ChatGPT Πανικόβλητοι κυβερνήσεις και ανταγωνιστές

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε την Τετάρτη συστάσεις για τη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης, περιγράφοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη ρύθμιση της ς.

openai featured

Σε ένα white paper που θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο, το Υπουργείο Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας (DSIT από το for Science, Innovation and Technology) θα περιγράφει τις αρχές που θέλει να ακολουθήσουν οι εταιρείες.

Είναι: , σταθερότητα. διαφάνεια και επεξήγηση, δικαιοσύνη, λογοδοσία και διακυβέρνηση. Αντί να θεσπίσει νέους κανονισμούς, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τις ρυθμιστικές αρχές να εφαρμόσουν τους υπάρχοντες κανονισμούς και να ενημερώσουν τις εταιρείες για τις υποχρεώσεις τους βάσει του white paper.

Έχει αναθέσει στο Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας, στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών. Οι συγκεκριμένες αρχές θα πρέπει να καταλήξουν σε “προσαρμοσμένες προσεγγίσεις που ταιριάζουν με τον τρόπο που θα χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη. Μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εκδώσουν πρακτικές οδηγίες σε οργανισμούς, περισσότερα εργαλεία και πόρους, όπως πρότυπα αξιολόγησης κινδύνου, για να καθορίσουν πώς να εφαρμόσουν αυτές τις αρχές”, αναφέρει η κυβέρνηση.

“Όταν το επιτρέπει ο χρόνος του κοινοβουλίου, θα μπορούσε να εισαχθεί νομοθεσία για να διασφαλιστεί ότι οι ρυθμιστικές αρχές λαμβάνουν υπόψη όλες τις αρχές με συνέπεια”.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;

Η τεχνολογία μας αιφνιδίασε. Η ανθρωπότητα δεν ήταν έτοιμη για εξελιγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και τώρα τρέχουν να προλάβουν. Έκαστος στο είδος του:

Η Google τρέχει να αναπτύξει το δικό της μοντέλο, καθώς είδε το παιχνίδι να χάνεται μετά την κυκλοφορία του ChatGPT της OpenAI, οι ηγέτες της τεχνολογίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους (*) με ανοιχτές επιστολές, και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να το ρίξουν στις ρυθμιστικές αρχές.

Η κυκλοφορία του ChatGPT δεν είναι μια απλή τεχνολογική καινοτομία αλλά το τέλος μιας εποχής.

Μου θυμίζει τότε που μου έλεγαν ότι κάποτε θα διαβάζουμε δωρεάν τις εφημερίδες και δεν το πίστευα. Το internet λοιπόν καταφέραμε να το γεμίσουμε διαφημίσεις, , απάτες και παραπληροφόρηση σε πολύ λίγα χρόνια, επειδή δεν υπήρχε κάποιο αρχικό πλαίσιο.

Χρόνια μετά την κυκλοφορία του διαδικτύου μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν υπάρχει πλέον ιδιωτικό απόρρητο, όσο κι αν προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα.

Τι θα συμβεί με την τεχνητή νοημοσύνη;

* Ο Elon Musk συνέβαλε σημαντικά στην αρχική χρηματοδότηση της OpenAI, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας ς τεχνητής νοημοσύνης, μαζί με άλλους από την Silicon Valley το 2015. Ο Musk συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και μάλιστα μοιράστηκε την προεδρία της με τον Sam Altman. Ωστόσο, το 2018, ο Musk αποχώρησε από την ομάδα εν μέσω εντάσεων γύρω από την προεδρία της εταιρείας.

Τώρα ο κ. Musk ανησυχεί για το μέλλον της ανθρωπότητας. Θα ήθελα να δω τι θα συνέβαινε αν ήταν ο CEO της OpenAI.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).