Παραμύθι οι διαρροή των 13.000 λογαριασμών από τους Anonymous

Την επόμενη μέρα μετά τα Χριστούγεννα, οι Anonymous δμοσίευσαν 13.000 αριθμούς πιστωτικών καρτών και στοιχεία λογαριασμών από δημοφιλείς ιστοσελίδες. Όμως η ανάλυση του υ από εμπειρογνώμονες ασφαλείας δείχνει ότι τα περισσότερα από τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα online για πολύ καιρό.
anonymous
Η δημοσίευση έγινε “για την Lulz», σύμφωνα με ένα λογαριασμό των Anonymous στο Twitter. Περιείχε κωδικούς πρόσβασης για το Amazon, το Wal-Mart, και το Hulu , αλλά και λογαριασμούς από άλλα sites λογισμικού και πορνογραφίας. Υπήρχαν επίσης ορισμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Ο Ken Westin, ανώτερος αναλυτής ασφάλειας στο Tripwire, ανέλυσε τα δεδομένα που διέρρευσαν, και αναφέρει ότι δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό.

“Πολλά από αυτά τα δεδομένα είναι από το 2011 και το και δεν μπορούσα να βρω κάτι το ιδιαίτερα νέο,” δήλωσε ο Westin είπε στη TheRegister. “Αμφισβητώ επίσης το ότι κυκλοφόρησαν πραγματικά από τους Anonymous. Δεν μοιάζει με κάτι που συνηθίζουν να κάνουν. Συνήθως όταν δημοσιεύουν δεδομένα το κάνουν για ένα συγκεκριμένο σκοπό, και όχι μόνο για την πλάκα.”

Ο κύριος όγκος των δεδομένων που διέρρευσαν, όπως είπε, ήταν χρηστών και που ως επί το πλείστον προέρχονται από μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Leakforums.net, που συνηθίζει να δημοσιεύει κλεμμένους λογαριασμούς. Τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών είναι πολύ παλιά, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις εταιρείες των οποίων τα δεδομένα υποτίθεται ότι διέρρευσαν ανέφεραν οποιαδήποτε δραστηριότητα hacking στους διακομιστές τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).