Μέσος όρος παραμονής στο Facebook τα 40 λεπτά… Get a life!

Το Facebook έχει 1,32 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες και 829 εκατομμύρια χρήστες που συνδέονται σε καθημερινή βάση. Ο αριθμός των χρηστών με κινητά έχει επίσης καταφέρει να ανέβει αρκετά. 1,07 δισεκατομμύρια άνθρωποι ελέγχουν το προφίλ τους από τις κινητές τους συσκευές κάθε μήνα, ενώ 654 εκατομμύρια το κάνει καθημερινά.
facebook dislike

Ενώ η εταιρεία ανέφερε πέρυσι ότι ο μέσος χρήστης ξοδεύει περίπου 17 λεπτά στο κοινωνικό δίκτυο, ο αριθμός έχει υπερδιπλασιαστεί αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έχει φτάσει τα 40 λεπτά.

Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος σε 40 λεπτά στην πραγματική του ζωή..
Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι ο χρόνος των 40 λεπτών είναι ο μέσος χρόνος που δαπανάται στο Facebοok, και όχι ο μεγαλύτερος. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν ώρες στο Facebοok.

Ενώ η online κοινωνικοποίηση μπορεί να έχει τα πλεονεκτήματά της, ιδίως αν ληφθεί υπόψη πόσο πολυάσχολη είναι η ζωή, δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

  Fedora φρένο στην ανάπτυξη της διανομής

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Larry Rosen, καθηγητή ψυχολογίας στο California State University, έδειξε η σπατάλη του χρόνου στο Facebοok και σε άλλα εναλλακτικά social media μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των παιδιών, και των έφηβων. Τους καθιστά πιο επιρρεπείς στο άγχος, την κατάθλιψη και άλλες διαταραχές. Επιπλέον, επηρεάζει και την βαθμολογία τους.

Οι νεαροί ενήλικες, που δαπανούν πολύ χρόνο στο Facebοok έχουν μειωμένη την αίσθηση της ευημερίας και ικανοποίησης από τη ζωή τους.

“Το Facebook δείχνει να παρέχει μια ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για την εκπλήρωση της βασικής ανθρώπινης ανάγκης για κοινωνική σύνδεση. Παρά την ενίσχυση της ευημερίας, όμως, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το Facebook μπορεί να υπονομεύσει την ευημερία,” αποκαλύπτει μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Όπως όλα δείχνουν τα πράγματα μάλλον θα γίνουν χειρότερα το επόμενο διάστημα, καθώς το Facebook σκοπεύει να φέρει αλλαγές για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες αλλά και να αυξήσει τον χρόνο παραμονής τους στην ιστοσελίδα.

  Χαζή φήμη θέλει το iPhone 5S να έρχεται σε πολλαπλά χρώματα και πολλαπλά μεγέθη οθονών

Περνάμε πολύ χρόνο στο Facebook ή μήπως αυτός είναι ο νέος «φυσιολογικός» τρόπος ζωής; Αυτό μάλλον είναι κάτι που καθένας από εμάς θα πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  68  =  73