Μπορείτε να νοικιάσετε ένα e-scooter Bird για 25€ το μήνα

Η Bird, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης e-scooter, προσφέρει πλέον μηνιαίο μίσθωμα, κόστους 25 ευρώ.

e-scooter

Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή στο κινητό σας για να εντοπίσετε ένα κοντινό σας e-scooter (ή αλλιώς ένα ηλεκτρικό σκούτερ) για να νοικιάσετε, η Bird προσφέρει πλέον μηνιαίο μίσθωμα για ένα κατ’αποκοπή ποσό των 25 €. Η εταιρεία διατίθεται να παραδώσει το σκούτερ στην πόρτα σας και θα το πάρει όταν τελειώσετε.

Τα πρόβλημα είναι ότι η Bird δεν δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής στην Ελλάδα και ότι το μηνιαίο μίσθωμα λειτουργεί μόνο στο Σαν Φρανσίσκο και στη Βαρκελώνη. Η νέα υπηρεσία μηνιαίου μισθώματος ξεκινά μόνο σε αυτές τις δύο πόλεις, και αν και όλα πάνε καλά, η εταιρεία αναμένει να προεκτείνει το πακέτο και σε άλλες αργότερα. Υπόψη ότι η εταιρεία Bird έχει ήδη ανακοινώσει την επέκτασή της σε 50 Ευρωπαϊκές πόλεις για αυτή την άνοιξη, χωρίς να έχει ακόμα ονομάσει ποιες θα είναι αυτές.

Προς το παρόν, πηγαίνοντας στο Σαν Φρανσίσκο ή στη Βαρκελώνη, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Bird και να εισάγουν πληροφορίες όπως πού και πότε θα ήθελαν το Bird e-scooter τους να παραδοθεί (σπίτι, εργασία, αλλού). Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, ένας εκπρόσωπος της Bird θα επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες και να φροντίσει για την παράδοση ενός ηλεκτρικού σκούτερ Bird, του φορτιστή αυτού και ενός λουκέτου. Όταν λήξει η περίοδος ενοικίασης, η εταιρεία θα έρθει σπίτι σας να παραλάβει το όχημα, το φορτιστή και το λουκέτο.

  Julian Assange στο SXSW: το WikiLeaks θα κυκλοφορήσει "σημαντικό" υλικό

Η τιμή ακούγεται ιδιαίτερα συμφέρουσα αφού οι σημερινές τιμές είναι παγκόσμια από όλες τις εταιρείες, 1 ευρώ για το ξεκλείδωμα και 0,10-0,40 σεντς ανά λεπτό χρήσης. Η Ελλάδα ισχύει η χρέωση 0,15 σεντς ανά λεπτό χρήσης, γεγονός που σημαίνει ότι για μισή ώρα θα χρεωθείτε 1 ευρώ + 0,15 Χ 30 λεπτά = 5,50 ευρώ συνολικά.

Όμως δεν πρόκειται για ειδική προσφορά. Το Σαν Φρανσίσκο έβγαλε ένα νόμο που απαγορεύουν σε όλες τις εταιρείες e-scooter (εκτός από δύο, τις Scoot και Skip) να αφήνουν τα e-scooters στα πεζοδρόμια χωρίς πρώτα να ζητήσουν την άδεια της πόλης. Στην πραγματικότητα είναι ένα έλεγχος των απεριόριστων σε αριθμό e-scooters που διατίθενται προς ενοικίαση, διάχυτα στο κέντρο των πόλεων. Η πολιτική αυτή τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο του 2018, και θεωρήθηκε ότι στόχευε στις εταιρείες Bird και Lime (η Lime δραστηριοποιείται στην Ελλάδα). Η Bird με το σύστημα παράδοσης στην πόρτα σας, αποφεύγει το πρόβλημα της απόκτησης άδειας από την πόλη για τη λειτουργία μιας υπηρεσίας κοινής χρήσης σκούτερ επί πληρωμή.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  5  =