Αμβούργο ετοιμάζει μετάβαση σε open source

Η μετάβαση από το λογισμικό της Microsoft σε εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα έχει αρκετά πλεονεκτήματα, και ένα από αυτά είναι το μειωμένο κόστος αδειοδότησης.

Ένα άλλο είναι ο έλεγχος του κώδικα αφού δεν είναι κλειδωμένος όπως τον κώδικα του λογισμικού και του λειτουργικού της Microsoft. Έτσι υπάρχουν αρκετοί πια που σκέφτονται την μετάβαση από τα κλειστά προγράμματα της Microsoft σε κάτι πιο διάφανο.

Το Μόναχο, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί λειτουργικό Linux και εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα για της υπηρεσίες της πόλης. Όπως φαίνεται άλλη γερμανική πόλη σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάρει την ίδια απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αμβούργο ψάχνει τρόπους να υιοθετήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα στους δημοτικούς υπολογιστές σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση από προϊόντα επί πληρωμή και να γίνει μια από τις πρωτοποριακές πόλεις μιας νέας ψηφιακής εποχής.

Μια δημοσίευση από τη γερμανική Der Standard αναφέρει ότι το σχέδιο είναι ακόμα σε αρχικά στάδια και έτσι δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, αν και η μετάβαση σε ανοιχτό κώδικα φαίνεται να είναι θέμα χρόνου.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι αν το Αμβούργο σχεδιάζει μια πλήρη μετάβαση σε ανοιχτό κώδικα ή απλώς μια μερική μετάβαση που θα έκανε την πόλη να αντικαταστήσει λογισμικό όπως την σουίτα παραγωγικότητας της Microsoft Office με εναλλακτικές λύσεις όπως το LibreOffice.

Αν αυτό που σχεδιάζει το Αμβούργο είναι μια πλήρης μετάβαση σε ανοιχτό κώδικα, τότε το Linux θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα Windows. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το αν η πόλη θέλει να χρησιμοποιήσει κάποια υπάρχουσα διανομή ή να αναπτύξει την δική της όπως έγινε στο Μόναχο.

Το Μόναχο, ανέπτυξε ένα δικό του project που ονόμασε LiMux για να αλλάξει σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, αντικαθιστώντας και το Microsoft Office με το OpenOffice αρχικά και λίγο αργότερα με το LibreOffice.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).