43 χρόνια μετά το πρώτο τηλεφώνημα με κινητό τηλέφωνο Motorola

Πριν από 43 χρόνια, στις 3 Απριλίου του 1973, ένας μηχανικός της Motorola που ονομαζόταν Martin Cooper έκανε την πρώτη κλήση με κινητό τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Cooper, ο Joel S Engel επικεφαλής της Bell Labs.

Motorola

Η κλήση έγινε με ένα κινητό τηλέφωνο Motorola Dyna-Tac βάρους ενός κιλού και δεκατριών γραμμαρίων. Το κινητό ήταν κάπως σχετικό αφού το Dyna-Tac είχε διαστάσεις: 23 x 13 x 4,5 εκατοστά. Η συσκευασία του ήταν σαν κουτί παπουτσιών, περιείχε 30 πλακέτες κυκλωμάτων και μια μπαταρία με μέγιστο χρόνο ομιλίας περίπου μισή ώρα και που για να την επαναφορτίσετε χρειαζόσασταν 10 ώρες. Δεν είχε καμία οθόνη, και μπορούσατε να κάνετε μαζί του μόνο τρεις δουλειές: να μιλήσετε, να ακούσετε, και να κάνετε μία κλήση.

Το Dyna-Tac είχε ήδη περάσει από κάποιες δοκιμές FCC στην Ουάσιγκτον και τη μεγάλη μέρα, ο Cooper έδωσε μία συνέντευξη τύπου στο Manhattan Hilton επιδεικνύοντας το. Η Motorola εκείνη την εποχή προσπαθούσε να πείσει την FCC να διαθέσει μεγαλύτερο εύρος ζώνης συχνοτήτων σε εταιρίες που προσπαθούσαν να εμπορευματοποιήσουν την εκκολαπτόμενη τεχνολογία.

  Σύλληψη από δακτυλικά αποτυπώματα μιας εικόνας του WhatsApp

Μετά από 43 χρόνια και έχοντας βάλει για τα καλά στην ζωή μας τα smartphones, όλα αυτά ακούγονται μάλλον εξωπραγματικά και ίσως στην γενιά των παππούδων μας. Όμως ήταν μόλις πριν από 43 χρόνια.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  34  =  41