Τα καλύτερα online εργαλεία για να μάθετε τα πάντα για ένα website

Σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα και πιο χρήσιμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να γνωρίζετε κάθε λεπτομέρεια οποιουδήποτε website.

Αν είστε webmaster ή απλά αν έχετε ένα website και θέλετε να ελέγξετε πως φαίνεται η ιστοσελίδα σας  από όλο το κόσμο αλλά και τι κρυφές πληροφορίες δίνει προς τα έξω, αυτά τα online εργαλεία θα πρέπει να είναι μόνιμα καρφιτσωμένα στους σελιδοδείκτες του browser σας. Η παρακάτω λίστα εργαλείων μπορεί να να σας δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα επάνω σε ένα website. Ερωτήματα όπως, πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον κάτοχο ενός ιστότοπου; Πού φιλοξενείται ένας συγκεκριμένος ιστότοπος; Τι άλλες ιστοσελίδες φιλοξενούνται στον ίδιο διακομιστή; Ποια πλατφόρμα και ποια plugins χρησιμοποιεί, WordPress ή Drupal ή Joomla; Τι δίκτυα διαφημίσεων χρησιμοποιεί για τη δημιουργία εσόδων ένας ιστότοπος; Είναι προσβάσιμο από την Κίνα;

Αλλά, ας δούμε την λίστα με τα καλύτερα online εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να γνωρίζετε κάθε λεπτομέρεια για οποιουδήποτε website.

just-ping.com
Χρησιμοποιήστε το Just Ping για να διαπιστώσετε εάν ένας συγκεκριμένος ιστότοπος είναι προσβάσιμος από άλλες χώρες. Σε αντίθεση με άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ping που εξυπηρετούν μόνο μερικές περιοχές, το Just Ping έχει 30 σταθμούς παρακολούθησης ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Κίνας. Εάν τα αποτελέσματα του ping λένε 100% απώλεια πακέτων, πιθανότατα ο ιστότοπος είναι απρόσιτος από αυτήν την περιοχή. Επιπλέον εντός των αποτελεσμάτων ενός ping έχει και την δυνατότητα να κάνετε tracert στην ιστοσελίδα σας, από διάφορα σημεία του κόσμου.

who.is
Εάν θέλετε να μάθετε τη διεύθυνση, το και τον αριθμό τηλεφώνου του κατόχου μίας ιστοσελίδας, τότε θα σας βοηθήσει αυτή η δωρεάν υπηρεσία αναζήτησης. Πρόκειται για μια υπηρεσία καθολικής αναζήτησης που σημαίνει ότι μπορεί να ερωτά ταυτόχρονα τη βάση δεδομένων όλων των δημοφιλών καταχωρητών τομέα.

whoishostingthis.com
Εισάγετε τη διεύθυνση URL οποιουδήποτε ιστότοπου σε αυτή την ηλεκτρονική υπηρεσία και θα σας δείξει το όνομα της εταιρείας στην οποία φιλοξενείται αυτός ο ιστότοπος. Επιπλέον θα δείτε τους namewservers που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα, καθώς και ένα screenshot αυτής.

  DNS Lookup View : Παρακολουθήστε τα DNS που αποστέλλονται από το pc σας

lumendatabase.org
Όταν υπάρχει καταγγελία σχετικά με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε έναν ιστότοπο, αντίγραφο της επιστολής αυτής αρχειοθετείται στη βάση δεδομένων του lumendatabase. Παλιά λεγόταν Chilling Effects αλλά μέσα από μία απίστευτη ιστορία είχε λογοκρίνει τον εαυτό του και είχε σβήσει την παρουσία του από τις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης!!. Οποιοσδήποτε μπορεί να ερωτήσει αυτή τη δημόσια βάση δεδομένων για να μάθει για όλα τα παράπονα περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.

myip.ms
Το MyIP.ms προσφέρει μια ολοκληρωμένη αναφορά για κάθε ιστοσελίδα ή IP διεύθυνση. Μπορείτε να μάθετε για τον πάροχο φιλοξενίας, τη φυσική τοποθεσία ενός ιστότοπου, το ιστορικό αλλαγής της ΙΡ διεύθυνσης και τις πληροφορίες . Το Netcraft προσφέρει επίσης παρόμοιες αναφορές.

builtwith.com
Χρησιμοποιήστε το BuiltWith να μάθετε σχεδόν τα πάντα για οποιοδήποτε website. Σας βοηθά να καταλάβετε τον πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικού υ ενός τομέα, τους διαφημιστικούς συνεργάτες, τα widgets παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα σε έναν ιστότοπο και αν ο ιστότοπος χρησιμοποιεί οποιοδήποτε CDN όπως το Cloudeflare ή το Google . Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εργαλεία. Πιθανά κάποια στιγμή να σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα δωρεάν account για να μπορείτε να βλέπετε δωρεάν μέχρι και 5 websites την ημέρα. Κάντε αυτό το account με τυχαία email και , αφού έτσι κι αλλιώς δεν ζητάει επιβεβαίωση στοιχείων. Δείτε ένα παράδειγμα του εργαλείου αυτού.

semrush.com
Εάν θέλετε να αναλύσετε τον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας, τότε αυτό είναι το κατάλληλο εργαλείο για να το κάνετε. Το SEMrush θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε ποιες είναι οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να βρουν έναν ιστότοπο, ποια είναι η επισκεψιμότητα του ιστότοπου και ποιοι είναι οι ανταγωνιστικοί ιστότοποι βάση αυτού. Ζητάει και αυτό να κάνετε ένα δωρεάν λογαριασμό. Κάντε το χρησιμοποιώντας τυχαία email και password αφού σας αφήνει να μπείτε χωρίς να ζητάει επιβεβαίωση τω στοιχείων σας. Δείτε το παράδειγμα.

  Χρησιμοποιήστε το Command Prompt για να καθαρίσετε το pc σας

whatsmydns.net
Όταν αγοράζετε ένα νέο τομέα ή αλλάζετε θέση από έναν κεντρικό υπολογιστή σε ένα άλλο, το DNS καταγράφει την αλλαγή τομέα και ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να προωθηθούν αυτές οι αλλαγές παγκοσμίως. Το WhatsMyDNS ελέγχει τις DNS εγγραφές σας από διάφορες τοποθεσίες και μπορεί να ελέγξει τις εγγραφές A, CNAME και MX του τομέα σας.

browserstack.com
Αυτή η διαδικτυακή εφαρμογή θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τη συμβατότητα του ιστοτόπου σας με διάφορα προγράμματα περιήγησης ιστού και κινητά τηλέφωνα και θα ανιχνεύσει σφάλματα κωδικοποίησης που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα. Με λίγα λόγια με το εργαλείο αυτό μπορείτε να βλέπετε γρήγορα, μαζικά και σε screenshots πώς εμφανίζεται το wevbsite σας σε διαφορετικές συσκευές και προγράμματα περιήγησης. Η δωρεάν υπηρεσία διάρκειας 30 λεπτών απαιτεί εγγραφή. Μπορείτε να δηλώσετε άσχετε στοιχεία αφού δεν ζητάει επιβεβαίωση των στοιχείων σας, αλλά θα πρέπει να δώσετε ένα αληθινό email διότι πριν σας αφήσει να εισέλθετε ελέγχει αν το email υπάρχει. Παρόμοια λειτουργία κάνει και το browserling.com με την διαφορά ότι δεν βλέπετε screenshots αλλά ένα παράθυρο με μία machine μα τον broswer της επιθυμία σας, όπου μπορείτε να δείτε μέσα σε 3 λεπτά (δωρεάν έκδοση) όλη των σελίδα του ιστότοπου και να τον τρέξετε. Όμως για κάθε virtual browser θα πρέπει να δημιουργείτε και νέο παράθυρο με αποτέλεσμα να είναι αρκετά αργή η όλη διαδικασία.

developers.google.com
Βρείτε την βαθμολογία ταχύτητας της σελίδας ​ενός ιστοτόπου τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητές συσκευές. Όσο υψηλότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο. Το εργαλείο Google προσφέρει επίσης μία πρόταση για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η βαθμολογία. Παρόμοια λειτουργία κάνει και το gtmetrix.com

ctrlq.org/sandbox
Το AdSense Sandbox λύνει δύο προβλήματα. Δείχνει τους διάφορους διαφημιζόμενους που υπάρχουν σε έναν ιστότοπο και σας βοηθάει επίσης να καταλάβετε εάν ένας συγκεκριμένος ιστότοπος απαγορεύεται στο δίκτυο του AdSense ή όχι.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  15  =  20