Ανεβαίνει στην 1η θέση ο Chrome προσπερνώντας τον Internet Explorer


Εδώ και αρκετό καιρό, ο Internet Explorer είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο. Κάτι όμως φαίνεται ότι άλλαξε. Ο Chrome της Google δείχνει να ανεβαίνει στην προτίμηση των χρηστών του διαδικτύου, και συνεχίζει να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση. Internet Explorer

Συγκυριακό; Αυτό που άλλαξε από την πλευρά της Microsoft είναι η προώθηση του νέου browser Edge. Κατά συνέπεια υπάρχει μείωση του μεριδίου αγοράς του Internet Explorer, και ο Chrome δεν έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει την πορεία του προς την πρώτη θέση.

Τον Μάρτιο, ο Internet Explorer έπεσε από το 44.79% στο 43.40%, ενώ ο Chrome ανέβηκε από ένα 36,56% στο 39,09% του μεριδίου της αγοράς. Κατά τον προηγούμενο μήνα ο Firefox, ο Safari, και η Opera έχασαν επίσης ποσοστά μεριδίου της αγοράς, και ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν ο Firefox ο οποίος έπεσε από το 11,68% στο 10,54%.

Ο Edge της Microsoft παρουσίασε μια μικρή αύξηση στους χρήστες, αλλά δεν αρκεί για να εξηγήσει το 1,39% μείωση του Internet Εxplorer, το οποίο σημαίνει ότι αρκετοί χρήστες αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τον browser της Microsoft για τον Chrome.

Την ίδια περίοδο, η χρήση του Edge αυξήθηκε στο 4,30% από το Φεβρουάριο, που είχε 3,93%, μια αύξηση της τάξης του 0,37%.

Στοιχεία netmarketshare.com

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news