Δικαίωμα επιστροφής app, μουσικής και e-book στην Apple

Οι χρήστες των συσκευών της που πραγματοποιούν αγορές λογισμικού, βιβλίων ή μουσικής από τα ψηφιακά καταστήματα της εταιρείας μέσω iTunes, iBooks και έχουν το δικαίωμα να τα επιστρέψουν εντός 14 ημερών, χωρίς την υποχρέωση να δικαιολογήσουν την επιστροφή. Εξαίρεση αποτελούν ό,τι αποκτήθηκε με την εξαργύρωση κάρτας δώρου στο iTunes.apple

Ανάλογη αλλαγή δεν έχει γίνει στο Google Play -όπου το δικαίωμα επιστροφής περιορίζεται στις 2 ώρες από την αγορά.

Η δυνατότητα επιστροφής εφαρμογών, παιχνιδιών και μουσικής που διατίθενται επί πληρωμή από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple για τις συσκευές της ισοδυναμεί με μια άτυπη περίοδο δωρεάν δοκιμής του περιεχομένου, σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Στην περίπτωση μάλιστα της μουσικής, η δυνατότητα επιστροφής των τραγουδιών θα μπορούσε να επηρεάσει τις λίστες κατάταξης ή ακόμα και να οδηγήσει στην αντιγραφή τραγουδιών που διατίθενται χωρίς το λογισμικό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρείας.

Η Apple δεν αναφέρει κανέναν όρο που θα μπορούσε να περιορίσει το δικαίωμα επιστρογής, για παράδειγμα με την εκτέλεση των apps ή την ακρόαση της μουσικής.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορούσε να παίξει εντός του δεδομένου χρονικού περιθωρίου της επιστροφής ένα παιχνίδι και μετά να το επιστρέψει, μια αδόκιμη εμπορική πρακτική, ισοδύναμη με την αγορά ενός , προβολή της ταινίας και επιστροφή του δίσκου με κατοχυρωμένο δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, παρά την χρήση.

Τεχνολογία: Eιδήσεις

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).