Νέο πρότυπο εικόνας BPG

To μέχρι σήμερα ευρέως διαδεδομένο πρότυπο εικόνας στο web είναι το jpg, αλλά ένα νέο φορμά, το BPG έρχεται να το αντικαταστήσει. 

bpg-image-format

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το BPG είναι ένα πρότυπο κωδικοποίησης εικόνας το οποίο θα προσφέρει την ποιότητα του , με την μισή ανάγκη σε όγκο. Το πρότυπο ΒPG σημαίνει Better , δηλαδή καλύτερα φορητά γραφικά. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που θα γίνεται συμπίεση των εικόνων, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μειώνεται η ποιότητα, όπως συμβαίνει σε πολύ συμπιεσμένα αρχεία JPEG.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του προτύπου ΒPG είναι ότι μπορεί να υπάρχει έλλειψη φόντου, όπως συμβαίνει σε αρχεία της μορφής , ενώ για να μπορούν να εμφανιστούν σε έναν δικτυακό τόπο, απαιτούν την ενσωμάτωση ενός decoder μεγέθους 55 ΚΒ, προκειμένου να μπορούν να προβληθούν σωστά.

Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν θα καταφέρει το πρότυπο ΒPG να αντικαταστήσει το ευρέως διαδεδομένο JPEG, ειδικά εάν κανείς σκεφτεί ότι κάνει μια χαρά τη δουλειά του ικανοποιώντας τις ανάγκες που υπάρχουν στη διαδικτυακή προβολή εικόνων. Παρόλα αυτά, παραμένει μία ενδιαφέρουσα πρόταση την οποία ενδέχεται να συναντούμε ολοένα και συχνότερα στο μέλλον, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις για συμπίεση δεδομένων και διατήρηση όσο το δυνατόν πιο καλής ποιότητας θα είναι αυξημένες.

  Βγήκε η εφαρμογή appodixi από την ΑΑΔΕ

Πηγή: pestaola.gr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).