Το Chrome OS Flex εισήλθε σε σταθερή έκδοση για να μετατρέψει τους παλιούς υπολογιστές σε Chromebook

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι το Chrome OS Flex εγκαταλείπει την πρώιμη φάση του και εισέρχεται σε σταθερή έκδοση. Μπορεί να εγκατασταθεί σε παλιούς και νέους υπολογιστές μετατρέποντας τους σε Chromebook.

chrome os flex

Η Google είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου την πρώτη έκδοση προεπισκόπησης του Chrome OS Flex, η οποία είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του Chrome OS που μπορεί να εκτελεστεί σε παραδοσιακούς υπολογιστές (και σε ορισμένους παλιούς υπολογιστές Mac). Από σήμερα, το Chrome OS Flex είναι έτοιμο για όλους, σε σταθερή έκδοση και δωρεάν.

Το Chrome OS Flex είναι ένα λειτουργικό σύστημα με δυνατότητα εγκατάστασης, που μοιάζει και λειτουργεί ακριβώς όπως το λογισμικό Chrome OS στα Chromebook. Υπάρχουν μερικές διαφορές, όπως ότι λείπει το Google Play Store (άρα δεν μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές Android), αλλά είναι λίγο πολύ η ίδια εμπειρία με τη χρήση ενός Chromebook.

Η Google προωθεί το Chrome OS Flex σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, καθώς προσφέρει τα περισσότερα από τα οφέλη των Chromebook (ειδικά όσον αφορά την ασφάλεια και την απομακρυσμένη διαχείριση) χωρίς να ξοδευτούν χρήματα για την αντικατάσταση των λειτουργικών σε άπειρα μηχανήματα laptop και επιτραπέζιων υπολογιστών.

Το Chrome OS Flex είναι επίσης διαθέσιμο για λήψη και για προσωπική χρήση, το οποίο μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για τα Windows ή το Linux, για τους παλαιότερους υπολογιστές.

Η συμβατότητα εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα με το Chrome OS Flex, αλλά η Google έχει πλέον πιστοποιήσει περισσότερες από 400 συσκευές, επομένως μπορείτε να δείτε εάν το λογισμικό θα λειτουργεί με τον υπολογιστή σας προτού το δοκιμάσετε.

Μερικοί από τους υπολογιστές που δοκιμάστηκαν επιτυχώς είναι το MacBook Pro Mid-2012, το 2018 ASUS Vivobook Flip 14 και το Dell XPS 13 9300. Το Chrome OS Flex μπορεί επίσης να εκτελεστεί από μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης χωρίς καμία πρότερη εγκατάσταση, όπως οι περισσότερες διανομές Linux για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για έναν υπολογιστή είναι οι εξής:

  • CPU 64-bit Intel ή AMD
  • Τέσσερα gigabyte μνήμης RAM
  • Μια μονάδα USB 16 gigabyte
  • Υποστήριξη για εκκίνηση από USB
  • Πρόσβαση διαχειριστή στις ρυθμίσεις BIOS/UEFI
  • Μια σύνδεση στο διαδίκτυο

Η Google είχε δηλώσει παλαιότερα ότι οποιοσδήποτε εκτελεί το πρώιμο λειτουργικό σύστημα CloudReady, αυτό θα αναβαθμιζόταν αυτόματα σε Flex μόλις εισερχόταν σε σταθερή έκδοση, οπότε αν είστε ένας από αυτούς τους χρήστες περιμένετε να συμβεί σύντομα. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Chrome OS Flex στον δικό σας υπολογιστή επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της Google.

Εναλλακτικά και για να μην ταλαιπωρηθείτε με την διαδικασία που απαιτεί η Google για να κατεβάσετε το αρχείο bin για το usb stick,  μπορείτε να το κατεβάσετε κατευθείαν από εδώ. Κάντε κλικ στο “103” που αντιστοιχεί στην τελευταία stable version, και βάλτε το κατεβασμένο αρχείο σε ένα usb stick με το Rufus.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
ChromeOS,Flex,Chrome

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).