Η Backblaze, μια εταιρεία που παρέχει cloud-based backup, έχει συγκρίνει ποιοι σκληροί δίσκοι από τους server τους απέτυχαν κατά τη διάρκεια του 2015 και ισχυρίζεται ότι μια συγκεκριμένη μάρκα είναι προβληματική πολύ περισσότερο από τις άλλες.
Τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης είναι ενδιαφέροντα, κυρίως επειδή η Backblaze χρησιμοποιεί off-the-shelf σκληρούς δίσκους για τους servers της, και όχι business-grade εξοπλισμό αποθήκευσης δεδομένων.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2015, χρησιμοποίησε 56.224 HDDs τοποθετημένους σε 1.249 pods αποθήκευσης, έχοντας ήδη 39.690 σκληρούς δίσκους στην αρχή του έτους.
Οι σκληροί δίσκοι της κυμαίνονται από 1TB έως 8TB, και η εταιρεία αναφέρει ότι προμηθεύεται μόνο από τέσσερις κατασκευαστές σκληρών δίσκων. Από τις εταιρείες HGST (πρώην Hitachi Global Storage Technologies), Seagate, Toshiba και Western Digital.
Η Backblaze παρατηρεί στην έκθεσή της ότι οι σκληροί δίσκοι έχουν την τάση να αποτυγχάνουν με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τη μάρκα, το μοντέλο, την χωρητικότητα, το ποσοστό πλήρωσης με δεδομένα. Όμως τα προϊόντα της εταιρείας Western Digital απέτυχαν σχεδόν το διπλάσιο πιο συχνά από ότι η εταιρεία που κατέχει την δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, η Backblaze αναφέρει ότι οι σκληροί δίσκοι της Western Digital είχαν ένα ετήσιο ποσοστό αποτυχίας σχεδόν 7%, ακολουθούμενοι από την Seagate με σχεδόν 4%, τρίτη την Toshiba με σχεδόν 3,5%, και τελευταία την HGST με ένα ποσοστό αποτυχίας μόλις πάνω από 1%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους servers της εταιρείας χρησιμοποιούνται ως επί των πλείστων μονάδες σκληρών δίσκων χωρητικότητας 4GB. Για την κατηγορία αυτή των σκληρών δίσκων δίσκων η πρωτιά σε αποτυχίες ανήκει στην Toshiba, ακολουθούμενη σε μικρή απόσταση από την Seagate, ενώ Western Digital και HGST είχαν καλύτερα αποτελέσματα. καλύτερα.
Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία στην ιστοσελίδα της Backblaze, που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν αν έχετε σκοπό να αγοράσετε ένα νέο σκληρό δίσκο και θέλετε να πάρετε την απόφασή σας στηριζόμενοι σε στατιστικές αντί των σχολίων διαφόρων περιοδικών.