Οι 4 καλύτερες εφαρμογές DashCam για Android

Θέλετε το σας να καταγράφει τον δρόμο όταν οδηγείτε; Εύκολο τεχνικά, αλλά χρειάζεστε και μία πιο ειδικευμένη εφαρμογή για αυτό. Δείτε τις 4 καλύτερες εφαρμογές dashcam για Android.

android dash cam image

Αν ενδιαφέρεστε να καταγράφετε τον δρόμο όταν οδηγείτε, για την περίπτωση ατυχήματος είτε γιατί είστε περίεργοι για τις οδηγικές σας συνήθειες, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας, μία dashcam όπως ονομάζεται.

Θα μπορούσατε να αγοράσετε μια τέτοια ειδικά σχεδιασμένη κάμερα για ταμπλό αυτοκινήτου. Ή για να εξοικονομήσετε χρήματα, αν έχετε ένα κινητό Android θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας και μια δωρεάν εφαρμογή Android dashcam. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές δωρεάν εφαρμογές dashcam διαθέσιμες για Android, με μια σειρά από εύχρηστες λειτουργίες.

Γιατί να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή dashcam

Αν αναρωτιέστε γιατί να μπείτε στο κόπο να εγκαταστήσετε μία ακόμη φωτογραφική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, ενώ έχετε ήδη τουλάχιστον μία, η απάντηση θα σας εκπλήξει. Οι εφαρμογές dashcam δεν καταγράφουν απλά το περιβάλλον τους αλλά προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων εργασιών και ρυθμίσεων για την συγκεκριμένη δουλειά. Όπως:

 • Δυνατότητα επιλογής ανάλυσης βίντεο
 • Παρακολούθηση τοποθεσίας GPS
 • Αυτόματη εγγραφή
 • Εγγραφή στο παρασκήνιο
 • Ρύθμιση μήκους βίντεο
 • Αυτόματη αντικατάσταση αρχείου
 • Αυτόματη σύγκρουσης
 • Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις βίντεο, όπως έκθεση και ισορροπία λευκού
 • Αυτόματο ανέβασμα στο cloud
 • Εγγραφή ήχου
 • Κλήση υπηρεσίας έκτακτης
 • Ταχύμετρο GPS
 • Μετριασμός καδρασμών

Όπως καταλαβαίνετε δεν μιλάμε για μία απλή κινηματογράφηση αλλά για κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Βασικές προϋποθέσεις

dash,cam,dashcam,camera,car,κάμερα,αυτοκίνητο

Καταρχήν θα πρέπει να τοποθετήσετε το Android κινητό σας στο παρμπρίζ σας ή στο ταμπλό σας. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε θέση, αλλά οι βάσεις στο παρμπρίζ είναι συνήθως καλύτερες, καθώς μπορούν να καταγράψουν μεγαλύτερο μέρος του δρόμου.

Μετά θα πρέπει να του παρέχετε μόνιμα ρεύμα φόρτισης καθώς οι εφαρμογές dashcam χρησιμοποιούν πολλές λειτουργίες που εξαντλούν γρήγορα την μπαταρία.

Υπάρχει ενδεχόμενο υπερθέρμανσης του smartphone σας, τόσο από την υψηλή χρήση από την dashcam εφαρμογή όσο και από την ηλιοφάνεια που μπορεί να έχει η περιοχή πίσω από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Θεωρούμε ότι η γενική εσωτερική θερμοκρασία εντός του αυτοκινήτου θα είναι τέτοια που θα πρέπει να μην δυσανασχετείτε ούτε εσείς άρα ούτε και το κινητό σας.

Όμως επειδή τοπικά μπορεί η θερμοκρασία να αυξηθεί επικίνδυνα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην βλέπει ο ήλιος άμεσα το κινητό σας. Μία πετσέτα ή ένα χαρτόνι από πάνω του, αρκετά μικρό για να μην σας κόψει την ορατότητα για λόγους ασφαλείας, αλλά που θα σκιάσει το κινητό, ίσως είναι η καλύτερη λύση.

Τέλος φροντίστε να κάνετε μία εγκατάσταση όπου θα είναι εύκολο να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε το κινητό σας, ακόμα και για 1 λεπτό, όσο δηλαδή χρειάζεται για να αγοράσετε κάτι από το περίπτερο που σταθμεύσατε πρόχειρα. Ένα κινητό σε ένα αυτοκίνητο χωρίς επιβάτες ίσως είναι πρόκληση για μερικούς.

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές Android Dashcam

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά δείτε τις τέσσερεις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές dashcam που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Σημειώστε ότι ορισμένες από τις ακόλουθες εφαρμογές dashcam προσφέρουν επίσης και μια επαγγελματική έκδοση επί πληρωμή φυσικά.

Αν και αυτές οι premium εκδόσεις των εφαρμογών προσφέρουν ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων, μπορείτε συχνά να βρείτε τις ίδιες δυνατότητες δωρεάν, σε έτερες εναλλακτικές εφαρμογές.

