Υποβάθμιση του BIOS σε Windows υπολογιστή

Δείτε πως μπορείτε να υποβαθμίσετε το σε ένα υπολογιστή.

bios,downgrade

Πρόσφατα αρκετοί χρήστες της Dell βρέθηκαν αντιμέτωποι με προβλήματα εκκίνησης του υπολογιστή τους, λόγω ενός σφάλματος της τελευταίας έκδοσης bios. Προς το παρόν ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουν το ζήτημα είναι απλά να υποβαθμίσουν το bios.

Υπάρχουν πολλές οδηγίες και άρθρα για το πως να κατεβάσετε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος αλλά όχι για το bios, καθώς δεν είναι μία συνηθισμένη λύση για διαχείριση δυσλειτουργίας. Όμως μπορεί να χρειαστεί, όπως στους χρήστες της Dell. Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνετε.

Πώς να υποβαθμίσετε το bios σε υπολογιστή με Windows
Μπορείτε εύκολα να υποβαθμίσετε το bios του υπολογιστή σας. Λειτουργεί ακριβώς όπως η ενημέρωση του bios, απλά πρέπει να εγκαταστήσετε μια παλαιότερη έκδοση του bios και θα είστε έτοιμοι. Έχετε υπόψη ότι τόσο αναβάθμιση όσο και υποβάθμιση είναι πολύ ριψοκίνδυνη κίνηση, οπότε θα πρέπει να προσέχετε όταν γενικά αλλάζετε το bios.

Για την υποβάθμιση του bios χρειάζεται απλώς να κατεβάσετε και να εκτελέσετε ένα αρχείο, αλλά πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάνετε λήψη της σωστής έκδοσης του bios και ότι κάνετε λήψη αρχείων μόνο για το σύστημά σας. Για αυτό, είναι καλύτερο να ελέγξετε τον σειριακό αριθμό.

Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία, καλό είναι να αναθεωρήσετε την απόφασή σας!!. Η υποβάθμιση του bios θα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση και θα πρέπει να εκτελείται μόνο εάν αποτύχουν όλα τα άλλα.

Αν όμως επιμένετε για υποβαθμίσετε δείτε τις παρακάτω οδηγίες όπου έχουν σαν παράδειγμα ένα υπολογιστή Dell, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια για όλους τους υπολογιστές, εκτός από το ότι θα χρειαστεί να μεταβείτε στον αντίστοιχο ιστότοπο της motherboard σας για να κατεβάσετε την έκδοση bios που ενδιαφέρεστε. Πάμε να δούμε τα βήματα.

  Η υπηρεσία Κοινόχρηστες εμπειρίες στα Windows 10 και 11

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, μάθετε τον σειριακό σας αριθμό. Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής και, στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

wmic bios get serialnumber

Αυτό θα σας δώσει τον σειριακό αριθμό του bios σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε το κατάλληλο αρχείο για εσάς, από τον ιστότοπο του υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Μεταβείτε στον ιστότοπο του υπολογιστή σας και για Dell στην διεύθυνση dell.com/support .

Βήμα 3: Στη συνέχεια, αναζητήσετε το αρχείο bios με τον σειριακό σας αριθμό. Αν είστε σίγουροι τι κάνετε τότε μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με το μοντέλο της συσκευή σας. Βρείτε την έκδοση bios που θέλετε και κάντε την λήψη.

Βήμα 4: Τώρα, ήρθε η ώρα να υποβαθμίσετε το bios. Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι λίγο εύκολος στην εκτέλεση, οπότε δοκιμάστε τον και αν δεν λειτουργήσει δοκιμάστε τον δεύτερο. Αυτοί οι τρόποι είναι.

Α. Χωρίς USB
Β. Με USB
Πάμε να τους δούμε:

Α] Χωρίς USB

Υπάρχουν δύο προϋποθέσεις εδώ, έχετε laptop άρα έχετε μπαταρία ή όχι (όχι αν δεν βλέπετε το εικονίδιο της μπαταρίας στη γραμμή εργασιών). Εάν έχετε μπαταρία, απλώς μεταβείτε στο αρχείο που κατεβάσατε στο βήμα 3, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής . Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Εάν δεν έχετε μπαταρία ή εάν τα Windows δεν αναγνωρίζουν την μπαταρία σας, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη Γραμμή εντολών. Αντιγράψτε το ληφθέν αρχείο στη μονάδα δίσκου C. Στη συνέχεια, σημειώστε το όνομα αυτού του αρχείου και εκτελέστε τις παρακάτω εντολές.

CD\
/forceit

Σημείωση: Εάν το όνομα του αρχείου σας δεν περιέχει .exe, τότε προσθέστε το. Για παράδειγμα: 9P33A05.exe.

  Process Monitor : Το απόλυτο αρχείο καταγραφής των Windows

B] Με USB

Εάν η πρώτη μέθοδος δεν λειτούργησε, τότε πρέπει να eεπιστρατεύσετε το USB stick σας για να κάνετε τη δουλειά. Κατεβάστε το Rufus από το rufus.ie.

bootable usb for bios

Ανοίξτε το Rufus, συνδέστε το USB σας και επιλέξτε το στο Rufus, αλλάξτε την επιλογή Τύπος Εκκίνησης (Boot selection) σε FreeDOS και το Σύστημα αρχείων (File system) σε FAT32. Τέλος, κάντε κλικ στο Εκκίνηση (Start). Μόλις ο δίσκος σας είναι έτοιμος. Αντιγράψτε σε αυτό το αρχείο bios που έχετε κατεβάσει.

Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και πατήστε F2 ή F12 για είσοδο στο bios, βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ενεργοποιήσει το BOOT από USB και φυσικά ότι έχετε την επιλογή να το κάνετε όταν ανοίγετε τον υπολογιστή. Αποθηκεύστε και κάντε επαννεκίνηση ξανά. Μόλις κάνετε εκκίνηση με το USB σας, θα δείτε μια οθόνη που σας ζητά να δώσετε εντολές.

Εάν μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο του USB σας, εκτελέστε τη δεύτερη εντολή, αλλά εάν δεν βλέπετε τα περιεχόμενα, εκτελέστε την πρώτη εντολή πριν εκτελέσετε τη δεύτερη.

dir
.exe

Μετά την εκτέλεση των εντολών, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας, κάντε κλικ στο Y (yes) όποτε σας ζητηθεί.

dell bios

Για υπολογιστές Dell, το εργαλείο Dell SupportAssist OS μπορεί να σας βοηθήσει εάν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να εκκινήσει στο λειτουργικό σύστημα ακόμα και μετά από επανειλημμένες προσπάθειες. Και άλλες μάρκες έχουν παρόμοια εργαλεία.

Λίστα όπου μπορείτε να κάνετε λήψη αρχείων εγκατάστασης BIOS:
Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του υπολογιστή σας για να πραγματοποιήσετε λήψη των προγραμμάτων οδήγησης συσκευών. Εδώ είναι η λίστα.

 

bios,downgrade

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).