Chelsea Manning ετοιμάζει το Nym mixnet

“Θέλω να απομακρύνω την κουλτούρα του να συσχετίζεται η κρυπτογράφηση μόνο με τα κρυπτονομίσματα”, δήλωσε πρόσφατα η Chelsea Manning στον ειδησεογραφικό ιστότοπο blockcrypto.com.

Σε έναν κόσμο όπου οι διασημότητες θέλουν περισσότερα από μισό εκατομμύριο δολάρια για ένα jpeg ενός πιθήκου κινουμένων σχεδίων, η Manning ανέφερε ότι ο τομέας έχει κατακλυστεί “αναμφισβήτητα” από απληστία.

chelsea manning

Σύμφωνα με την Manning αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια τεράστια παρανόηση της κρυπτογράφησης από τους κάθε κριτικούς, απομακρύνοντάς την από τις ρίζες της που εστιάζουν στο απόρρητο.

“Χωρίς κρυπτογραφία, ολόκληρη η ιστορία της ζωής μου δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί”, λέει. Το 2010, ο Manning (πριν την αλλαγή φύλου), τότε στρατιώτης του αμερικανικού στρατού, χρησιμοποίησε κρυπτογραφημένες υπηρεσίες επικοινωνίας για να αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες στον Julian Assange, οι οποίες αργότερα δημοσιεύτηκαν στο WikiLeaks.

Τώρα, είναι μέλος της startup Nym για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και εργάζεται σαν αναλύτρια ασφαλείας με ρόλο την βελτιστοποίηση υλικού. Το Nym με έδρα την Ελβετία είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για τη μίξη και την ανακατεύθυνση πακέτων μεταδεδομένων (π.χ. τη διεύθυνσή σας IP, με ποιον μιλάτε, πότε και πού…).

Η Manning βλέπει τη Nym σαν ένα απόλυτο διάδοχο της τεχνολογίας απορρήτου, όπως το πρόγραμμα περιήγησης Tor και οι υπηρεσίες VPN.

Το Tor, ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί και σαν ένας τρόπος απόκρυψης πληροφοριών από εγκληματίες που θέλουν να έχουν ανώνυμη πρόσβαση σε αγορές του darkweb. Η Nym αναφέρει ότι παρέχει αντικίνητρα για να σταματήσει τέτοιου είδους καταχρήσεις των υπηρεσιών της.

Η Nym αναφέρει ότι μόνο οι κόμβοι του λεγόμενου mixnet θα χρησιμοποιούν ένα καθολικό δίκτυο, αλλά κανένα από τα δεδομένα που διακινεί δεν θα αποθηκεύονται στο ίδιο το δίκτυο.
Η Manning και οι συνάδελφοί της στο Nym ελπίζουν ότι το mixnet του μπορεί να λειτουργήσει σαν μια υποδομή πάνω στην οποία μπορούν να χτιστούν εφαρμογές για τη δημιουργία ενός Διαδικτύου με επίκεντρο το απόρρητο.

Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουν να προωθήσουν μια εναλλακτική λύση στην καπιταλιστική επιτήρηση – έναν όρο που επινοήθηκε από την ακαδημαϊκή Shoshana Zuboff για να περιγράψει την παρακολούθηση και την εμπορευματοποίηση προσωπικών δεδομένων που κοινοποιούνται στο διαδίκτυο για να παρέχουν κέρδος στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.
Nym,mixnet,Chelsea Manning,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).