Οι καλύτερες portable εφαρμογές που δεν απαιτούν καμία εγκατάσταση

Οι portable εφαρμογές δεν χρειάζονται εγκατάσταση. Μπορείτε απλά να τις τρέξετε ακόμη και από μονάδα flash USB. Δείτε τις καλύτερες portable εφαρμογές για κάθε είδος.

portable apps

Οι portable (ή στα Ελληνικά “φορητές”) εφαρμογές δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν. Χρειάζεται μόνο να κάνετε λήψη, αποσυμπίεση του αρχείου σε ένα δικό του φάκελο από μετά απλά να τρέξετε το εκτελέσιμο αρχείο προγράμματος για να ξεκινήσει.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε πολλές portable εφαρμογές σε μια μονάδα flash USB, και να τις τρέξετε από οποιονδήποτε υπολογιστή Windows.

Δηλαδή μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή του φίλου σας, στην εργασία σας, στη σχολή σας, στο Internet-cafe. Σαν portable εφαρμογή είναι πιο ασφαλής από τις εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες σε δημόσια ή φιλικά μηχανήματα.

Και υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ portable εφαρμογές. Περισσότερες από όσες νομίζετε. Πολλές από αυτές τις χρησιμοποιείτε ήδη με κανονική εγκατάσταση. Ποιες αξίζουν να χρησιμοποιηθούν; Ακολουθεί η κύρια λίστα με τις καλύτερες portable εφαρμογές ανά είδος λογισμικού.

Είδη λογισμικού: Επικοινωνία | Παιχνίδια | Επεξεργαστές εικόνας | Image Viewers | Επεξεργαστές Media | Media Player | Διάφορα | Παραγωγικότητα | Ασφάλεια και Απόρρητο | Εργαλεία συστήματος | Επεξεργαστές κειμένου | Εργαλεία Ιστού

Επικοινωνία

Pidgin

pidgin

Το Pidgin είναι ένα πλήρως ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα – client μηνυμάτων πολλαπλών πλατφορμών που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο XMPP. Το XMPP σάς επιτρέπει να συνδέεστε με λογαριασμούς όπως το Slack, το IRC, το Google, το Yahoo Messenger, κλπ, όλα σε ένα πρόγραμμα, αν είστε παλιά καραβάνα στο διαδίκτυο.

Λήψη: Pidgin Portable for Windows (δωρεάν). Δείτε το σημείο που αναφέρει”If you’re looking for a portable version that doesn’t need installation, we also have that available”. Εναλλακτικά μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Telegram

telegram

Το Telegram είναι μια από τις πιο γνωστές, εναλλακτικές λύσεις για επικοινωνία. Μετά την αυτοκτονία του Whatsapp, τα Telegram, Viber, Signal, πήραν μεγάλο κομμάτι της πίτας από αυτό. Από τα τρία προγράμματα μόνο το Telegram λειτουργεί ως portable εφαρμογή.

Συνολικά, είναι μια εξαιρετική και ασφαλής εναλλακτική λύση, σε μία χαώδης αγορά με αμφιβόλου ασφάλειας εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, ενώ η εφαρμογή Telegram είναι ανοιχτού κώδικα, οι διακομιστές που χειρίζονται τα δεδομένα της Telegram δεν είναι ανοιχτού κώδικα.

Λήψη: Telegram Portable for Windows (δωρεάν)

Παιχνίδια

Brutal Chess

portable,application,flash,usb

Αν είστε λάτρης του σκάκι, τότε θα βρείτε πολλά portable παιχνίδια σκακιού. Ένα από αυτά είναι το Brutal Chess. Πρόκειται για ένα 3-D παιχνίδι, ανοικτού κώδικα, που θα σας καθηλώσει αρκετές ώρες στον υπολογιστή σας.

Λήψη: Brutal Chess για Windows (δωρεάν)

Patience

patience

ΤΟ Patience είναι βασικά η έκδοση Windows 95 του Solitaire. Διαθέτει μουσική, κινούμενα σχέδια και πολλές άλλες δυνατότητες που την καθιστούν την πρώτη αυτόνομη έκδοση του Solitaire στο διαδίκτυο. Έχει ενσωματωμένα 200 παιχνίδια με τράπουλα.

