Αξιοποιήστε τους αισθητήρες του Android τηλεφώνου σας

Το τηλέφωνό σας έχει ενσωματωμένους πάρα πολλούς αισθητήρες που μπορούν να κάνουν απίθανες δουλειές. Δείτε πώς μπορείτε πραγματικά να τους δοκιμάσετε και να τους εκμεταλλευτείτε.

smartphone,phone,phyphox,magmeter,light,meter,altimeter,cardiograph

Οι αισθητήρες που υπάρχουν στο κινητό σας τηλέφωνο παίζουν ζωτικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του. Από τον απλό αισθητήρα αποτυπωμάτων που σας βοηθά να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, μέχρι το γυροσκόπιο που αλλάζει τον προσανατολισμό της οθόνης.

Όμως αν είστε ανήσυχοι τύποι και ψάχνετε διάφορα hacks και κόλπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους αισθητήρες για να κάνετε πολλά πράγματα. Και φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες εφαρμογές για να δείτε αν λειτουργούν σωστά και πόση ακρίβεια έχουν.

Όπως για παράδειγμα να δοκιμάσετε το 3D μαγνητόμετρο. Ή να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας σαν εκρεμμές για να μετρήσετε την τιμή της επιτάχυνσης της βαρύτητας στον τόπο σας. Ή να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε σόναρ.

Σας παρουσιάζουμε μερικές βασικές εφαρμογές με τις οποίες μπορείτε αφενός μεν να ελέγξετε τους ενσωματωμένους αισθητήρες του Android τηλεφώνου σας, αφετέρου δε σας παρέχουν κάποια αρκετά χρήσιμη λειτουργικότητα με τους αισθητήρες αυτούς.

phyphox

Το Phyhox έχει πολλά χρήσιμα που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τους αισθητήρες της συσκευής σας και να “παίξετε” μαζί τους. Υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα και έτσι δεν θα δυσκολευτείτε με την περίεργη ορολογία των φυσικών μονάδων.

Η εφαρμογή phyphox είναι δωρεάν και σας δίνει πρόσβαση στους αισθητήρες του τηλεφώνου σας είτε απευθείας, είτε μέσω έτοιμων πειραμάτων, με τα οποία μπορείτε να εξάγετε πρωτογενή δεδομένα για εκτενέστερη ανάλυση.

Υποστηρίζει τους ακόλουθους αισθητήρες, αρκεί βέβαια να υπάρχουν στο κινητό σας: Επιταχυνσιόμετρο, Μαγνητόμετρο, Γυροσκόπιο, Έντασης φωτός, Πίεσης, Mικρόφωνο, Εγγύτητας, GPS.

Μπορεί να εξαγάγει τα δεδομένα σε CSV (Comma separated values), CSV (Tab-separated values) ή Excel.

Θα εκπλαγείτε από την πληθώρα πειραμάτων και δοκιμών. Ενδεικτικά διαθέτει γεννήτρια συχνοτήτων, ηχητικό παλμογράφο, σόναρ, μέτρηση ταχύτητας με doppler, έλεγχο γυροσκοπίου, μέτρηση επιτάχυνσης, μαγνητόμετρο, μέτρηση πίεσης, μέτρηση φωτός (λουξόμετρο), λήψη στίγματος gps, μετρήσεις βάθους, κλίσης, μαγνητικού φάσματος, χειροκροτήματος (!!).

Επίσης, μπορεί να μετρήσει την κίνηση σαν εκκρεμές, σαν ελατήριο, την κεντρομόλο επιτάχυνση, ελαστική κρούση, κύλιση. Διαθέτει ακουστικό χρονόμετρο, οπτικό χρονόμετρο, χρονόμετρο εγγύτητας, χρονόμετρο κίνησης.

Κυκλοφορεί για Android και για iPhone. Η επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής είναι εδώ.

