Χρησιμοποιήστε emoji σε ονόματα αρχείων ή φακέλων


Τα emoji κυκλοφορούν όλο και πιο πολύ τελευταία. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε οποιαδήποτε εφαρμογή στον υπολογιστή σας.

Το νέο είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σαν ονόματα αρχείων και φακέλων στα Windows 10.

Αυτό είναι δυνατό λόγω της ενσωματωμένης λειτουργίας επιλογής emoji στα Windows 10. Για να ανοίξετε την συγκεκριμένη λειτουργία πρέπει να πατήσετε τα δύο πλήκτρα Windows+. (τελεία) ή Windows+; (άνω τελεία.)

Προσθέστε ένα emoji σε κάποιο όνομα αρχείου στα Windows 10 χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων.

Για να “γράψετε” ένα emoji σε ένα όνομα αρχείου ή φακέλου, απλώς πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου ενώ πραγματοποιείτε μετονομασία του αρχείο ή του φακέλου και θα ανοίξει ένα παράθυρο επιλογής.

Αναζητήστε το emoji που θέλετε, για παράδειγμα, πληκτρολογήστε “hat” για την εμφάνιση emoji που αναπαριστούν καπέλα και χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για να κάνετε κλικ σε αυτό που σας αρέσει ή και για να μετακινηθείτε στη λίστα.

Όλα αυτά είναι δυνατά λόγω του Unicode. Το Unicode περιέχει “χαρακτήρες για όλα τα συστήματα γραφής του κόσμου, μοντέρνα και αρχαία”, σύμφωνα με το The Unicode Consortium. Συμπεριλαμβάνει emoji και πολλά άλλα σύμβολα.

Θα παρατηρήσετε ότι, τα emoji σε ονόματα αρχείων και φακέλων, δεν εμφανίζονται με χρώμα, όπως εμφανίζονται αλλού στα Windows.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news