Χριστούγεννα αποσυνδέστε τις συσκευές σας

Η κλιματική αλλαγή μπορεί μερικές φορές να είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, αλλά ακόμη και οι σκεπτικιστές θα πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια.

Είτε εργαζόμαστε στο γραφείο είτε από το σπίτι, πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να ενεργοποιούμε τη λειτουργία sleep (λειτουργία αναμονής) στους φορητούς υπολογιστές και σε άλλες συσκευές.
unplugged

Αρκετοί από εμάς πχ πριν φύγουμε από το γραφείο αφαιρούμε το φορητό υπολογιστή από το docking station ή τον αποσυνδέουμε από την οθόνη, τον τοποθετούμε στη θήκη της τσάντας μας και είμαστε έτοιμοι για τη διαδρομή προς το σπίτι ή… απλά για το διπλανό δωμάτιο για όσους εργάζονται από το σπίτι. Η οθόνη παραμένει στη θέση της και συχνά την αφήνουμε να «κοιμηθεί» μόνη της – ούτε νανούρισμα, ούτε καληνύχτα, τίποτα … απλά φεύγουμε.

“Συνήθως, επιλέγουμε τη λειτουργία sleep για ευκολία, για να γίνει γρήγορα η επανεκκίνηση της συσκευής και για να επιστρέψουμε στην εργασία μας χωρίς να καθυστερήσουμε κάνοντας επανεκκίνηση του λειτουργικού συστήματος” λέει ο Tony Anscombe, επικεφαλής για την ενημέρωση κοινού σε θέματα ασφάλειας στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET.

“Όμως, η κατάσταση αναμονής στην οποία επανέρχεται μια οθόνη σημαίνει ότι συνήθως καταναλώνει περίπου 0,5 W, 4 kWh ετησίως. Και βέβαια, όσο παλαιότερη είναι η συσκευή, τόσο περισσότερη ενέργεια είναι πιθανό να χρησιμοποιεί, καθώς μπορεί να μη συμμορφώνεται με κανονισμούς, όπως η οδηγία EcoDesign της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

“Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι στο σπίτι και στο γραφείο περιλαμβάνει δυο οθόνες, δυο φορητούς υπολογιστές, δυο φορτιστές τηλεφώνου και ένα docking station και ότι αυτά παραμένουν σε λειτουργία αναμονής” λέει ο Tony Anscombe.

“Ας υποθέσουμε, επίσης, ότι σε μια περιοχή με πληθυσμό λίγο κάτω από οκτώ εκατομμύρια όπως είναι η Bay Area στις ΗΠΑ που μένω με τη σύζυγό μου, το 30% του πληθυσμού βάζει σε λειτουργία αναμονής τις 4 συσκευές των 4 kWh, τότε 38,4 εκατομμύρια kWh χρησιμοποιούνται άσκοπα. Λαμβάνοντας υπόψη ένα τυπικό ενεργειακό μείγμα, αυτό δημιουργεί ένα αποτύπωμα άνθρακα της τάξης των 15 τόνων εκπομπών CO2 ετησίως. Μπορείτε να υπολογίσετε τι σημαίνει αυτό για μια ολόκληρη χώρα, ήπειρο ή ακόμη και παγκοσμίως;” καταλήγει ο ειδικός της ESET.

Όλες αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να αποσυνδεθούν από την πρίζα όταν φεύγουμε από το χώρο εργασίας στο τέλος της ημέρας.
Για αυτό, αυτά τα Χριστούγεννα καθώς απομακρύνεστε από το χώρο εργασίας σας, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, με σκοπό να επιστρέψετε μετά την περίοδο των διακοπών, αποσυνδέστε τις συσκευές από την πρίζα – είναι και οικονομικά αποδοτικό και καλύτερο για το περιβάλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
Χριστούγεννα,iguru

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).