32 κυβερνήσεις ενώνονται για να καταπολεμήσουν το ransomware

Τριάντα δύο κυβερνήσεις εξέδωσαν ανακοίνωση με την κοινή απόφαση τους να καταπολεμήσουν τα κανάλια πληρωμής των ομάδων .

ransomware

Ανώτεροι αξιωματούχοι από 31 κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσαν ότι θα λάβουν μέτρα για να διαταράξουν τα παράνομα κανάλια πληρωμής κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνται από συμμορίες ransomware, για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους.

Η κοινή δήλωση εκδόθηκε μετά από τις τηλε-διασκέψεις για την Πρωτοβουλία Καταπολέμησης του Λογισμικού, που έγιναν αυτήν την εβδομάδα από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ως απάντηση σε συνεχιζόμενες επιθέσεις που αποκάλυψαν σημαντικά τρωτά σημεία σε κρίσιμες παγκόσμιες υποδομές.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε από τους υπουργούς και εκπροσώπους της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Βουλγαρίας, του Καναδά, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Εσθονίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδίας, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Κένυας, της Λιθουανίας, του Μεξικού, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Πολωνία, Δημοκρατία της Κορέας, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

  Formbook το πιο διαδεδομένο malware τον Σεπτέμβριο του 2022

Τώρα γιατί η ανακοίνωση έχει σαν μέλος την Ευρωπαϊκή ένωση και αναφέρεται ξεχωριστά σε κράτη – μέλη της, όπως Γαλλία, Γερμανία κλπ, αυτό είναι ένα άγνωστο θέμα που μόνο ο Λευκός Οίκος γνωρίζει.

Στο θέμα της ανακοίνωσης όμως, οι παραπάνω διαπιστώνουν ότι οι πληρωμές ransomware που έχουν δημοσιοποιηθεί τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν φτάσει σχεδόν τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα παγκοσμίως (400 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021).

Θεωρούν ότι ο μετριασμός της κατάχρησης των εικονικών περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμια κλίμακα, θα επηρεάσει το επιχειρηματικό μοντέλο και το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν οι ομάδες ransomware για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, για να συλλέγουν λύτρα από τα θύματά τους και να ξεπλένουν τα κεφάλαια που αποκτώνται.

Η Πρωτοβουλία Counter-Ransomware ελπίζει να εξαντλήσει τη χρηματοδότησή τους και να καταργήσει τις δραστηριότητές τους, διαταράσσοντας τα κανάλια χρηματοδότησης των ομάδων ransomware.

Οι προσπάθειες για την παρεμπόδιση της κατάχρησης κρυπτονομισμάτων από ομάδες ransomware θα περιλαμβάνουν ρυθμιστικές αρχές, μονάδες οικονομικών πληροφοριών και αρχές επιβολής του νόμου που θα ρυθμίζουν, εποπτεύουν, ερευνούν και λαμβάνουν μέτρα κατά της εκμετάλλευσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

  2ο τρίμηνο του 2022 κορύφωση όλων των εποχών σε επιθέσεις

Θα αναζητήσουν επίσης τρόπους συνεργασίας με τη βιομηχανία εικονικών περιουσιακών στοιχείων, για την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών που σχετίζονται με ransomware.

Τα κράτη που βρίσκονται πίσω από αυτήν τη δράση θα αξιοποιήσουν τα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα και την υποδομή τους, για να αποτρέψουν από κοινού τη δραστηριότητα ransomware που στοχεύει στην κρίσιμη υποδομή των διεθνών εταίρων.

Οι συμπληρωματικές προσπάθειες θα περιλαμβάνουν επίσης μέσω συνεργασίας των αστυνομικών αρχών, τη βελτίωση του δικτύου για την πρόληψη επιθέσεων, την έρευνα των καταφυγίων των εγκληματιών ransomware και την ενθάρρυνση άλλων χωρών να δραστηριοποιηθούν κατά των ομάδων ransomware που βρίσκονται στην επικράτειά τους.

ransomware

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  12  =  21