Χρησιμοποιήσατε Facebook στις ΗΠΑ τα τελευταία 16 χρόνια; ζητήστε χρήματα

Χρησιμοποιήσατε το Facebook στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 16 χρόνια; Μπορεί να είστε ένας μεταξύ δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών που μπορούν να υποβάλουν μια αίτηση για αποζημίωση από το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

dikastirio

Οι σημερινοί ή πρώην χρήστες του Facebook μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αίτηση αποζημίωσης σαν μέρος ενός διακανονισμού 725 εκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε σε μια αγωγή που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία, που ανήκει στη Meta, μοιράστηκε δεδομένα των χρηστών της χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η είδηση έσκασε το 2018 όταν η εταιρεία Cambridge Analytica πήρε δεδομένα από έως και 87 εκατομμύρια χρήστες του Facebook μέσω μιας εφαρμογής κουίζ προσωπικότητας. Αυτό επέφερε μηνύσεις σε αρκετές υποθέσεις — οι οποίες συγκεντρώθηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια το 2018. Όλες αφορούσαν τις πρακτικές απορρήτου δεδομένων της εταιρείας. Οι ενάγοντες ισχυριζόταν ότι το Facebook παραχώρησε σε τρίτα μέρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις πληροφορίες των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Η Μέτα αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία, αλλά συμφώνησε στη διευθέτηση τον Δεκέμβριο για να αποφύγει το κόστος και τους κινδύνους από τη συνέχιση της υπόθεσης.

Η συμφωνία έλαβε μια προκαταρκτική έγκριση από ομοσπονδιακό δικαστή στα τέλη Μαρτίου και η τελική ακρόαση για την έγκριση έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο.

Τον Δεκέμβριο, η Keller Rohrback, ένα από τα δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν τους ενάγοντες, χαρακτήρισε τη συμφωνία σαν “τη μεγαλύτερη διευθέτηση που έγινε ποτέ σε αγωγή ομαδικής προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες”. Η Meta δήλωσε ότι ο διακανονισμός ήταν “προς συμφέρον της κοινότητάς μας και των μετόχων μας” και ότι η εταιρεία “έχει ανανεώσει την προσέγγισή της στο απόρρητο”.

Η ιστοσελίδα για τις αιτήσεις:

https://facebookuserprivacysettlement.com/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Facebook,facebookuserprivacysettlement,Cambridge Analytica

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).