CentOS 7 μια διανομή για όλες τις δουλειές αλλά όχι για όλους

CentOS 7: To λειτουργικό σύστημα CentOS αναπτύσσεται από μια κοινότητα συνεργατών ανοικτού κώδικα. Τυπικά οι χρήστες του CentOS είναι οι εταιρείες και άτομα που δεν χρειάζονται ισχυρή εμπορική υποστήριξη για το λειτουργικό τους σύστημα.

Το CentOS είναι ένα 100% συμβατό rebuild του , που συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις της διανομής της Red Hat. Το CentOS είναι για αυτούς που χρειάζονται σταθερότητα σε ένα λειτουργικό σύστημα επιχειρηματικής κατηγορίας χωρίς το κόστος της πιστοποίησης και της υποστήριξης.CentOS 7

Από το 2014 η Red Hat χρηματοδοτεί το CentOS, κάτι που επιτρέπει στην ομάδα ανάπτυξης να διατηρεί τον open-source χαρακτήρα της.

Το CentOS 7 είναι μια εξαιρετική για χρήση στο σπίτι, ακόμα και σε ένα φορητό υπολογιστή που δεν είναι φιλικός για Linux. Θα λειτουργήσει άψογα παρά τις προκλήσεις. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων είναι και το μειονέκτημα του CentOS, καθώς δεν διαθέτει την υποστήριξη του Red Hat Enterprise Linux.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι για σένα που τα θέλεις όλα έτοιμα.

Διαφορετικές διανομές διαθέτουν υποστήριξη out of the box για το του υπολογιστή σας. Το και γενικότερα τα Ubuntoειδή είναι πιο φιλικά στα media, και διαθέτουν καλύτερη υποστήριξη για με . Το CentOS κάνει τα βασικά πολύ καλύτερα, και αυτό σημαίνει σταθερότητα, συνέπεια, αλλά και απόλυτη υποστήριξη για κάθε hardware.
Το CentOS διαθέτει την ιδιοσυγκρασία των επιχειρήσεων και δεν χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για περισσότερη σταθερότητα, αλλά όλα τα προβλήματα-προκλήσεις είναι επιλύσιμα. Μπορείτε να διορθώσετε τα πάντα, και δεν θα σας περιμένουν εκπλήξεις την επόμενη μέρα.

Εγκατέστησα το CentOS 7 σε ένα HP Pavilion g6. Θα πρέπει να αναφέρω ότι ξόδεψα αρκετή ενέργεια και χρόνο για να φέρω το λειτουργικό εκεί που το ήθελα.
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Όμως, η απόδοση του δεν παίζεται και σίγουρα το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο και τον χρόνο.

Επέλεξα την συγκεκριμένη διανομή γιατί ήθελα μια τοπική εγκατάσταση τον Plesk Panel, σε ένα μηχάνημα που χρησιμοποιώ για δοκιμές web hosting, και web development.

Αυτό σημαίνει ότι ήθελα ένα τοπικό web server με μια λειτουργική επιφάνεια εργασίας (επέλεξα Cinnamon) που διαθέτει τη λειτουργική συνέπεια του Red Hat.
Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την τελευταία διανομή του Fedora, αλλά επέλεξα τη σταθερότητα αντί των cutting edge εφαρμογών.

Χρειάστηκε πολύ δουλειά για μια σωστή υποστήριξη δικτύου και κάποια επιπλέον repos, για την προσθήκη νέου λογισμικού, κωδικοποιητών, drivers για άλλα συστήματα αρχείων και πρωτόκολλα, και ό, τι άλλο φαντάζεστε.

H εγκατάσταση του CentOS και η ρύθμιση του γίνεται μόνο μία φορά. Για μένα, αυτό είναι πολύ σημαντικό για μηχανήματα παραγωγής.

_______________________________________________

Το CentOS 7, δεν θα σας απογοητεύσει εφόσον έχετε διάθεση να χτίσετε ένα μηχάνημα όπως το θέλετε από την αρχή, ότι hardware και αν διαθέτετε. To CentOS 7 καταφέρνει να παραδώσει ένα σύστημα workstation που απλά λειτουργεί.
Να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι κάθε επιδιόρθωση μένει μόνιμα και δεν θα χαλάσει με την επόμενη ενημέρωση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).