Η Portable έκδοση έχει ένα μικρό παίδεμα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Universal Extractor για να εξαγάγετε τα αρχεία ως portable και, στη συνέχεια, να πάτε στον φάκελο και να το τρέξετε. Όλα εξηγούνται στη σελίδα λήψης.

Λήψη: Patience για Windows (δωρεάν)

Sudoku

sudoku portable

Το Sudoku Portable είναι ένα εθιστικό παιχνίδι παζλ που δημιουργήθηκε αρχικά στη Γαλλία πριν από 100 χρόνια.

Διαθέτει πλέγμα 9×9 που περιέχει 9 πλέγματα 3×3. Μέσα σε αυτό τακτοποιείτε τους αριθμούς 1 έως 9. Όμως, κάθε αριθμός μπορεί να εμφανιστεί μόνο μία φορά σε κάθε ένα από τα 9 πλέγματα 3×3. Και μπορεί να εμφανιστεί μόνο μία φορά σε κάθε σειρά και σε κάθε στήλη.

Είναι μια απλή ιδέα, αλλά μπορεί να γίνει γρήγορα εθιστική. Το πρόγραμμα είναι ανοικτού κώδικά και φυσικά δωρεάν.

Λήψη: Sudoku Portable for Windows (δωρεάν)

Επεξεργαστές εικόνας

GIMP

gimp banner

Ποιος δεν γνωρίζει το GIMP; Το “Photoshop του φτωχού”, επειδή το GIMP μιμείται πολλές δυνατότητες του Photoshop, εκτός από το γεγονός ότι δεν πληρώνετε ούτε ένα ευρώ.

Επιπλέον, όπως το Photoshop, το GIMP διαθέτει πολλές δυνατότητες και πολλά μαθήματα  εκμάθησης.

Λήψη: GIMP για Windows (δωρεάν)

Image Viewers (προγράμματα εμφάνισης φωτογραφιών)

XnView

portable,application,flash,usb

Μια ωραία απλή εφαρμογή που μπορεί να σαρώσει τον σκληρό σας δίσκο και σας παρουσιάζει τις εικόνες σε εύκολη προβολή. Εκτός από την προβολή, μπορείτε επίσης να δείτε τις ιδιότητές των εικόνων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων EXIF .

Μπορείτε να εισαγάγετε 400 διαφορετικές μορφές αρχείων και να εξάγετε τις φωτογραφίες σας σε μία από τις 50 μορφές αρχείων. Συν προβολές διαφανειών, υποστήριξη εκτύπωσης, αλλαγή μεγέθους και παράλληλη σύγκριση.

Λήψη: XnView για Windows (δωρεάν)

Επεξεργαστές Media

OpenShot Video Editor

portable,application,flash,usb

Η δωρεάν open source εφαρμογή OpenShot Video Editor σας προσφέρει ένα πολύ ισχυρό επεξεργαστή βίντεο που σχεδιάστηκε να είναι εύκολος στη χρήση και πολύ γρήγορος στην εκμάθηση.

Η εφαρμογή αναπτύσσεται συνεχώς και αξιοποιεί τα codecs που υπάρχουν ήδη εγκατεστημένοι στο σύστημά σας.

Λήψη: OpenShot Video Editor Portable για Windows (δωρεάν)

Audacity

 

Το Audaciaudacity coverty είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ήχου πολλαπλών πλατφορμών για καταγραφή και επεξεργασία αρχείων ήχου. Η εφαρμογή είναι cross-platform και έτσι κυκλοφορεί για Windows, Mac OS X, Linux και BSD.

Το Audacity δημιουργήθηκε από τον Dominic Mazzoni όταν ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, Ο Mazzoni τώρα εργάζεται στην Google αλλά παραμένει ο κύριος συντηρητής του έργου με την βοήθεια πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Η εφαρμογή, εκτός των άλλων μπορεί να εγγράψει ζωντανό ήχο μέσω μικροφώνου ή μείκτη, και να ψηφιοποιήσει εγγραφές από άλλα μέσα. Με κάποιες κάρτες ήχου και σε οποιαδήποτε πρόσφατη έκδοση των Windows, το Audacity μπορεί επίσης να καταγράψει streaming ήχου.

