστηρίζονται

Η Τρίτη 10 Μαΐου του 2022, ήταν η τελευταία μέρα ενημέρωσης των εκδόσεων 1909 (όλες οι εκδόσεις) και 10 20H2 (Home και Pro).

Από αυτή την Τρίτη και μετά, και οι δύο εκδόσεις των Windows 10 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται.

windows 10 bw

Η το έχει ανακοινώσει ήδη στο Windows Message Center. Από προεπιλογή, αυτές οι εκδόσεις των Windows 10 – τουλάχιστον οι εκδόσεις Home και Pro – θα πρέπει να ενημερωθούν αυτόματα στις νεότερες εκδόσεις.

Όσοι από εσάς εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τις προαναφερθείσες εκδόσεις των Windows 10 θα πρέπει να αναβαθμίσετε σε μια πιο πρόσφατη έκδοση (π.χ. τα Windows 10 των εκδόσεων 21H1 ή 21H2).

Ωστόσο, η έκδοση 21H1 των Windows 10 υποστηρίζεται μόνο ως Home και Pro μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου του 2022. Επομένως, συνιστάται η ενημέρωση στην έκδοση 21H2 των Windows 10, που η υποστήριξη θα λήξει στις 13 Ιουνίου του 2023.

Μπορείτε να δείτε τις ημερομηνίες λήξης υποστήριξης για τις εκδόσεις Windows 10 Home και Pro σε αυτήν τη σελίδα. Τα Windows 10 Enterprise και Education έχουν φυσικά διαφορετικές ημερομηνίες λήξης, τις οποίες μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα.

  Μηχανική μάθηση με laser και τέρμα οι κατσαρίδες

Τα στοιχεία της AdDuplex για τον Μάρτιο του 2022 δείχνουν ότι:

Τα Windows 10 20H2 εξακολουθούν να τρέχουν στο 10,8% των επιτραπέζιων υπολογιστών. Παραδόξως, το 8,1% των χρηστών των εκδόσεων Home και Pro εξακολουθούν να τρέχουν τα Windows 10 της έκδοσης 2004, η οποία δεν υποστηρίζεται εδώ και καιρό.

Η έκδοση 1909 των Windows 10 εξακολουθεί να είναι στο 2,4% του μεριδίου της αγοράς. Εάν αφαιρέσετε λοιπόν αυτά τα ποσοστά από το παρακάτω γράφημα, μόνο το 55% των επιτραπέζιων συστημάτων των Windows 10 τρέχουν με τις τελευταίες εκδόσεις και το 19,4% με .

winstats

Συνολικά, το 25%, περίπου το ένα τέταρτο των επιτραπέζιων υπολογιστών τρέχουν με ξεπερασμένες εκδόσεις των Windows.

Τι σημαίνει αυτό; Είτε ο κόσμος έχει κουραστεί με τα πειράματα της Microsoft, είτε δεν θεωρούν σημαντικό το να τρέχουν ενημερωμένα συστήματα.

Προσωπικά πιστεύω περισσότερο την πρώτη υπόθεση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως μετά από κάθε ενημέρωση των Windows κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την σταθερότητα του συστήματός του.

windows 10,Windows 11,microsoft,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).