Ποιες ιστοσελίδες σας παρακολουθούν με Audio Fingerprinting;

Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ανώνυμη περιήγηση, μπλοκάρετε τις διαφημίσεις, ή κρύβετε τα ίχνη σας, κάποιες ιστοσελίδες εξακολουθούν να παρακολουθούν κάθε σας κίνηση online, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική web-παρακολούθησης που ονομάζεται Audio Fingerprinting.

Αυτή η νέα τεχνική Fingerprinting μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες για την διανομή στοχευμένων διαφημίσεων, καθώς και από τις αρχές επιβολής του νόμου να ξεσκεπάσουν VPNs ή ανώνυμους χρήστες, χωρίς καν να χρειάζεται η αποκρυπτογράφηση της κυκλοφορίας.audio

Την τεχνική οι περισσότεροι την έχετε συναντήσει, αλλά με μια άλλη ακίνδυνη μορφή: την χρησιμοποιεί η εφαρμογή Shazam.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton πραγματοποίησαν μια τεράστια έρευνα και ανακάλυψαν ότι η Google, μέσα από πάρα πολλά domains που χρησιμοποιεί στις υπηρεσίες της, παρακολουθεί τους χρήστες από το 80% του συνόλου των Top 1 εκατομμυρίου domains, χρησιμοποιώντας αρκετές μεθόδους παρακολούθησης και τεχνικές.

Από αυτές, η πιο πρόσφατη τεχνολογία εντοπισμού που εντόπισαν οι ερευνητές είναι μία που βασίζεται στη λήψη “δακτυλικών αποτυπωμάτων” του ήχου ενός μηχανήματος μέσω του API AudioContext. Για αυτό και: Audio Fingerprinting.

“Όλα τα κορυφαία domains, καθώς και τα 12 από τα πρώτα 20, είναι ιδιοκτησίας της Google”, σημειώνουν οι ερευνητές.

To AudioContext API δεν συλλέγει ήχους που αναπαράχθηκαν ή εγγράφηκαν από ένα μηχάνημα, αλλά συλλέγει τα ηχοσήματα του κάθε μηχανήματος τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν μοναδικοί συνδυασμοί του προγράμματος περιήγησης με τη συσκευή.

Η μέθοδος δεν έχει να κάνει με το μικρόφωνο της συσκευής, καθώς στηρίζεται στον τρόπο που επεξεργάζεται ένα σήμα.

Ένας tracker τρίτων τώρα χρησιμοποιεί το AudioContext API για να στείλει ήχους χαμηλής συχνότητας στον υπολογιστή του χρήστη και στη συνέχεια μετρά πόσο χρειάζεται ο υπολογιστής για να επεξεργαστεί τα δεδομένα, δημιουργώντας ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα με βάση τις δυνατότητες του hardware και του software του υπολογιστή.

Οι Top ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το Audio Fingerprinting για να σας παρακολουθούν κρυφά:Audio Fingerprinting

Οι ερευνητές, ο Επίκουρος Καθηγητής Arvind Narayanan και ο μεταπτυχιακός φοιτητής Steven Englehardt, δημιούργησαν μια σελίδα για ζωντανή επίδειξη της τεχνικής. Έτσι, αν θέλετε να ελέγξετε τα δακτυλικά αποτυπώματα ήχου που αφήνει η συσκευή σας μπορείτε να το κάνετε από τη σελίδα δοκιμών.

https://audiofingerprint.openwpm.com/

Η τεχνική του Audio Fingerprinting δεν υιοθετηθεί ευρέως αλλά δείχνει να χρησιμοποιεί μια σειρά από διαφορετικές προσεγγίσεις που σε συνδυασμό παρακολουθούν “αθόρυβα” όσους περιηγούνται στο Internet.

Για τη διεξαγωγή των μετρήσεων και την παρακολούθηση των trackers, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα προσαρμοσμένο λογισμικό ανοικτού κώδικα που ονομάζεται OpenWPM, το οποίο φορτώνει ιστοσελίδες στον Chrome, τον Firefox και τον Internet Explorer, και παρακολουθεί τη συλλογή δεδομένων σε κάθε σελίδα που φορτώνεται.

Διαβάστε τη μελέτη (PDF).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).