Λήψη: Audacity για Windows (δωρεάν)

Media Players

VLC Player

portable,application,flash,usb

Το VLC Player δεν χρειάζεται εισαγωγή. Το πρόγραμμα χειρίζεται σχεδόν κάθε μορφή media αρχείου που θέλετε. Παίζει DVD, ροή βίντεο και μουσική.

Είναι δωρεάν, ανοικτού κώδικα και οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς το εγκαθιστούν για όλες τις ανάγκες αναπαραγωγής πολυμέσων. Όμως υπάρχει και σε portable έκδοση. Απλά κατεβάστε την zip μορφή από το επίσημο ιστότοπο.

Λήψη: VLC Player Portable για Windows (δωρεάν)

Διάφορα

Rufus

Rufus

Το Rufus είναι ένα δημοφιλές, ελαφρύ εργαλείο, για τη δημιουργία μονάδων Flash με δυνατότητα εκκίνησης, π.χ. για την εγκατάσταση Windows ή Linux σε άλλο σύστημα υπολογιστή.

Παρά το μικρό μέγεθος της εφαρμογής, το Rufus παρέχει οτιδήποτε χρειάζεστε και είναι αρκετά γρήγορο.

Λήψη: Rufus για Windows (δωρεάν)

Clear Disk Info

Clear Disk Info

Το Clear Disk Info είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για συσκευές Microsoft Windows, που παρέχει μια σαφή εικόνα σχετικά με την υγεία των συνδεδεμένων συσκευών αποθήκευσης.

Η παρακολούθηση των συσκευών αποθήκευσης είναι απαραίτητη όταν εργάζεστε με συστήματα υπολογιστών. Η αποτυχία μίας συσκευής αποθήκευσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων ή στην καταστροφή των αρχείων συστήματος. Απλά το τρέχετε από το flash usb και σας λέει σε τι κατάσταση είναι οι δίσκοι σας.

Λήψη: Clear Disk Info για Windows (δωρεάν)

7-zip

7-zip

Το 7-Zip είναι ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικα, που μπορεί να συμπιέσει και αποσυμπιέσει αρχεία. Υποστηρίζει έναν αριθμό από μορφές που συμπεριλαμβάνουν 7z, ZIP, Gzip, bzip2, xz, tar και WIM.

Η εφαρμογή επίσης υποστηρίζει αποσυμπιέση των APM, ARJ, CHM, cpio, DEB, FLV, JAR, LHA/LZH, LZMA, MSLZ, Office Open XML, onepkg, RAR, RPM, smzip, SWF, XAR και Z, CramFS, DMG, FAT, HFS, ISO, MBR, NTFS, SquashFS, UDF, VHD εικόνες δίσκου.

Λήψη: 7-zip για Windows (δωρεάν)

Παραγωγικότητα

LibreOffice

libre office

Το LibreOffice είναι διαθέσιμο ως φορητή εφαρμογή. Σας συνιστώ να το εγκαταστήσετε εάν έχετε χώρο αποθήκευσης. Ωστόσο, εάν δεν έχετε χώρο αποθήκευσης, το LibreOffice είναι μια εκπληκτική φορητή εφαρμογή και μία από τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office.

Λήψη: LibreOffice για Windows (δωρεάν)

PDF-XChange Editor

pdf xchange editor

Το PDF-XChange Editor είναι ένας ελαφρύς επεξεργαστής PDF και πρόγραμμα προβολής pdf αρχείων, που σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να βλέπετε, να επεξεργάζεστε, να σχολιάζετε, να επεξεργάζεστε με OCR και να υπογράφετε ψηφιακά αρχεία PDF.

