Edge σημαντικές βελτιώσεις στην χρήση πόρων

Γνωρίζετε εδώ και καιρό ότι ο Google Chrome χρησιμοποιεί πάρα πολλούς πόρους του υπολογιστή σας. Έτσι η θέλοντας να αποφύγει το ίδιο πρόβλημα στον που βασίζεται στο Chromium, προσπαθεί να αναπτύξει μια νέα λειτουργία.

Η νέα λειτουργία που ονομάζεται sleep tabs και σκοπός της είναι να ζητάει από τις καρτέλες που δεν χρειάζεστε να αποδεσμεύουν τους πόρους που χρησιμοποιούν.Windows 10 KB4541301, KB4541302 & KB4559309 ενημερώσεις για τον Edge

Το Google Chrome διαθέτει ήδη μια λειτουργία tab freezing που αναστέλλει τη δραστηριότητα των καρτελών που δεν κάνατε κλικ πρόσφατα, αλλά η Microsoft θέλει να κάνει κάτι περισσότερο.

“Τα βασίζονται στον πυρήνα της τεχνολογίας “freezing” του Chromium. Το πάγωμα (freezing) διακόπτει τους χρονομετρητές των scripts μιας καρτέλας για να ελαχιστοποιήσει τη χρήση των πόρων. Ένα sleeping tab συνεχίζει να λειτουργεί αυτόματα όταν κάνετε κλικ, κάτι το οποίο είναι διαφορετικό από τα discarded tabs, που απαιτούν την πλήρη φόρτωση της σελίδας”, αναφέρει η Microsoft.

“Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία freezing αναπτύξαμε τα Sleeping tabs. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στις ανενεργές καρτέλες παρασκηνίου να τρέχουν σε αναστολή λειτουργίας, απελευθερώνοντας πόρους συστήματος μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτοί οι πόροι συμπεριλαμβάνουν μνήμη και CPU και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νέες ή υπάρχουσες καρτέλες ή άλλες εφαρμογές που τρέχουν στη συσκευή σας.”

Τα Sleeping tabs έχουν ρυθμιστεί ώστε να απαιτούν από τις καρτέλες την είσοδο σε κατάσταση αναμονής μετά από δύο ώρες, αλλά οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τον χρόνο από την οθόνη ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Αν θέλετε να λειτουργήσει και πάλι μια καρτέλα αρκεί να κάνετε ένα κλικ σε αυτή, και το περιεχόμενο θα γίνει ξανά διαθέσιμο στο πρόγραμμα περιήγησης.

Τα sleeping tabs θα εμφανίζονται διαφορετικά από τις υπόλοιπες καρτέλες στον Microsoft Edge. Θα ξεθωριάζουν για να δείχνουν ότι δεν χρησιμοποιούν πόρους. Όταν κάνετε κλικ σε αυτές, ο η εμφάνιση θα επιστρέψει στην τυπική προσέγγιση.

Η Microsoft αναφέρει ότι προσπαθεί να βελτιώσει περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον δυνατότητες, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να προσθέτουν εξαιρέσεις από την οθόνη ρυθμίσεων. Έτσι θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα ιστότοπων που δεν επιτρέπετε να εισέλθουν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, απαιτώντας τους να παραμένουν ενεργοί.

Σύμφωνα με τις δοκιμές της Microsoft, τα sleeping tabs προσφέρουν σημαντική βελτίωση στην απόδοση του προγράμματος περιήγησης. Η χρήση της μνήμης φαίνεται να έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 26% στον Microsoft Edge, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ η χρήση της CPU έπεσε κατά 29%.

Αν και το πρώτο πλεονέκτημα αυτής της δυνατότητας είναι η χαμηλότερη χρήση πόρων, τα sleeping tabs θα βελτιώσουν επίσης και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε φορητούς υπολογιστές ή γενικότερα στις κινητές συσκευές.

Η δυνατότητα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών, αλλά η Microsoft αναφέρει ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει για τους πρώτους χρήστες μέσω των καναλιών Canary και Dev.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).