Η Σρι Λάνκα άρει την απαγόρευση των social media

Η Σρι Λάνκα άρει τελικά την απαγόρευση των social media εννέα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, χωρίς να είναι σαφές εάν η απαγόρευση αυτή βοήθησε στην αποτροπή εξάπλωσης της παραπληροφόρησης.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα διέταξε τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης των social media. Η απαγόρευση είχε τεθεί σε εφαρμογή μετά από καταστροφικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα, που άφησε περισσότερους από 250 νεκρούς.

Σύμφωνα με τους New York Times, η κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα μια δήλωση που καλεί το κοινό «να χρησιμοποιήσει υπεύθυνα τα κοινωνικά μέσα, παρόλο που η απαγόρευση έχει αρθεί λόγω της επικρατούσας κατάστασης στη χώρα».

Μεταξύ των πλατφορμών που παρεμποδίστηκαν κατά τις εννέα ημέρες ήταν το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Viber. Και μετά την πάροδο της απαγόρευσης δεν είναι σαφές εάν οι περιορισμοί συνέβαλαν στη συγκράτηση της βίας ή στον περιορισμό διάδοσης παραπληροφόρησης.

Η Σρι Λάνκα δεν είναι η μόνη χώρα που μπλοκάρει τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να σταματήσει τις αναταραχές. Η “λογική” αυτή έχει ήδη δοκιμαστεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στο Ιράν και στην Τουρκία. Αλλά, οι απαγορεύσεις αυτού του είδους εγείρουν το ερώτημα εάν είναι ηθικό να περιορίσουμε κάθε ομιλία σε απευθείας σύνδεση, σε μια προσπάθεια να σταματήσουμε τους εξτρεμιστές και την παραπληροφόρηση.

  Παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας crowdcollEKT

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

60  +    =  69

Previous Story

Windows 10: η δωρεάν αναβάθμιση λειτουργεί ακόμα

Next Story

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα e-scooter Bird για 25€ το μήνα