Ενώ οι περισσότερες λειτουργίες είναι δωρεάν, ορισμένες λειτουργίες απαιτούν πληρωμή και υποδεικνύονται με σαφήνεια. Αυτές θα τοποθετήσουν ένα υδατογράφημα στην έξοδο σας. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να κρυφτούν επιλέγοντας Αρχείο > Προτιμήσεις > Εγγραφή – επιλέξτε “Απόκρυψη όλων των χαρακτηριστικών από γραμμές εργαλείων και μενού”.

Λήψη: PDF-XChange Editor για Windows (Δωρεάν)

Ασφάλεια και Απόρρητο

KeePass

keepass ps

Ποτέ δεν περνάει μέρα χωρίς να αναφερθεί στις ειδήσεις κάποιο είδος παραβίασης κωδικού πρόσβασης. Είναι σημαντικό να μην ξαναχρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασής σας για διαφορετικούς λογαριασμούς. Επίσης, κάντε κάθε κωδικό πρόσβασης λίγο πιο δύσκολο από το PASSWORD ή το 12345.

Κάτι σαν το Fh?%Rft#12fd#|I+^gH8\S~5Te είναι εντάξει. Αλλά πώς το θυμάστε αυτό; Χρησιμοποιείτε απλά ένα διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το KeePass.

Το KeePass Password Safe είναι ένας δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, ελαφρύς και εύχρηστος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για Windows, Linux και Mac OS X, με θύρες για Android, iPhone/iPad και άλλες φορητές συσκευές. Και είναι μόνο portable.

Λήψη: KeePass (δωρεάν)

CyberShredder

cybershredder

Εάν πουλάτε τον υπολογιστή σας ή ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια σας, τότε το CyberShredder πρέπει να βρίσκεται στο USB stick σας. Ο λόγος που χρειάζεστε μια ασφαλή μέθοδο διαγραφής είναι ότι τα αρχεία των Windows μπορούν να ανακτηθούν ακόμη και αφού καθαρίσετε τον κάδο απορριμμάτων των Windows.

Ο κάδος απορριμμάτων των Windows απλώς αφαιρεί το αρχείο και σας δίνει πίσω χώρο στο δίσκο, αλλά το αρχείο είναι ακόμα εκεί. Όποιος έχει το σωστό λογισμικό (άμεσα και εύκολα διαθέσιμο στο διαδίκτυο) θα μπορούσε να φέρει το αρχείο πίσω. Το CyberShredder είναι ένα γρήγορο, ασφαλές και εύχρηστο βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να διαγράφετε μυστικά αρχεία από τον υπολογιστή σας μόνιμα. Το CyberShredder αντικαθιστά τον χώρο που καταλαμβάνεται από ένα αρχείο (ακόμα και αν είναι διαγραμμένο με την κλασσική μέθοδο) με τυχαία δεδομένα και μετά διαγράφει το αρχείο, οπότε ένα βοηθητικό πρόγραμμα ανάκτησης δεν θα μπορέσει ποτέ να το ανακτήσει.

Λήψη: CyberShredder for Windows (δωρεάν)

ClamWin

clamwin free antivirus

Το ClamWin είναι ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, το οποίο σας παρέχει λειτουργίες όπως η ανίχνευση ιών (προφανώς), καθώς και τακτικές ενημερώσεις της μηχανής ιών. Πρέπει να θυμάστε όμως ότι λόγω της φορητής φύσης του, δεν είναι σαρωτής σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα ανιχνεύσει έναν ιό μόνο εάν του δώσετε χειροκίνητα ένα αρχείο για έλεγχο.

Επιπλέον, οι προγραμματισμένες σαρώσεις και ενημερώσεις δεν είναι επίσης δυνατές, οπότε πρέπει να το ενημερώσετε μόνοι σας με μη αυτόματο τρόπο.

Λήψη: ClamWin για Windows (δωρεάν)

Εργαλεία Συστήματος

WinDirStat

windirstat

Το WinDirStat επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια οπτική αναπαράσταση του τι είναι αποθηκευμένο στους δίσκους. Η οπτική απεικόνιση που προκύπτει αντιπροσωπεύει κάθε τύπο αρχείου χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα (πορτοκαλί για αρχεία κειμένου, για παράδειγμα) και μεγέθη (μεγαλύτερα μπλοκ σημαίνει μεγαλύτερες ποσότητες δεδομένων).

