Audio Aware, η εφαρμογή που «ακούει» τους κινδύνους

Σύμφωνα με το MIT Technology Review, η σχετική εφαρμογή, υπό το όνομα , προορίζεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και απευθύνεται σε χρήστες smartphones με προβλήματα ακοής ή έντονης…αφηρημάδας.

smartphone

Τεχνολογία machine-learning η οποία μιμείται τον τρόπο λειτουργίας του ανθρωπίνου αυτιού και «ακούει» για πιθανούς κινδύνους στον περιβάλλοντα χώρο αναπτύσσει η startup One Llama.

Σύμφωνα με το MIT Technology Review, η σχετική εφαρμογή, υπό το όνομα Audio Aware, προορίζεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και απευθύνεται σε χρήστες smartphones με προβλήματα ακοής ή έντονης…αφηρημάδας. Θα τρέχει στο φόντο συσκευών με και θα έχει «στημένο αυτί» για ήχους όπως λάστιχα, σειρήνες κ.α., ενημερώνοντας τον χρήστη όταν αντιληφθεί κάτι τέτοιο (για παράδειγμα διακόπτοντας τη μουσική).

Η εφαρμογή θα διαθέτει μία βάση δεδομένων που θα περιέχει μία ευρεία γκάμα «επικίνδυνων» ήχων, και οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν τους δικούς τους.

Η One Llama στοχεύει στην ανερχόμενη αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών που φοριούνται, προσβλέποντας στην ενσωμάτωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε «έξυπνα» γυαλιά, ρολόγια και συσκευές . Το Audio Aware θα μπορούσε να κάνει και άλλα πράγματα πέρα από το να ενημερώνει για κινδύνους, όπως το να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας ή ακόμη και να «διαπιστώνει» τον χώρο στον οποίο βρίσκεται η συσκευή που το φέρει, «ακούγοντας» τους γύρω ήχους.

  Roman Space Observer το παιχνίδι που κυκλοφόρησε η NASA

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης τεχνολογίας βρίσκεται αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «τεχνητό αυτί» – στην ουσία πρόκειται για λογισμικό το οποίο εξομοιώνει τον τρόπο που λειτουργεί το ανθρώπινο αυτί, που βασίστηκε στη δουλειά του Ντέιβιντ Τσενγκ, συνιδρυτή της εταιρείας, και άλλων, στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι.

Όπως διευκρινίζει ο Τσενγκ, το Audio Aware λειτουργεί «ακούγοντας» μέσω του μικροφώνου του , συγκρίνοντας τους ήχους του περιβάλλοντος με αυτούς που έχει αποθηκευμένους στη βάση δεδομένων του. Όταν αντιληφθεί ταύτιση – όπως, για παράδειγμα, μια κόρνα αυτοκινήτου – τότε σταματά κάθε ήχο που ακούει ο χρήστης εκείνη τη στιγμή από το κινητό του και τον αναπαράγει, αυξάνοντας την έντασή του ή κάνοντάς τον πιο χαρακτηριστικό και εύκολο να γίνει αντιληπτός.

Το Audio Aware θα μπορεί να δουλεύει χωρίς πρόσβαση σε ασύρματα δίκτυα, αλλά θα απαιτείται σύνδεση στο Ίντερνετ όσον αφορά στην «εκμάθηση» και ενημέρωση για νέους ήχους (όπως για παράδειγμα σε περίπτωση που ο χρήστης πάει σε μία άλλη χώρα, όπου οι σειρήνες ει διαφορετικές).

  Xiaomi το καλύτερο και το χειρότερο που έχει συμβεί στο Android

Πηγή: naftemporiki.gr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =