Η Bliss, η πιο γνωστή ταπετσαρία των Windows κλείνει τα 20

Η Bliss, που στα αγγλικά σημαίνει ευδαιμονία, είναι λίγο πολύ η πιο διάσημη ταπετσαρία των Windows στην ιστορία του λειτουργικού συστήματος. Σήμερα γιορτάζει τα 20α γενέθλιά της αφού σαν φωτογραφία πάρθηκε από το φωτογράφο του National Geographic κον Charles O’Rear το 1996.

Bucolic Green Hills bliss

Η Bliss είναι μία φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Αγία Ελένη στην Καλιφόρνια το 1996 και δεν υπέστει καμία τροποποίηση με Photoshop. Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε από τα Windows XP αυτούσια, γεγονός εξαιρετικά ιδιαίτερο αν σκεφτείτε ότι έγινε ταπετσαρία στο πιο διάσημο λειτουργικό πρόγραμμα.

Όσο για τα Windows XP, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά 15 χρόνια μετά την έναρξή τους, συνεχίζουν να είναι εξίσου δημοφιλή όπως και η ταπετσαρία που χρησιμοποιούν.

Τα Windows XP εξακολουθούν να είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, με τους αναλυτές της αγοράς να υποστηρίζουν ότι περίπου το 10 τοις εκατό των υπολογιστών τρέχουν ακόμα τα XP. Αυτό είναι εντυπωσιακό δεδομένο το γεγονός ότι η Microsoft σταμάτησε να παρέχει υποστήριξη για τα Windows XP από τις 8 Απριλίου 2014, και έτσι το λειτουργικό σύστημα δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις και patches ασφαλείας από εκείνη την ημέρα.

  Μια ανοιχτή επιστολή για τους πρώην συνεργάτες μου στην NSA

Η ευδαιμονία είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη ταπετσαρία όχι μόνο στα Windows, αλλά για οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα εκεί έξω, και δύσκολα βρίσκει κανείς κάποιον χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή που να μην την αναγνωρίσει αμέσως.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  9  =