Το WinDirStat είναι το καλύτερο εργαλείο για όσους θέλουν να ελαφρύνουν έναν σκληρό δίσκο. Απλώς αποφύγετε τη διαγραφή οποιονδήποτε προγραμμάτων ή αρχείων στον κατάλογο των Windows.

Λήψη: WinDirStat Portable for Windows (δωρεάν)

CCleaner

portable,application,flash,usb

Ήμασταν μεγάλοι θαυμαστές του CCleaner, μέχρι που η εταιρεία μπλέχτηκε με διαφημίσεις. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε τη φορητή έκδοση.

Σίγουρα χρειάζεται να καθαρίζετε τον υπολογιστή σας από καιρό σε καιρό, από τα αρχεία που εμποδίζουν το σύστημά σας και πολλά άλλα. Αυτό είναι ένα πράγμα που πρέπει να προγραμματίζετε σε τακτική βάση. Το μειονέκτημα είναι ότι η φορητή έκδοση χρειάζεται χρόνο για να ξεκινήσει.

Λήψη: CCleaner για Windows (δωρεάν)

PhotoRec

portable,application,flash,usb

Το PhotoRec είναι λογισμικό ανάκτησης δεδομένων αρχείων που έχει σχεδιαστεί για την ανάκτηση χαμένων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων βίντεο, εγγράφων, εικόνων, συμπιεσμένα, και ένα σωρό άλλα. Παρόλο που το όνομα του μιλάει για φωτογραφίες μπορεί να ανακτεί τουλάχιστον 400 είδη αρχείων. Είναι πραγματικά δωρεάν, χωρίς παγίδες που έχουν σκοπό να σας αποσπάσουν χρήματα.

Το PhotoRec αγνοεί το σύστημα αρχείων και ακολουθεί τα υποκείμενα δεδομένα, επομένως θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ακόμη και αν το σύστημα αρχείων των μέσων σας έχει υποστεί σοβαρή ζημιά ή έχει επαναδιαμορφωθεί.

Είναι βασικό πρόγραμμά για ένα flash usb γιατί αν θέλετε να κάνετε ανάκτηση των δεδομένων σας δεν μπορείτε να προβείτε σε οποιαδήποτε εγκατάσταση ή εγγραφή στον δίσκο που έχει πρόβλημα.

Λήψη: PhotoRec για Windows (δωρεάν)

Επεξεργαστές κειμένου

Notepad++

portable,application,flash,usb

Είναι η αγαπημένη μας εφαρμογή για το περιβάλλον των Windows, καθώς μπορεί να αντικαταστήσει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Notepad του λειτουργικού της Microsoft, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες, χρήσιμες για τους προγραμματιστές.

Το Notepad++ ή Νotepad PlusPlus είναι ένας ισχυρός επεξεργαστής κειμένου που προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες σε σύγκριση με το Notepad των Windows.

Λήψη: Notepad++ για Windows (δωρεάν)

Εργαλεία Ιστού

Περιηγητής Tor

portable,application,flash,usb

Το Tor Project συνδυάζει πολλές δυνατότητες σε ένα μόνο πακέτο: Ένα εικονικό δίκτυο μεσολάβησης (VPN), ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης και μερικές άλλες δυνατότητες ασφαλείας. Ενώ το Tor δεν προστατεύει πλήρως από την παράνομη παρακολούθηση, βοηθάει στην αποτροπή ανεπιθύμητων υποκλοπών από την προσωπική σας επιχείρηση.

Ενώ το ληφθέν πακέτο θα εγκατασταθεί μόνο του εάν το εκτελέσετε, το Tor Browser μπορεί απλά να αποσυμπιεστεί και να εκτελεστεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε.

