Συνεργασία Canonical & Microsoft: Το Ubuntu έρχεται στο Windows 10

& μαζί; Όχι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ενώ η Microsoft ετοιμάζεται για το συνέδριο προγραμματιστών BUILD, αναμένεται ότι σήμερα θα κυκλοφορήσουν πολύ συναρπαστικά νέα.Canonical Microsoft Ubuntu Windows 10

Σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση του ZDNet, η μεγάλη ανακοίνωση είναι πολύ πιθανόν να αναφέρει μια εταιρική σχέση μεταξύ της Canonical και της Microsoft, η οποία θα έχει σαν στόχο να φέρει το στο 10.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε και πάρα πολλά πράγματα δεδομένου ότι η Microsoft προσπαθεί να διατηρήσει μυστική την συνεργασία. Αν ευελπιστείτε όμως να είστε σε θέση να τρέξετε το Ubuntu απευθείας μέσα από το Windows 10 μάλλον θα απογοητευτείτε. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση μάλλον δεν αφορά το ευρύ κοινό.

Το πιο πιθανό μάλλον είναι να ενσωματώσει η Microsoft στο Windows 10, και ένα υποσύστημα Linux όπως έχει ήδη επισημανθεί στις εκδόσεις προεπισκόπισης του λειτουργικού συστήματος που κυκλοφόρησε φέτος.

Επιπλέον, το project δεν θα απευθύνεται στους καταναλωτές, αλλά στους προγραμματιστές. Γνωρίζουμε την εμμονή που έχει η Microsoft με τους προγραμματιστές τον τελευταίο καιρό.

Το Ubuntu είναι πολύ πιθανό να τρέχει σε μερικά native Windows libraries και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έρθει χωρίς το Unity interface, αλλά μόνο σε Bash και με μια σειρά εργαλείων CLI, συμπεριλαμβανομένων των: make, gawk, και grep.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια νέα σύνοδος του BUILD 2016 στο Channel 9 με τίτλο “Running Bash on Ubuntu on Windows” (αλλά αφαιρέθηκε γρήγορα πριν την παρατηρήσει κάποιος) και φαίνεται ότι μια μεγάλη ανακοίνωση θα γίνει στο συνέδριο των προγραμματιστών.

Μια πρώτη ανακοίνωση από τη Microsoft θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και αργότερα σήμερα.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).