Apple: Διέρρευσε η προειδοποίηση για τις διαρροές

Ένα μήνυμα-προειδοποίηση που έλαβαν οι υπάλληλοι της εταιρείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναλύει λεπτομερώς που μπορεί να φτάσει η για να σταματήσει κάθε διαρροή πληροφοριών για τα επερχόμενα προϊόντα της.

Πρόκειται για ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα. Πριν την κυκλοφορία του X το , ίσως να θυμάστε, μια διαρροή από τον Mark Gurman του Bloomberg. Και ενώ ήταν ίσως μια από τις μεγαλύτερες διαρροές, σίγουρα δεν ήταν η μόνη. Η εταιρεία ανακάλυψε πέρυσι 29 εργαζόμενούς της να διαρρέουν πληροφορίες, και όλοι τους απολύθηκαν. Οι 12 από αυτούς συνελήφθησαν.

Όπως φαίνεται όμως δεν έλαβαν μόνο οι εγαζόμενοι το μήνυμα που αναφέρουμε παραπάνω: Το Bloomberg μάλλον κατάφερε να πείσει κάποιον υπάλληλο της εταιρείας να το διαρρεύσει στον τύπο…

Τον περασμένο μήνα, η Apple συνέλαβε και απέλυσε τον υπάλληλο που ήταν υπεύθυνος για τη διαρροή στοιχείων από μια εσωτερική, εμπιστευτική συνάντηση σχετικά με τον χάρτη πορείας του λογισμικού της Apple. Εκατοντάδες μηχανικοί λογισμικού ήταν παρόντες και χιλιάδες ήταν αυτοί που έλαβαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις εργασίες του. Ένα πρόσωπο πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους.

Ο υπάλληλος που διέρρευσε το τι έγινε στην συνάντηση σε ένα δημοσιογράφο είπε αργότερα στους ανακριτές της Apple ότι το έκανε επειδή σκέφτηκε ότι δεν θα ανακαλυφθεί. Όμως, οι άνθρωποι που διαρρέουν πληροφορίες – είτε είναι υπάλληλοι της Apple, είτε προμηθευτές – πιάνονται και πιάνονται ταχύτερα από ποτέ.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι συγκεκριμένοι δεν θέλουν να διαρρεύσουν πληροφορίες. Όμως οι άνθρωποι που εργάζονται για την Apple είναι συχνά στόχος δημοσιογράφων, αναλυτών και και τους επισκέπτονται σε επαγγελματικά και κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn, το Twitter και το Facebook. Αν και μπορεί να φαίνεται κολακευτικό, είναι σημαντικό να θυμάστε το τι παίζεται. Η επιτυχία αυτών των τρίτων μετριέται με την απόκτηση των μυστικών της Apple από εσάς και τη δημοσιοποίησή τους. Μια διαρροή για ένα προϊόν της Apple που δεν έχει κυκλοφορήσει μπορεί να δημιουργήσει μαζική κίνηση από μια δημοσίευση και να ωφελήσει οικονομικά τον ή τον δημοσιογράφο που κατάφερε να αποκτήσει την πληροφορία. Όμως ο υπάλληλος της Apple που την διέρρευσε θα χάσει.

Η διαρροή της εργασίας της Apple υπονομεύει τους πάντες στη Apple και στα χρόνια που έχουν επενδύσει στη δημιουργία προϊόντων της εταιρείας. “Χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται ακούραστα εδώ και μήνες για να παραδώσουν κάθε σημαντική έκδοση λογισμικού”, αναφέρει ο Josh Shaffer, του οποίου η ομάδα εργασίας ήταν μέρος της διαρροής του 11 το περασμένο φθινόπωρο. “Κάθε διαρροή είναι καταστροφική για όλους μας.”

Ο αντίκτυπος μιας διαρροής ξεπερνά τους ανθρώπους που εργάζονται σε ένα συγκεκριμένο project και είναι αισθητός σε όλη την εταιρεία. Η διαρροή πληροφοριών για ένα νέο προϊόν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις του μοντέλου. Μπορεί να δώσει περισσότερο χρόνο στις αντίπαλες εταιρείες να ξεκινήσουν μια ανταγωνιστική λύση, και θα οδηγήσει σε λιγότερες πωλήσεις του νέου προϊόντος κατά την κυκλοφορία του.

Το σημείωμα είναι μεγάλο και όλο το παραπάνω είναι απλά ένα απόσπασμα. Συνεχίζει να αναφέρει ότι οι διαρροές έχουν “σοβαρές συνέπειες” και ότι οι δημοσιογράφοι ουσιαστικά δεν θέλουν να γίνουν φίλοι με τους τεχνικούς του προσωπικού αλλά μόνο να διαρρεύσουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν.apple

  Steve Jobs μεταθανάτιο μετάλλιο από τον Joe Biden

Το σημείωμα-προειδοποίηση τελειώνει:

Αν και επιφέρουν σοβαρές συνέπειες, οι διαρροές δεν αποφεύγονται εντελώς. Είναι το αποτέλεσμα της απόφασης κάποιου που δεν έχει σκεφτεί τον αντίκτυπο των πράξεών του. “Όλοι έρχονται στην Apple για να κάνουν το καλύτερο project της ζωής τους – μια εργασία που έχει σημασία και συμβάλλει σε αυτό που κάνει όλο το προσωπικό της εταιρείας, 135.000 άνθρωποι μαζί”, αναφέρει ο Joswiak.

“Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσετε αυτές τις συνεισφορές είναι να μην διαρρέετε πληροφορίες.”

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  79  =  82