α. Κατεβάστε το πρόγραμμα εγκατάστασης, βάλτε το σε ένα φάκελο της επιλογής σας και αποσυμπιέστε το
β. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor
γ. Όταν σας ζητηθεί, καταργήστε την επιλογή της προσθήκης στοιχείων στην επιφάνεια εργασίας ή στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, απαντήστε σε μερικές γρήγορες ερωτήσεις σχετικά με τη σύνδεσή σας.

Λήψη: Πρόγραμμα περιήγησης Tor (δωρεάν)

Google Chrome

portable,application,flash,usb

Η γνώμη διίστανται ως προς το ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά όπως φαίνεται η μάχη γίνεται ανάμεσα στον Firefox και τον Chrome. Ο Chrome είναι ο νικητής, όσο αναφορά την δημοτικότητα, λόγω των ανώτερων δυνατοτήτων συγχρονισμού του, της γρήγορης σύνδεσής του στο δίκτυο και της αλληλοεπίδρασής του με ένα σωρό άλλες υπηρεσίες της Google..

Λήψη: Google Chrome για Windows (δωρεάν)

qBittorrent

qbittorrent

Το qBittorrent είναι ανοιχτού κώδικα και βρίσκεται σε ενεργή ανάπτυξη. Όχι μόνο είναι δωρεάν, αλλά είναι και αρκετά ασφαλές. Προτείνω το QBittorrent έναντι των άλλων πελατών BitTorrent (ιδιαίτερα έναντι του uTorrent).

Υπάρχει επίσης το DelugePortable, το οποίο είναι η φορητή έκδοση του (επίσης) ανοιχτού κώδικα BitTorrent Deluge.

Λήψη: qBittorrent Portable for Windows (Δωρεάν)

Αυτές είναι μερικές portable εφαρμογές που προτείνουμε

Αυτή είναι μία τυπική λίστα με portable εφαρμογές που θα πρέπει να έχει ένα στικάκι. Φυσικά κάθε χρήστης ανάλογα τι δουλειά κάνει ή τι χόμπι έχει, μπορεί να αναπτύξει ή να αλλάξει εντελώς την λίστα.

Το σίγουρο είναι ότι οι portable εφαρμογές δεν είναι μόνο αυτές, αλλά πολύ περισσότερες. Σας προτείνουμε να δείτε τον ιστότοπο portableapps.com από εδώ, καθώς και τον ιστότοπο portablefreeware.com από εδώ.

Σε αυτά τα δύο sites θα βρείτε πάνω από 500 portable εφαρμογές που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Δεν περιέχουν μόνο τις εφαρμογές που από μόνες τους διαθέτουν portable έκδοση, αλλά έχουν φροντίσει να μετατρέψουν σε portable και πολλές άλλες, πάντα με την άδεια του κατασκευαστή. Το μόνο θέμα είναι ότι οι φτιαγμένες τρέχουν μόνο σε Windows. Οι κάτοχοι των Linux θα μείνουν παραπονεμένοι.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι το flash usb που θα φτιάξετε δε θα το αποχωριστείτε ποτέ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.
portable,application,flash,usb

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
 1. Δημήτρη, ενδιαφέρον το άρθρο για τα protables. Έλεγξε τα όσα γράφεις για το sudoku. Ούτε γαλλικό, ούτε γερασμένο :) Αμερικανός ο δημιουργός του, αγαπήθηκε από τους Ιάπωνες που του έδωσαν και το όνομα sudoku.

  • Ευχαριστούμε για το σχόλιο.
   Ουσιαστικά το Sudoku δεν έχει ένα γνήσιο δημιουργό, αλλά όλοι, λίγο πολύ, έβαλαν ένα λιθαράκι για αυτό το παιχνίδι.
   Δείτε τι αναφέρει η Wikipedia για αυτό.. https://en.wikipedia.org/wiki/Sudoku . Για την ακρίβεια της ιστορίας δεν μπορούσε να το αποδώσουμε 100% σε Αμερικάνο ή Γάλλο.

   Οκ, ωραία όλα αυτά, και εμάς μας αρέσει η ακριβολογία. Ας πούμε ότι απλά αν αρέσει σε κάποιον το κατεβάζει και παίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).