43 χρόνια μετά το πρώτο τηλεφώνημα με κινητό τηλέφωνο Motorola

Πριν από 43 χρόνια, στις 3 Απριλίου του , ένας μηχανικός της που ονομαζόταν Martin Cooper έκανε την πρώτη κλήση με κινητό τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Cooper, ο Joel S Engel επικεφαλής της .

Motorola

Η κλήση έγινε με ένα κινητό τηλέφωνο Motorola Dyna-Tac βάρους ενός κιλού και δεκατριών γραμμαρίων. Το κινητό ήταν κάπως σχετικό αφού το Dyna-Tac είχε διαστάσεις: 23 x 13 x 4,5 εκατοστά. Η συσκευασία του ήταν σαν κουτί παπουτσιών, περιείχε 30 πλακέτες κυκλωμάτων και μια μπαταρία με μέγιστο χρόνο ομιλίας περίπου μισή ώρα και που για να την επαναφορτίσετε χρειαζόσασταν 10 ώρες. Δεν είχε καμία οθόνη, και μπορούσατε να κάνετε μαζί του μόνο τρεις δουλειές: να μιλήσετε, να ακούσετε, και να κάνετε μία κλήση.

Το Dyna-Tac είχε ήδη περάσει από κάποιες δοκιμές FCC στην Ουάσιγκτον και τη μεγάλη μέρα, ο Cooper έδωσε μία συνέντευξη τύπου στο Manhattan Hilton επιδεικνύοντας το. Η Motorola εκείνη την εποχή προσπαθούσε να πείσει την FCC να διαθέσει μεγαλύτερο εύρος ζώνης συχνοτήτων σε εταιρίες που προσπαθούσαν να εμπορευματοποιήσουν την εκκολαπτόμενη τεχνολογία.

Μετά από 43 χρόνια και έχοντας βάλει για τα καλά στην ζωή μας τα , όλα αυτά ακούγονται μάλλον εξωπραγματικά και ίσως στην γενιά των παππούδων μας. Όμως ήταν μόλις πριν από 43 χρόνια.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).