Η Adobe σταματά τον εφιάλτη της ανάγνωσης PDF στο τηλέφωνό σας


Σας έχει τύχει να προσπαθήσετε να διαβάσετε ένα αρχείο pdf στο τηλέφωνό σας? Αν ναι, τότε καταλαβαίνετε τι εφιάλτη περνάει κάποιος όταν προσπαθεί να αναγνώσει το κείμενο.

Η Adobe κυκλοφορεί στο Adobe Reader μια νέα λειτουργία με τεχνολογία AI που θα κάνει τα αρχεία PDF πολύ πιο ευανάγνωστα και ανταποκρίσιμα σε συσκευές Android και iOS. Με την ονομασία Liquid Mode, η νέα λειτουργεία αξιοποιεί το πλαίσιο AI της Adobe, το Sensei, για να κάνει τα PDF να ταιριάζουν στην οθόνη σας χωρίς να χρειάζεται να τα στριφογυρνάτε και να τα κάνετε ζουμ.

Πως θα λειτουργήσει; Όταν ανοίγετε ένα PDF στον Reader, το Sensei θα σαρώσει το αρχείο και θα εντοπίσει μέρη όπως επικεφαλίδες, παραγράφους, εικόνες και πίνακες. Στη συνέχεια, θα διαμορφώσει ξανά το PDF για να το κάνει πιο δυναμικό και προσαρμόσιμο.

Σύμφωνα με τον Άσλεϊ Στιλ, αντιπρόεδρο της Digital Media της Adobe:

«Η λειτουργία Liquid Mode δημιουργεί ένα έξυπνο περίγραμμα, πτυσσόμενες και επεκτάσιμες ενότητες και μετατρέπει κείμενο με δυνατότητα αναζήτησης για γρήγορη πλοήγηση. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να προσαρμόσουν το μέγεθος της γραμματοσειράς και το διάστημα μεταξύ λέξεων, χαρακτήρων και γραμμών ώστε να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες προτιμήσεις ανάγνωσής τους».

Όλες οι αλλαγές δεν είναι μόνιμες, πράγμα που σημαίνει ότι το αρχικό αρχείο PDF θα παραμείνει το ίδιο ακόμα και μετά την προβολή.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο της εταιρείας Adobe:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια, οπότε δεν θα λειτουργεί σε κάθε PDF. Κάθε φορά που ανοίγετε ένα PDF, το Sensei θα σαρώνει το αρχείο και θα ανάβει το κουμπί Liquid Mode στην κορυφή, εάν το αρχείο είναι κατάλληλο για μορφοποίηση.

«Όσο περισσότερα έγγραφα περνούν από τη λειτουργία Liquid, τόσο περισσότερες γνώσεις θα αποκτήσει για να επεκτείνει τη λειτουργικότητά της και να βελτιώσει την αξιοπιστία της».

Προς το παρόν, η λειτουργία Liquid Mode είναι αποκλειστικά διαθέσιμη για κινητά, αλλά η εταιρεία σκοπεύει να την επεκτείνει στο μέλλον και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα για αυτό δεν είναι σαφές.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Παρόλο που οι λάτρεις του EPUB (μια μορφή ebook που ήδη διαθέτει χαρακτηριστικά σχεδιαστικής απόκρισης) πρέπει να τρίβουν τα μάτια τους, το να γίνουν τα PDF πιο ευανάγνωστα μέσω του Acrobat Reader είναι μια αλλαγή που πολλοί θα χαιρετίσουν, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητα της μορφής.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news