WhatsApp: πως διαγράφω μηνύματα που έχω στείλει;


Το WhatsApp πρόσθεσε μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαγράψετε τα μηνύματα που έχετε στείλει.

Τα μηνύματα που στέλνατε μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατό να διαγραφούν. Δεν υπήρχε κάποια περίοδος χάριτος για την αναίρεση της αποστολής και έτσι πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό που λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο που λειτουργεί το Gmail που διαθέτει επιλογές αναίρεσης λίγο μετά την αποστολή μηνυμάτων.

Αυτό αλλάζει με τη νέα ενημερωμένη εφαρμογή που κυκλοφόρησε για συσκευές με Android, iOS και Windows Phone.

Το νέο χαρακτηριστικό όμως έχει κάποιες απαιτήσεις που θα πρέπει να πληρούνται.

  1. Τα μηνύματα μπορούν να διαγραφούν μόνο αν δεν έχουν περάσει επτά λεπτά από τότε που έχουν σταλεί.
  2. Ο αποστολέας και οι παραλήπτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής WhatsApp.

Το WhatsApp δεν θα σας ειδοποιήσει εάν η διαγραφή του μηνύματος δεν ήταν επιτυχής. Ενδέχεται να φαίνεται ότι έχει διαγραφεί στη συσκευή που χρησιμοποιείτε, αλλά να μην έχει διαγραφεί στη συσκευή του παραλήπτη. Επίσης, οι παραλήπτες ενδέχεται να μπορούν να δουν το μήνυμα πριν διαγραφεί.WhatsApp

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να διαγράψετε τα μηνύματα που έχετε στείλει χρησιμοποιώντας το WhatsApp:

Η διαδικασία είναι απλή.

Βρείτε το μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε, και πατήστε παρατεταμένα πάνω του.
Προαιρετικά: μπορείτε να πατήσετε σε περισσότερα μηνύματα για να τα επισημάνετε και να τα διαγράψετε όλα μαζί ταυτόχρονα.
Μετά πατήστε στο εικονίδιο κάδου απορριμμάτων, και επιλέξτε την επιλογή “Διαγραφή για όλους” για να διαγράψετε το επιλεγμένο μήνυμα τοπικά και απομακρυσμένα, όπου απομακρυσμένα είναι και απο την συσκευή του παραλήπτη.

Τα διαγραμμένα μηνύματα εμφανίζονται στο ιστορικό συνομιλιών (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα) μαζί με μια χρονολογική σήμανση που εμφανίζει το πότε διαγράφηκαν. Να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποια επιλογή επαναφοράς των διαγραμμένων μηνυμάτων.

Η WhatsApp αναφέρει ότι το χαρακτηριστικό κυκλοφορεί ήδη, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να είναι διαθέσιμο σε όλους. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως αναφέραμε παραπάνω η συγκεκριμένη λειτουργία απαιτεί την τελευταία έκδοση της εφαρμογής, και από τα δύο μέρη.

Το μόνο μειονέκτημα της νέας λειτουργίας (αν και μπορεί να φτιαχτεί σε μελλοντικές εκδόσεις της εφαρμογής) είναι ότι δεν θα γνωρίζετε αν το μήνυμα διαγράφηκε από την συσκευή του παραλήπτη, και αν το έχει διαβάσει ή όχι.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news