Microsoft και το παραμύθι των νέων ρυθμίσεων απορρήτου

Ακόμη και με τις νέες αλλαγές για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής, η Microsoft ακόμα δεν αφήνει εντελώς στην διάθεση του τελικού χρήστη την δυνατότητα opt-out της συλλογής δεδομένων στα .

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει αναθεωρήσει πλήρως ορισμένες από τις πρακτικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής του σε σχέση με την ποσότητα των δεδομένων που συλλέγονται από τα Windows 10, καθώς και τα δεδομένα που αποστέλλονται στην εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τις αλλαγές αναφέροντας πρώτα το πολύ sic “μετά τα σχόλιά σας,” μέσω του υπεύθυνου ανάπτυξης των Windows Terry Myerson σε ένα blog post. Ο Myerson δήλωσε ότι οι επερχόμενες αλλαγές στα Windows 10 θα περιλαμβάνουν νέους ελέγχους και για την ιδιωτική ζωή, που θα “συμβάλουν στη διασφάλιση στον έλεγχο της ιδιωτικής ζωής σας.”microsoft

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα «νέο ταμπλό απορρήτου της Microsoft στο web που σας επιτρέπει να δείτε εύκολα και να διαχειριστείτε τη δραστηριότητα των δεδομένων σας.”

Μετά την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος, η Microsoft έχει εμπλακεί σε μια συνεχιζόμενη διαμάχη για το πόσα δεδομένα των Windows 10 ταξιδεύουν προς στην έδρα της εταιρείας.

Το λανσάρισμα των Windows 10 αμαυρώθηκε από κατηγορίες ότι το λογισμικό εξαπατάει τους χρήστες στην οθόνη ρύθμισης αφού η και άλλες τεχνολογίες συλλογής δεδομένων είναι απαραίτητες για την υποστήριξη διαφόρων χαρακτηριστικών των Windows. Με την εγκατάσταση ενεργοποιείται σχεδόν κάθε δυνατότητα συλλογής δεδομένων, τοποθεσία, ιστορικό αναζήτησης και πολλά άλλα που διαβιβάζονται στους διακομιστές της εταιρείας.

Οι Ελβετοί ρυθμιστές της ιδιωτικής ζωής ήταν από τους πρώτους που διαμαρτυρήθηκαν για τις τεχνικές συλλογής δεδομένων της Microsoft.

Ο φύλακας της προστασίας των δεδομένων στη Γαλία, CNIL, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε επίσης από τις ενέργειες της Microsoft, αλλά παράλληλα ζήτησε από την εταιρεία να διορθώσει τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Το Electronic Frontier Foundation (EFF), ανέφερε σε ένα σύντομο tweet ότι περιμένει “περισσότερες λεπτομέρειες”, αλλά αποκάλεσε τις αλλαγές “σημαντικές και ευπρόσδεκτες.”

Να αναφέρουμε ότι ο Myerson έγραψε στο blog του ότι η οθόνη ρύθμισης θα περιέχει τώρα δύο επιλογές, την πλήρη και τη βασική συλλογή δεδομένων, αλλά καμία από αυτές τις ρυθμίσεις δεν προσφέρει ένα πλήρης opt-out.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ακόμα κανένα “off”, υπάρχει ένα “σχεδόν off.”

Η εταιρεία ουσιαστικά δεν μας έχει πει ακόμα τι ακριβώς συλλέγει ως μέρος του βασικού επιπέδου προστασίας, του ότι τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του λογισμικού και των υπηρεσιών της.

Η Microsoft ουσιαστικά ζητάει από τους χρήστες του λειτουργικού της να την εμπιστευτούν. Και ενώ η πιθανότητα ότι η εταιρεία δεν θα κάνει κάτι με τις πληροφορίες των χρηστών που συλλέγει είναι μικρή και ίσως απίθανη, πείτε ότι τελικά εμπιστευόμαστε την εταιρεία. Τα πάντα όμως θα μπορούσαν να ανατραπούν αν η Microsoft λάβει κάποια εντολή από μια κυβερνητική ή ακόμα αν τα δεδομένα κλαπούν από ευφυείς hackers.

Έτσι ενώ η αλλαγή στους ελέγχους της ιδιωτικής μας ζωής φαίνεται να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, έχουμε να διανύσουμε ακόμα πολύ δρόμο.

Αγνοώντας το μεγαλύτερο παράπονο των πελατών της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής με την διάθεση μιας ρύθμισης που επιτρέπει την πλήρη απ συλλογής δεδομένων, η Microsoft φαίνεται ότι για άλλη μια φορά βρήκε μια προσέγγιση για να κατευνάσει τις ρυθμιστικές αρχές.

Και η ζωή συνεχίζεται…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).