Αλλάξτε διεύθυνση email χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας

Έχετε ένα email αρκετό καιρό τώρα, αλλά πλέον το όνομά του δεν είναι το κατάλληλο για εσάς; Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα καινούργιο, χωρίς όμως να χάσετε τα παλιά σας δεδομένα.

receive email laptop

Το email που σας γνωρίζουν όλοι οι φίλοι σας και που πιθανά έχετε από τα φοιτητικά σας χρόνια, μάλλον δεν συνάδει με την τωρινή σας επαγγελματική ζωή. Ασφαλώς και δεν μπορείτε να μοιράζετε το παλιό σας email του τύπου treloskaiadespotos@gmail.com στους μελλοντικούς σας πελάτες.

Μπορείτε μπορείτε να έχετε δωρεάν μία νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού τόσο το Gmail όσο και οι άλλοι πάροχοι σας το προσφέρουν απλόχερα. Αλλά και η εταιρεία που εργάζεστε θα σας δώσει μία ηλεκτρονική διεύθυνση κάτω από το domain της. Όμως δεν θέλετε να χάσετε τα δεδομένα σας στην παλιά σας διεύθυνση.

Δεν θέλετε δηλαδή να χάσετε τις επαφές σας, την πρόσβαση σε διαδικτυακούς λογαριασμούς και τα σημαντικά σας μηνύματα από το παλιό σας email.

Και αν δεν είναι επαγγελματικοί οι λόγοι που θα χρειαστείτε να αλλάξετε διεύθυνση email, υπάρχουν ένα σωρό άλλοι και μάλιστα αρκετά σοβαροί. Όπως να μεταβείτε σε ένα πιο ασφαλή πάροχο, ή για να σταματήσετε να λαμβάνετε τόνους από spam emails, ή γιατί ο χώρος που σας παρέχει ο παλιός πάροχος είναι μικρός και έχει γεμίσει, κλπ.

Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, έχετε διαπιστώσει ότι η λύση είναι μια νέα διεύθυνση email. Φυσικά και μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονη διαχείριση δύο λογαριασμών, αλλά δεν θα είναι μεγάλη ταλαιπωρία; Ας δούμε την λύση να μεταφέρετε στον νέο σας λογαριασμό όλα τα παλιά σας δεδομένα.

Δημιουργήστε μία νέα διεύθυνση email

email,gmail,address,backup,ηλεκτρονικό,ταχυδρομείο,μήνυμα

Το απλούστερο μέρος της διαδικασίας είναι να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό email στον πάροχο της αρεσκείας σας. Υπάρχουν ένα σωρό εταιρείες εκεί έξω που προσφέρουν δωρεάν λογαριασμούς email και μάλιστα με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

Εκτός από το επαγγελματικό domain της εταιρεία σας υπάρχουν και οι Gmail, Yahoo, Microsoft, Proton, Yandex κλπ. Τα πιο πολλά πλέον διαθέτουν και web , και είναι δυνατή η πρόσβαση τους μέσα από τον browser σας.

Αλλάξτε όσες υπηρεσίες έχουν το παλιό σας email

service png 2

Αφού δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό με το όνομα που θέλετε (π.χ. dimitris-iguru@email.com), θα πρέπει να μεταφέρετε σε αυτόν όλους τους λογαριασμούς σας που σχετίζονται με υπηρεσίες, όπως τράπεζες, αγορασμένα παιχνίδια και προγράμματα, εφορία, αεροπορικές εταιρείες, social media κλπ.

Αυτό δεν θα είναι και τόσο απλό, αφού θα πρέπει να θυμηθείτε όλα αυτά τα χρόνια σε ποιες υπηρεσίες έχετε δώσει την ηλεκτρονική σας ταυτότητα. Σίγουρα είναι σε πάρα πολλές, δεδομένου ότι αρκετές ζητάνε ένα λογαριασμό email για να κάνετε εγγραφή.

Μπορείτε να κάνετε μία αναζήτηση στο παλιό email σας και να δείτε ποιες υπηρεσίες σας αναφέρουν με αυτό, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να μην κρατάτε ιστορικό και να έχετε διαγράψει τα παλιά σας email. Η άλλη λύση είναι να δείτε τους αποθηκευμένους ς των browsers σας κάνοντας αναζήτηση σαν όνομα την διεύθυνση του email σας.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες που μπορούν να σας διαγράψουν από το διαδίκτυο, όπως το JustDelete.me κλπ για να δείτε που έχετε μοιράσει το παλιό σας email.

