Airbus δοκιμές αυτόνομων αερό-ταξί τέλος του 2017

Το αυτο-ιπτάμενο μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από ένα αποκύημα της φαντασίας μας, αφού η αεροδιαστημική Airbus θέλει να δοκιμάσουν ένα πρωτότυπο μέχρι το τέλος του .

Ένα χρόνο μετά την απόφασή της να αναπτύξει αυτ ιπτάμενα αυτοκίνητα, η Airbus φέρεται να έχει ορίσει τις πρώτες δοκιμές ένος πρότυπου υ ιπτάμενου ταξί για έναν επιβάτη μέχρι το τέλος του 2017.Airbus

Η εταιρεία οραματίζεται έναν κόσμο που με το πάτημα ενός κουμπιού, τα οχήματα θα μπορούν να πετάξουν πάνω από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Στο όραμα της εταιρείας όλοι θα είναι σε θέση να κάνουν κράτηση αυτόνομων αερό-ταξί χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά.

«Εκατό χρόνια πριν οι αστικές μεταφορές έγιναν υπόγειες, αλλά σήμερα έχουμε το τεχνολογικά μέσα να πάμε πάνω από το έδαφος,” ανέφερε ο CEO της Airbus Tom Enders στο συνέδριο ψηφιακής DLD στο Μόναχο.

“Είμαστε σε μια φάση πειραματισμού, αλλά παίρνουμε αυτή την εξέλιξη πολύ σοβαρά.”

Ο Enders πρόσθεσε ότι οι αυτές θα πρέπει να είναι πράσινες για να αποφευχθεί η περαιτέρω ρύπανση και η συμφόρηση των πόλεων και ότι η χρήση του ουρανού θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κόστους για τους σχεδιαστές υποδομών της πόλης.

“Με το πέταγμα, δεν χρειάζεται να διαθέτουμε δισεκατομμύρια σε γέφυρες και δρόμους.”

Το του πρώτου αυτόνομου οχήματος ονομάζεται Vahana, και ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2016 από την A3, του Ομίλου της Airbus που έχει σαν έδρα τη Silicon Valley. Ο σχεδιασμός του οχήματος ολοκληρώθηκε το 3ο τρίμηνο του 2016, και τον Αύγουστο, οι μηχανικοί άρχισαν να αναπτύσσουν τα υποσυστήματα του πρωτότυπου οχήματος που θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές.

Ενώ η Airbus θα πρέπει να ξεπεράσουν τα ρυθμιστικά εμπόδια τα επόμενα χρόνια (οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είναι πολύ συντηρητικές με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα αυτόνομα οχήματα) ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι πεπεισμένος ότι το όραμά του είναι ρεαλιστικό.

“Δεν είμαι οπαδός του Star Wars, αλλά δεν είναι τρελό να φανταστεί κανείς ότι μια μέρα οι μεγάλες πόλεις μας θα έχουν ιπτάμενα αυτοκίνητα,” δήλωσε ο Enders τον Αύγουστο του 2016.

“Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον , θα χρησιμοποιούμε τα smartphones μας για να καλέσουμε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο ιπτάμενο ταξί που θα προσγειωθεί έξω από την πόρτα μας, χωρίς πιλότο.”

Τον Ιούλιο του 2016 η Airbus ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει συναρπαστικά 3D περιβάλλοντα για να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να βελτιώσουν την άνεση της καμπίνας και ότι οραματίζεται το τελικό αποτέλεσμα από την αρχή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).