ChatGPT τέλος εποχής – αρχή μιας νέας

Αναμφίβολα πια είδαμε το ChatGPT της OpenAI να μεταμορφώνεται ξαφνικά από ένα πολύ εξειδικευμένο πείραμα σε ένα project που καθοδηγεί τις τάσεις και τις εξελίξεις στον κλάδο της τεχνολογίας. Η Microsoft, η Google και άλλες αντίπαλες πλατφόρμες αναζήτησης θέλουν να το αποκτήσουν ή να δημιουργήσουν κάτι δικό τους.

chatgpt blue

Ωστόσο, οι τελευταίες αλλαγές, επιτρέπουν την προσθήκη του ChatGPT σχεδόν παντού, (βλέπε την αρχική του iguru.gr), κάτι που θυμίζει μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.
Ένα κοινό θέμα στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας είναι η επικράτηση των AI στον σύγχρονο κόσμο, και ιδιαίτερα στα διαστημόπλοια και το πώς αλληλεπιδρούν με τους χρήστες.

Η κύρια διαφορά εδώ είναι ότι αυτά τα AI δεν απαντούν απλώς με αμερόληπτα γεγονότα από μια ουδέτερη προοπτική (κάτι που δεν είναι σίγουρο ακόμα), αλλά έχουν προσωπικότητες, γοητεία και μερικές φορές ακόμη και συναισθήματα ή απόψεις, κάτι που θυμίζει το Skynet και την εξέγερση των ρομπότ. Εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε αν αυτό θα γίνει το μέλλον που έρχεται ή ένα λαμπρό μέλλον με AI που συνυπάρχουν σε αρμονία με την ανθρωπότητα.

Αντί μια μηχανή αναζήτησης να εμφανίζει συνδέσμους, τώρα θα λαμβάνουμε απαντήσεις και αυτό θα είναι υπέροχο. Το γεγονός ότι το ChatGPT κυκλοφορεί ήδη σε διάφορα εργαλεία, μας δείχνει ότι αυτή είναι μόνο η αρχή των δυνατοτήτων που έχει η συγκεκριμένη τεχνολογία και όταν πραγματικά αρχίσουμε να την βλέπουμε να ενσωματώνεται σε υπηρεσίες όπως το Google Assistant, το Amazon Alexa και το Siri της Apple, η ζωή μας θα αλλάξει.

Θα μπορούσαμε εύκολα να φανταστούμε την λειτουργία κείμενο σε φωνή, σαν ένα πολύ ισχυρό εργαλείο να ενσωματώνεται σε έξυπνα ρολόγια, έξυπνα σπίτια, και να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πως θα είναι ένα ρεαλιστικό μέλλον;

Ο μόνος πιθανός αρνητικός αντίκτυπος που βλέπω εδώ είναι ότι, μόλις προχωρήσουμε πέρα από την τεχνολογία φορητών συσκευών, υπάρχουν και οι ηθικές ανησυχίες της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας κάτω από το δέρμα. Έχουμε δει ήδη κάτι με το Neuralink του Elon Musk που προκάλεσε διαμάχες μετά τις πρώτες παρουσιάσεις. Οι άνθρωποι του σήμερα φαίνεται να απορρίπτουν αυτήν την τεχνολογία.

Μήπως οι νεότερες γενιές θα την αγκαλιάσουν;

Μιλώντας ειλικρινά, αυτή η καινοτόμος τεχνολογία μόλις ξεκινάει και το γεγονός ότι οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας τρέχουν και δεν φτάνουν με κάνει να αναρωτιέμαι για το πως θα είναι το μέλλον. Αναρωτιέμαι αν γίνω παππούς και θα λέω στα εγγόνια μου ότι “στην εποχή μου πληκτρολογούσαμε για κάθε αναζήτηση”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.
ChatGPT,ChatGPT εργαλεία,OpenAI

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).