Προώθηση των εισερχομένων

email,gmail,address,backup,ηλεκτρονικό,ταχυδρομείο,μήνυμα

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε αυτόματη προώθηση όσων emails θα εξακολουθήσουν να έρχονται στο παλio σας email.

Ο στόχος εδώ δεν είναι να γεμίσετε με spam αλλά να λάβετε τυχόν μηνύματα από αποστολείς που παραλείψατε κατά λάθος στο προηγούμενο βήμα. Θα πρέπει να ρυθμίσετε την προώθηση στον παλιό σας λογαριασμό, δίνοντάς του εντολή να στείλει όλα τα μηνύματα στον νέο λογαριασμό.

Το πώς θα το κάνετε αυτό θα εξαρτηθεί από τον παλιό σας πάροχο email. Γενικά η ρύθμιση αυτή είναι λίγο – πολύ ίδια για όλους τους παρόχους, αλλά αν έχετε αμφιβολίες καλύτερα να συμβουλευτείτε τις οδηγίες του.

Βάλτε μία αυτόματη απάντηση στο παλιό email

email,gmail,address,backup,ηλεκτρονικό,ταχυδρομείο,μήνυμα

Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι ότι έχετε ρυθμίσει όλες τις υπηρεσίες σας.

Ένα αυτόματο μήνυμα του στυλ “Η νέα μου διεύθυνση είναι η dimitris_iguru@email.com. παρακαλώ ενημερώστε την λίστα σας”  θα βοηθήσει να μην χαθούν οι επαφές σας.

Η αυτόματη απάντηση είναι  μία λειτουργία που διαθέτουν σχεδόν όλοι οι πάροχοι. Ελέγξτε τις οδηγίες τους για τα ακριβή βήματα.

Μεταφορά επαφών

email,gmail,address,backup,ηλεκτρονικό,ταχυδρομείο,μήνυμα

Συνήθως οι πάροχοι σας γίνουν την δυνατότητα να εξαγάγετε μία λίστα των επαφών σας σε κάποια μορφή αρχείου. Αυτό θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε όλες τις επαφές από το παλιό email στο καινούργιο.

Ο τρόπος διαφέρει από πάροχο σε πάροχο. Έτσι θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο εξαγωγής των επαφών σας ανάλογα που φιλοξενείτε το παλιό σας email.  Για παράδειγμα, εάν είχατε έναν λογαριασμό Gmail συνδεθείτε στον λογαριασμό, κάντε κλικ στο πλέγμα του στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Επαφές.

Από εκεί μπορείτε να εξαγάγετε σε αρχείο Google CSV, Outlook CSV ή vCard για iOS είτε τις επαφές σας, είτε, αν δεν έχετε ορίσει επαφές, όλους όσους επικοινωνούν συχνά μαζί σας από την επιλογή “Συχνή επικοινωνία”. Αν κάνετε κλικ στο “Εξαγωγή” θα δείτε όλες τις παραπάνω δυνατότητες.

csv email file contact

Γενικότερα προτιμήστε την εξαγωγή ως αρχείο CSV, καθώς είναι το πιο κοινό και έχετε μεγάλη πιθανότητα να μπορεί να το δεχτεί ο νέος σας πάροχος.

Στείλτε ένα μήνυμα στις Επαφές σας

email,gmail,address,backup,ηλεκτρονικό,ταχυδρομείο,μήνυμα

Η πρότασή μας είναι να ενημερώσετε τις επαφές σας για την αλλαγή που σκοπεύετε να κάνετε. Μπορείτε να τους στείλετε ένα μήνυμα από το παλιό σας email ότι έχετε αλλάξει ηλεκτρονική διεύθυνση και πλέον μπορούν να σας βρουν στην νέα.

Στη συνέχεια, ίσως μια εβδομάδα μετά την αποστολή του 1ου email, καλό θα ήταν να τους στείλετε άλλο ένα από την νέα διεύθυνσή σας, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή.

Μεταφέρετε τα σημαντικά μηνύματα

email,gmail,address,backup,ηλεκτρονικό,ταχυδρομείο,μήνυμα

Στον παλιό σας λογαριασμό email θα υπάρχουν σημαντικά μηνύματα, που θα έχουν και συνημμένα αρχεία, όπως φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα.

