Όταν η Microsoft χρησιμοποιεί Chrome…..


Chrome ή Microsoft Edge; Από την κυκλοφορία των Windows 10, η Microsoft διαφήμιζε με κάθε ευκαιρία το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge, υποστηρίζοντας ότι είναι ο καλύτερος περιηγητής ιστού σε σχέση με τους ανταγωνιστές του όπως τον Mozilla Firefox, τον Opera και το Google Chrome από την άποψη ταχύτητας και απόδοσης της μπαταρίας.

Ωστόσο, η Microsoft θα πρέπει επιτέλους να παραδεχτεί ότι οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν τον Edge ή τον Internet Explorer μόνο για να κατεβάσουν τον Chrome, ή τον Firefox.Chrome

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, μάλλον δεν αποτελούν εξαίρεση. Για του λόγου το αληθές παρακάτω υπάρχει ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής επίδειξης, όταν ένας εργαζόμενος της Microsoft άλλαζε από Edge σε Chrome, όταν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 σταμάτησε να ανταποκρίνεται στη μέση της παρουσίασης.

Το περιστατικό συνέβη στη μέση ενός συνεδρίου του Microsoft Ignite, όπου ο παρουσιαστής της Microsoft, Michael Leworthy, έκανε επίδειξη στο πως μπορεί κάποιος να μεταφέρει τις εφαρμογές και τα δεδομένα του στην υπηρεσία cloud του Microsoft Azure.

Δείτε τι συμβαίνει στο παρακάτω βίντεο:

Ο Leworthy αναγκάστηκε να διακόψει την παρουσίαση του Azure στη μέση της ζωντανής παρουσίασης για να κατεβάσει και να εγκαταστήσει το Chrome της Google, επειδή ο περιηγητής Edge της εταιρείας απλά δεν λειτουργούσε.

Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι το περιστατικό καταγράφηκε και ανέβηκε στο YouTube από την ίδια την Microsoft.

“Το λατρεύω όταν χαλάνε τα demos”, ανέφερε ο Leworthy. “Έτσι, ενώ μιλάμε, θα εγκαταστήσω το Chrome”, συνέχισε και άρχισε να γελάει.

“Και δεν πρόκειται να βελτιώσουμε το Google”, πρόσθεσε ο Leworthy καθώς αρνήθηκε να τσεκάρει το κουτί που στέλνει αναφορές σφαλμάτων και στατιστικά στοιχεία στην Google.

Παρόλο που ο Internet Explorer θεωρείται εδώ και καιρό “ο καλύτερος περιηγητής για να κατεβάσετε το Google Chrome”, ο Microsoft Edge φαίνεται να εξελίσσεται σαν ο άξιος διάδοχος. Και όπως φαίνεται λειτουργεί πολύ γρήγορα, καθώς ο Leworthy χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό για να κατεβάσει και να εγκαταστήσει τον Chrome.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news