Gemalto: τα δίκτυα μας παραβιάστηκαν αλλά τα κλειδιά δεν διέρρευσαν

Η Ολλανδική εταιρεία κατασκευής καρτών SIM Gemalto δήλωσε χθες ότι τα δίκτυά της “πιθανώς” παραβιάστηκαν, αλλά δεν έχουν κλαπεί τα κλειδιά ς.

Η δήλωση της εταιρείας έγινε, κατά την δημοσιοποίηση των ποριμάτων της εσωτερικής ς για τις αναφορές του που ήθελαν τα συστήματα της εταιρείας να έχουν παραβιαστεί από την NSA και την GCHQ.sim card Gemalto

Η Gemalto, δήλωσε ότι οι κάρτες SIM που διαθέτει στην αγορά είναι ασφαλείς. Στην έκθεση που δημοσίευσε σήμερα, προσθέτει ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα μεταφοράς για τα κλειδιά SIM με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας από το 2010, και ότι η παράβαση δεν θα μπορούσε πιθανότατα να επηρεάσει τις δραστηριότητές της.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι, ακόμη και αν οι μυστικές υπηρεσίες είχαν καταφέρει να κλέψουν αυτά τα κλειδιά, δεν θα ήταν σε θέση να κατασκοπεύουν τα κινητά που χρησιμοποιούν 2G, 3G και 4G καθώς οι συνδέσεις αυτές δεν είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Τα στις αρχικές προδιαγραφές του 2G απομακρύνθηκαν με αλγορίθμους που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η Gemaltο εντόπισε δύο εισβολές, το 2010 και το 2011, οι οποίες πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να είναι από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου.

Το τι ισχύει τελικά κανείς δεν το γνωρίζει, παρά μόνο οι μυστικές υπηρεσίες και η εμπλεκόμενη εταιρεία. Μια παραδοχή της παραβίασης από την Ολλανδική εταιρεία θα είχε άμεσο οικονομικό κόστος όπως είδαμε σε προηγούμενη δημοσίευση μας.

Από την άλλη ο Snowden δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα, ίσα ίσα που τεκμηριώνει αυτά που ισχυρίζεται με επίσημα έγγραφα από τις μυστικές υπηρεσίες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).