1. AutoBoy Dash Cam
autoboy dash cam blackbox

Το AutoBoy Dash Cam είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά Android με εύχρηστα χαρακτηριστικά. Είναι απλή στη χρήση και σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών επιλογών κάμερας, επιπέδων έκθεσης, προσανατολισμού λήψης και πολλά άλλα, όλα χωρίς να χρειάζεται να περιπλανηθείτε σε περίπλοκα μενού.

Μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε παρακολούθηση GPS στη λήψη βίντεο. Επιπλέον, το GPS ενημερώνεται καθώς οδηγείτε, εμφανίζοντας την τρέχουσα τοποθεσία σας. Εάν πάθετε ατύχημα, το AutoBoy Dash Cam θα κλειδώσει το βίντεο εγγραφής για να προστατεύσει τα στοιχεία.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το AutoBoy να ξεκινά ή να τελειώνει αυτόματα. Αυτό λειτουργεί χρησιμοποιώντας την βάση του κινητού, ή την παροχή του ρεύματος ή μία σύνδεση Bluetooth, για να ξεκινήσει η εγγραφή (ή την απώλεια σύνδεσης για διακοπή).

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν το YouTube backups (δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας αυτόματα ως βίντεο εκτός λίστας), εγγραφή στο παρασκήνιο, περιορισμένη διάρκεια βίντεο, γραμμές πλέγματος οθόνης (για να σας βοηθήσουν να βαθμονομήσετε και να κεντράρετε) και διαγραφή αρχείων έτσι ώστε να καταγράφει συνεχώς (όσο τουλάχιστον έχει ρεύμα).

Ωστόσο, το AutoBoy έχει και κάποια προβλήματα, σύμφωνα με αναφορές χρηστών. Η λειτουργία κλειδώματος βίντεο μετά από ανίχνευση σύγκρουσης είναι ίσως αρκετά ευαίσθητη και λίγο υπερβολική, καθώς αν χτυπήσετε ελαφρά σε ένα κράσπεδο το AutoBoy Dash Cam θα λάβει την επιτάχυνση σαν ατύχημα και θα προστατεύσει το βίντεο. Παρόμοια κατάσταση μπορεί να δείτε και σε μια ιδιαίτερα μεγάλη λακκούβα, που οι Ελληνικοί δρόμοι ομολογουμένως έχουν πολλές.

Υποστηρίζει Αγγλικά, Κορεάτικα, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Ρωσικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Τούρκικα, Ιταλικά, Βιετναμέζικα, Ταϊλανδικά.

Λήψη: AutoBoy Dash Cam (δωρεάν)

2. AutoGuard Dash Cam
https://www.youtube.com/watch?v=gh0TfmadRBU

Η εφαρμογή Autoguard Dash Cam παρέχει δωρεάν πολλές λειτουργίες επαγγελματικού επιπέδου (καθώς επίσης προσφέρει και μια πραγματική συνδρομή Pro). Θα βρείτε ρυθμίσεις για το μέγιστο μέγεθος αποθήκευσης βίντεο, αυτόματο ανέβασμα σε λογαριασμό σας στο YouTube και Google, κωδικοποίηση bitrate, ισορροπία λευκού και πολλά άλλα.

Όσον αφορά την εγγραφή έκτακτης ανάγκης, το AutoGuard θα προστατεύει αυτόματα την εγγραφή σας σε περίπτωση σύγκρουσης. Μπορείτε να ρυθμίσετε το AutoGuard ώστε να διαγράφει όλες τις εγγραφές μετά την ολοκλήρωση, εάν φυσικά δεν υπάρχει σύγκρουση ή συμβάν έκτακτης ανάγκης.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, επειδή εάν οδηγείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα ή πολλές φορές την ημέρα, μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα έναν τεράστιο όγκο άχρηστων λήψεων κάμερας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε το χρονικό διάστημα που το AutoGuard θα συνεχίσει την εγγραφή μετά από ένα συμβάν σύγκρουσης, το οποίο είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή.

Επιπλέον, το AutoGuard μπορεί να πραγματοποιήσει μια αυτόματη κλήση όταν ανιχνεύσει ένα ατύχημα. Μπορείτε να ορίσετε τον αριθμό για κλήση στις σύνθετες ρυθμίσεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι το AutoGuard Dash Cam περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία φλας, η οποία ενεργοποιεί την κάμερα του smartphone Android. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά φωτεινό ώστε το AutoGuard να μπορέσει να τραβήξει μερικά πρόσθετα πλάνα στο σκοτάδι αλλά δεδομένου ότι το φως αντανακλάται στο παρμπρίζ, το συνολικό αποτέλεσμα είναι πιθανά περιορισμένο.

