Το Android 11 θα ανακαλεί αυτόματα τα δικαιώματα μίας εφαρμογής

Η Google κυκλοφόρησε την τρίτη προεπισκόπηση του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος Android 11. Η προεπισκόπηση περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών, καθώς και ορισμένες νέες δυνατότητες που θα πρέπει να ελέγξουν οι προγραμματιστές και όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν προεπισκόπηση των νέων εκδόσεων.

Android 11

Μία από τις αλλαγές που εντοπίστηκαν από τον Μισαάλ Ραχμάν, έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση του απορρήτου των χρηστών, αφού καταργεί αυτόματα τα δικαιώματα μίας εφαρμογής, εάν αυτή η εφαρμογή δεν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα.

Μέχρι στιγμής, το δικαιώματα αυτόματης ανάκλησης υπάρχει στις ρυθμίσεις κάθε εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή. Αντίστοιχα δεν υπάρχει κάποιος καθολικός διακόπτης για όλες.

Αν συμμετέχετε στο πρόγραμμα Developer Preview του Android 11 και θέλετε να δείτε και να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη ρύθμιση, ανοίξτε τα δικαιώματα μίας εφαρμογής στη συσκευή σας και ενεργοποιήστε την επιλογή “auto revoke permissions” (αυτόματη ανάκληση δικαιωμάτων). Το Android 11 θα καταργήσει τα δικαιώματα για αυτήν την εφαρμογή “εάν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιηθεί για μερικούς μήνες”. Φαίνεται ότι μόνο ορισμένα δικαιώματα και όχι όλα, καταργούνται εάν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιηθεί για το χρονικό διάστημα που ορίζει η Google.

  Google: Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μυστικές ερωτήσεις

Το χαρακτηριστικό δεν είναι μέχρι στιγμής πραγματικά χρήσιμο, καθώς πρέπει να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή. Και επίσης, επειδή η χρονική περίοδος που έχει ορίσει η Google, (μερικούς μήνες), είναι ασαφής και, μάλλον πολύ μεγάλη, για να είναι χρήσιμη.

Φυσικά γιαυτό υπάρχει η δυνατότητα της προεπισκόπισης (Deneloper preview) από προγραμματιστές και εθελοντές. Αφενός μεν για να δούνε αν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα συμβατότητας και αφετέρου για να αναφέρουν την άποψή τους πάνω στη χρήση.

Λάβετε υπόψη ότι οι λειτουργίες και οι αλλαγές στις εκδόσεις προεπισκόπησης ενδέχεται να έρθουν ή να μην εμφανιστούν καθόλου στις τελικές εκδόσεις Android. Είναι πιθανό η λειτουργία να αλλάξει ή ακόμη και να καταργηθεί εντελώς από την Google, πριν από την τελική έκδοση του Android 11.

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει εκδόσεις beta του Android 11, πριν από την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


42  +    =  52