Αν κάποια από αυτά είναι σημαντικό να τα μεταφέρετε στο νέο σας email τότε αυτή είναι η ώρα να κάνετε ένα καλό ξε στο παλιό σας λογαριασμό.

Το γνωρίζουμε ότι το ξεκαθάρισμα είναι χρονοβόρα εργασία και πολύ επίπονη αλλά δυστυχώς θα πρέπει να κάνετε την διαλογή, όσο μεγάλο αρχείο και να έχετε. Άλλωστε καλό θα ήταν αυτά που δεν χρειάζεστε να τα διαγράψετε ένα προς ένα, καθώς δεν θα θέλετε να αφήσετε πίσω σας προσωπικά σας στοιχεία.

Αφού κάνετε την επιλογή και γνωρίζετε ποια μηνύματα θα πρέπει να μεταφερθούν, θα πρέπει να προβείτε στην μεταφορά. Ο πιο απλός αλλά άβολος τρόπος είναι να τα κάνετε προώθηση στην νέα σας διεύθυνση, αλλά έτσι θα χάσετε την άμεση οπτική ανάγνωση του αρχικού αποστολέα κάθε μηνύματος.

Από την άλλη, αρκετοί πάροχοι σας δίνουν το δικαίωμα να εξάγετε τα μαρκαρισμένα email σε αρχείο. Επειδή αυτό αλλάζει για κάθε πάροχο, θα πρέπει να ελέγξετε τις οδηγίες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας πάνω σε αυτό το θέμα.

Τα προγράμματα- email, όπως το Microsoft Outlook, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή μηνυμάτων.

Αν αλλάξετε διεύθυνση αλλά παραμένετε στον ίδιο πάροχο, όπως αν αλλάζετε από Gmail και πάτε σε ένα άλλο Gmail, τότε αναλόγως τον πάροχο τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο εύκολα.

Στο Gmail, για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Εισαγωγή μηνυμάτων και επαφών και από εκεί μπορείτε να κάνετε εισαγωγή στοιχείων από Yahoo!, Hotmail, AOL, Gmail ή άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω Ιστού ή λογαριασμών POP3.

google gmail download delete email

Ειδικά στο Gmail μπορείτε να συνδεθείτε στον παλιό σας λογαριασμό Google, να μεταβείτε στο Ρυθμίσεις λογαριασμού -> Δεδομένα και απόρρητο -> Κατεβάστε ή διαγράψτε τα δεδομένα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να μεταβείτε απευθείας στην εν λόγω σελίδα.

Διαγράψτε τα υπόλοιπα email σας

email,gmail,address,backup,ηλεκτρονικό,ταχυδρομείο,μήνυμα

Το τελευταίο σας βήμα είναι να διαγράψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον παλιό σας λογαριασμό. Γιατί;

Επειδή κανείς δεν θα σας εγγυηθεί ότι ο λογαριασμός θα διαγραφεί πλήρως, και καλό θα ήταν να μην αφήσετε πίσω σας προσωπικά σας δεδομένα.

Πρώτα διαγράψτε τα μηνύματα που δεν σας ενδιαφέρουν πια και μετά διαγράψτε και τον λογαριασμό σας. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Internet, αν τους ζητήσετε διαγραφή του λογαριασμού, θα αρχειοθετήσουν απλώς τον λογαριασμό για μερικούς μήνες, για την περίπτωση που αλλάξετε γνώμη.

Ενώ άλλοι πάροχοι email ενδέχεται να διαγράψουν εντελώς τον λογαριασμό, αλλά να φυλάξουν τα εισερχόμενα σας.

Απολαύστε τον νέο σας λογαριασμό email

Ο παλιός λογαριασμός email σας βρίσκεται στον κάδο απορριμμάτων και ένας νέος λογαριασμός είναι έτοιμος και λειτουργεί.

Σημαντικά παλιά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν αποθηκευτεί, οι επαφές σας έχουν μεταφερθεί και, κατά περίπτωση, τους έχετε ενημερώσει για την αλλαγή.

Απολαύστε τον νέο σας λογαριασμό email !

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.
email,gmail,address,backup,ηλεκτρονικό,ταχυδρομείο,μήνυμα

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).