Δωρεάν Bitdefender Anti-Ransomware

Το Bitdefender Anti-Ransomware είναι ένα νέο προϊόν από την εταιρεία ασφαλείας BitDefender. Η νέα εφαρμογή ασφαλείας έρχεται να προστατεύσει τα Windows PCs από αρκετές οικογένειες ransomware.bitdefender anti-ransomware

Να υπενθυμίσουμε ότι σαν Ransomware περιγράφουμε ένα συγκεκριμένο είδος κακόβουλου λογισμικού (malware) που έχει σχεδιαστεί για να αναγκάσει τα θύματά του, να πληρώσουν λύτρα – συνήθως με μορφή Bitcoin δηλαδή ανώνυμα. Ο εκβιασμός για την καταβολή λύτρων πραγματοποιείται με την κρυπτογράφηση δεδομένων ή το κλείδωμα της οθόνης του μολυσμένου συστήματος.

Το Bitdefender Anti-Ransomware κυκλοφόρησε σαν ένα νέο project των εργαστηρίων της εταιρείας ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν υπάρχει στην κεντρική ιστοσελίδα της εταιρείας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το link που υπάρχει στο τέλος της δημοσίευσης και να το εγκαταστήσετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή τρέχει μια από τις υποστηριζόμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος των Windows.

Όπως συμβαίνει και με άλλα projects των Bitdefender Labs, μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες πληροφορίες. Για παράδειγμα, η Bitdefender δεν αναφέρει τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα. Δοκιμάσαμε το πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή με Windows 10 και έτρεξε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η εφαρμογή θα προστατεύει το σύστημά σας από πολλές γνωστές και μελλοντικές εκδόσεις του CTB-Locker, Locky και TeslaCrypt.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Bitlocker Anti-Ransomware δεν προστατεύει γενικά από όλες τις επιθέσεις των ransomware καθώς οι ψηφιακές υπογραφές που αναγνωρίζει είναι περιορισμένες.

Αν μελλοντικά προστεθούν και άλλες νέες οικογένειες ransomware στην εφαρμογή θα γίνει σίγουρα πιο ελκυστική.

Μπορείτε να κατεβάστε την εφαρμογή από το παρακάτω link:

http://download.bitdefender.com/am/cw/BDAntiRansomwareSetup.exe

Επίσημη σελίδα της εφαρμογής Bitdefender Anti-Ransomware :

https://labs.bitdefender.com/2016/03/combination-crypto-ransomware-vaccine-released/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).