Ότι κάνουν όλες οι παρακάτω εφαρμογές μπορεί να τα κάνει και το Phyphox, απλά τα παρακάτω είναι πολύ πιο εύκολα στην χρήση και πιο ευανάγνωστα.

Magmeter HQ

magmeter hq

Έχετε μία κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σας και θέλετε να δείτε τι μαγνητικό πεδίο δημιουργεί στο χώρο σας; Θέλετε να ανακαλύψετε πως οδεύουν τα καλώδια μέσα στους τοίχους σας; Όλα αυτά μπορούν να μετρηθούν με το μαγνητικό αισθητήρα που διαθέτει το κινητό σας τηλέφωνο.

Η Magmeter HQ χρησιμοποιεί το μαγνητικό αισθητήρα και μπορεί να σας δείξει πόσο μαγνητικό πεδίο υπάρχει στο χώρο σας. Απαιτεί να καλιμπάρετε πρώτα τον αισθητήρα του τηλεφώνου σας με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε και για την πυξίδα.

Μετράει το μαγνητικό πεδίο σε μΤ (μικροτέσλα), έχει όμορφο αναλογικό όργανο μέτρησης (και ψηφιακό) και μπορεί να παίξει και το ρόλο της πυξίδας και να σας δείξει τον βορρά. Φυσικά ως δωρεάν περιέχει διαφημίσεις.

Λήψη του Magmeter HQ από εδώ.

Light Meter

light meter

Το τηλέφωνό σας Android διαθέτει έναν αισθητήρα για να ανιχνεύει την ένταση του φωτός. Το Light Meter (Lux Meter) χρησιμοποιεί αυτόν τον αισθητήρα για να αναλύει τα επίπεδα φωτός γύρω σας. Μπορείτε να μετρήσετε το ελάχιστο, το μέγιστο και τον μέσο όρο φωτεινότητας στο σημείο που βρίσκεται το κινητό σας.

Όμορφο γραφικό περιβάλλον, το Lux Meter είναι ένα απλό ευανάγνωστο φωτόμετρο.

Λήψη του Light Meter από εδώ.

Altimeter

altimeter

Το Altimeter σάς βοηθά να βλέπετε το υψόμετρο που βρίσκεστε. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ταξιδεύετε. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS για να σας δώσει ακριβείς μετρήσεις υψομέτρου ως προς την της θάλασσας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός σύνδεσης και σε λειτουργία πτήσης.

Επιπλέον, διαθέτει ένα widget που μπορείτε να προσθέσετε στην αρχική σας οθόνη για να βλέπετε άμεση το υψόμετρό σας. Το Altimeter είναι μια δωρεάν εφαρμογή, αλλά διαθέτει έκδοση με προηγμένες δυνατότητες.

Λήψη Altimeter από εδώ.

Cardiograph

cardiograph

Το Cardiograph είναι ένας καρδιογράφος που σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό. Απλά τοποθετείτε το δάχτυλό σας στην κάμερα και να πατάτε την Έναρξη για να ξεκινήσει τη λήψη μετρήσεων.

Αν όμως το τηλέφωνό σας διαθέτει ένα αισθητήρα παρακολούθησης καρδιακών παλμών μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την εφαρμογή αυτή.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε μια δραστηριότητα όπως ξεκούραση, προθέρμανση κλπ σε κάθε ανάγνωση. Αυτό σας βοηθά να αναλύσετε τους καρδιακούς παλμούς σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κατά τη μιας προπόνησης. Μπορείτε να ελέγξετε τις προηγούμενες μετρήσεις του καρδιακού σας παλμού μέσω του ιστορικού και να προσθέσετε πολλά προφίλ και για άλλα άτομα. Σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε την κάμερα στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος.

Ο καρδιογράφος είναι εντελώς δωρεάν χωρίς διαφημίσεις ή κλειδωμένες λειτουργίες .

Λήψη Cardiograph από εδώ

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
smartphone,phone,phyphox,magmeter,light,meter,altimeter,cardiograph

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).