Συνολικά, το AutoGuard Dash Cam είναι αρκετά απλό ώστε ο καθένας να μπορεί να το κατεβάσει και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί

Λήψη: AutoGuard Dash Cam (Δωρεάν και premium έκδοση)

3. Drive Recorder
drive recorder

Το Drive Recorder προσφέρει μια βασική αλλά αποτελεσματική προσέγγιση. Παρέχει μια αξιοπρεπή γκάμα επιλογών διαμόρφωσης, όπως το μέγιστο μέγεθος αποθήκευσης βίντεο, το όριο στη διάρκεια εγγραφής, τον ρυθμό ενημέρωσης GPS και το αν θα εγγράψετε τον ήχο του αυτοκινήτου σας. Προσφέρει επίσης εγγραφή στο παρασκήνιο ως τυπική δυνατότητα, ενώ άλλες εφαρμογές κλειδώνουν την εγγραφή στο παρασκήνιο πίσω από μια συνδρομή ή αναβάθμιση.

Ένα στοιχείο που μας άρεσε πολύ στο Drive Recorder είναι η οθόνη αναπαρς. Χωρίζει την οθόνη σας στη μέση, εμφανίζοντας το βίντεο στην κορυφή και στο κάτω μέρος έναν χάρτη της διαδρομής που ακολουθήσατε.

Ωστόσο, τα μειονεκτήματα είναι ότι το Drive Recorder δεν περιλαμβάνει λειτουργίες έκτακτης ανάγκης, όπως άμεση επαφή με μία υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, κλείδωμα βίντεο ή κοινή χρήση τοποθεσίας GPS. Επιπλέον, εκτός και αν ορίσετε διαφορετικά, το Drive Recorder θα αντικαταστήσει αυτόματα τα παλαιότερα βίντεο, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα.

Τέλος, η προεπιλεγμένη τοποθεσία αποθήκευσης δεν είναι εύκολα προσβάσιμη και δεν μπορείτε να αλλάξετε τη διαδρομή του αρχείου. Παρόλο αυτά μπορείτε να μοιραστείτε το βίντεο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα προβολής εντός εφαρμογής.

Υπάρχει μια ακόμη προειδοποίηση για τη χρήση του: καθώς το Drive Recorder είναι μια δωρεάν εφαρμογή, υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Αν και αυτό είναι απολύτως κατανοητό, η αλλαγή των αναδυόμενων διαφημίσεων αποσπά την προσοχή, ειδικά εάν το κινητό σας βρίσκεται στο οπτικό σας πεδίο όταν οδηγείτε.

Λήψη: Drive Recorder (δωρεάν)

4. Dash Cam Travel
dash cam travel

Η τελευταία δωρεάν dashcam εφαρμογή είναι το Dash Cam Travel, που προσφέρει μια δωρεάν έκδοση και τέσσερις ξεχωριστές βαθμίδες επί πληρωμή (!). Κάθε πληρωμένη βαθμίδα του Dash Cam Travel ξεκλειδώνει ένα επιπλέον σύνολο επιλογών, στοχεύοντας σε χρήστες “Επαγγελματίες” ή “Σπορ” κλπ.

Η δωρεάν έκδοση του Dash Cam Travel επιτρέπει την εγγραφή στο παρασκήνιο με ή χωρίς πληροφορίες. Αν επιλέξετε να συμπεριλάβετε τις πληροφορίες, τότε η εγγραφή θα περιλαμβάνει επίσης και την ταχύτητά σας, τον χρόνο εγγραφής, την ημερομηνία και έναν χάρτη GPS που ενημερώνεται καθώς οδηγείτε.

Η απενεργοποίηση της επικάλυψης των πληροφορίων αλλάζει επίσης την ανάλυση του βίντεο. Χωρίς την επικάλυψη, το Dash Cam Travel χρησιμοποιεί τυπικές αναλύσεις βίντεο για εγγραφή, όπως 1920×1080 ή 1280×720. Όταν προσθέτετε την επικάλυψη στην εγγραφή, η ανάλυση εγγραφής αλλάζει ελαφρώς για να καλύψει τη διαφορά στο μέγεθος, σε 1920×936 ή 1280×624 (ή το πολύ μεγαλύτερο 2220×1080).

Ωστόσο, αυτές οι μικρές υποβαθμίσεις σε ανάλυση βίντεο δεν κάνουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να διαβάσετε σε περίπτωση ατυχήματος, μια πινακίδα κυκλοφορίας από ένα βίντεο.

Λήψη: Dash Cam Travel για Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή Android Dashcam;

Η ποιότητα εικόνας σε όλες τις εφαρμογές dashcam είναι αρκετά παρόμοια. Άλλωστε η ποιότητα εγγραφής της κάμερας σχετίζεται με την κάμερα του smartphone σας και όχι με την ίδια την εφαρμογή.

Φυσικά, ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικοποιητές, επομένως υπάρχει μία κάποια διακύμανση στην ποιότητα, αλλά αυτή δεν είναι σημαντική .

Είναι σαφές, ωστόσο, ότι οι δωρεάν εφαρμογές dashcam λειτουργούν εξίσου καλά με τις premium. Και καθώς όλες οι επιλεγμένες εφαρμογές είναι δωρεάν, μπορείτε να τις δοκιμάσετε όλες για να αποφασίσετε τι ταιριάζει στο smartphone σας και στο αυτοκίνητό σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.
dash,cam,dashcam,camera,car,κάμερα,αυτοκίνητο

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).