Τεχνολογία της Apple απενεργοποιεί αυτόματα iPhone σε Συναυλίες

Μάλλον δεν θα αρέσει. Η Apple κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια τεχνολογία που θα σας αποτρέψει να πάρετε φωτογραφίες ή βίντεο με το iPhone ή το iPad σας σε συναυλίες, μουσεία, ή όπου αλλού μπορεί να απαγορεύεται.8

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κατατέθηκε την Τρίτη στο United States Patents and Trademark Office και μπορείτε να δείτε τις τεχνικές λεπτομέρειες από εδώ.

Η πατέντα της Apple περιγράφει μια κάμερα για iPhone ή iPad που μπορεί να λαμβάνει κωδικοποιημένα σήματα υπερύθρων από πομπούς που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και θα απενεργοποιούν προσωρινά τη λειτουργία της κάμερας της συσκευής, για την αποτροπή φωτογραφήσεων ή την εγγραφή βίντεο για όσο χρονικό διάστημα εκπέμπεται το σήμα.

Η τεχνολογία που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Apple έχει σαν τίτλο ‘System and methods for receiving infrared data with camera designed to detect images based on visible light’ και κατατέθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2014.apple 1

Με την τεχνολογία αυτή, η εταιρεία θέλει να βοηθήσει τραγουδιστές, ηθοποιούς και καλλιτέχνες στην πρόληψη της παράνομης φωτογράφησης και τα ελεύθερα streaming στο διαδίκτυο.

  Το iOS 6.0.2 σκοτώνει την ζωή της μπαταριάς του iPhone 5 και του iPad mini

Η ίδια τεχνολογία πάντως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από την αστυνομία για τον περιορισμό γυρισμάτων βίντεο με smartphone πράξεων βαρβαρότητας ή διαμαρτυριών, ή θα μπορούσε ακόμη να βοηθήσει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση να σταματήσει τις φωτογραφήσεις και τα βίντεο σε ορισμένες περιοχές.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως μια κυβέρνηση όπως της Βόρειας Κορέας ή της Κίνας, μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία…

Να αναφέρουμε όμως ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και πάρα πολύ καθώς εταιρείες όπως η Apple και η Google κατοχυρώνουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας συνεχώς, αλλά δεν κυκλοφορούν όλες οι ιδέες στο εμπόριο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  3  =  4