Microsoft: θα βοηθήσουμε τον συνδικαλισμό

“Η ανακοίνωσε την Πέμπτη μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της οργανωμένης εργασίας…” αναφέρει η Washington Post:

union workers

Σε μια δημοσίευση της Washington Post, ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, δήλωσε ότι η εταιρεία θα σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στο συνδικαλισμό και σχεδιάζει να συνεργαστεί με οργανωμένες εργατικές οργανώσεις για να “κάνει απλούστερο και όχι δυσκολότερο” για τους υπαλλήλους να συνδικαλιστούν αν το επιλέξουν.

Η Microsoft βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της εξαγοράς 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision, μιας εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών όπου οι υπάλληλοι μιας μικρής θυγατρικής ψήφισαν υπέρ της σύστασης ενός συνδικάτου τον Μάρτιο.

Αυτό το σωματείο, το Game Workers Alliance, είναι ένα τμήμα της Communications Workers of America (CWA), το οποίο σε μια δήλωση χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Microsoft “ενθαρρυντική και μοναδική μεταξύ των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας”. Η Γραμματέας Ταμίας της CWA, Sara Steffens, πρόσθεσε ότι “για να δοθεί στους εργαζόμενους μια νομικά προστατευμένη φωνή σε αποφάσεις που επηρεάζουν αυτούς και τις οικογένειές τους, αυτές οι αρχές θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή και να ενσωματωθούν στις καθημερινές λειτουργίες της Microsof”

Η Rebecca Givan, καθηγήτρια εργασιακών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ανέφερε ότι η ανακοίνωση της Microsoft μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία προσπαθεί να εξομαλύνει τα πράγματα με τους υπαλλήλους που ενδιαφέρονται να συνδικαλιστούν.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι η Microsoft “επιχειρεί να ξεχωρίσει από άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, που συγκρούστηκαν δημόσια με τους υπαλλήλους που αναζητούσαν εκπροσώπηση σε συνδικάτα”.

“Το εργατικό συμβούλιο έχει επανειλημμένα διαπιστώσει ότι η Amazon τερμάτισε άδικα ή αντεπιτέθηκε σε εργαζόμενους που συμμετείχαν στην οργάνωση συνδικάτων”.

“Η Google, επίσης, χρειάστηκε να διευθετήσει κατηγορίες σε εργαζομένους που είπαν ότι η εταιρεία τους απέλυσε σαν απάντηση στην οργάνωση συνδικαλιστικών ομάδων”.

“Εργαζόμενοι στην Apple δήλωσαν στην The Post τον Απρίλιο ότι στοχοποιήθηκαν από τη διοίκηση επειδή υποστήριξαν το σωματείο και ότι απειλήθηκαν με απώλεια ορισμένων πλεονεκτημάτων και ευκαιριών για προαγωγή”.

Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ομοσπονδίας συνδικάτων της Αμερικής, της AFL-CIO, ανέφερε στην Post ότι “η συνεργατική προσέγγιση της Microsoft στη συνεργασία με τους υπαλλήλους της που επιδιώκουν να οργανυθούν είναι μια βέλτιστη πρακτική που ανυπομονούμε να δούμε να εφαρμόζεται και σε άλλες εταιρείες.”

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Microsoft,συνδικαλισμός,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).