Χρόνια πολλά EFF

“Σήμερα το , γιορτάζει 32 χρόνια αγώνα για τους χρήστες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει μια νέα ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο .org:

Αν ήσασταν συνδεδεμένοι στη δεκαετία του '90, ίσως να θυμάστε ότι τα πάντα ήταν διαφορετικά. Είχαμε bulletin boards, FTP, Gopher και, λίγα χρόνια αργότερα, ιστοσελίδες που λειτουργούσαν από το σπίτι.

eff

Ήταν συναρπαστικό και οι δυνατότητες έμοιαζαν ατελείωτες.

Τότε οι ιδρυτές του EFF γνώριζαν ότι ένα καλύτερο μέλλον δεν θα έρθει αυτόματα. Δεν οργανώνεις μια ομάδα δικηγόρων, τεχνολόγων και ακτιβιστών επειδή πιστεύεις ότι η τεχνολογία θα διορθώσει τα πάντα με ένα μαγικό τρόπο.

Το κάνεις επειδή περιμένεις μάχες.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, χάρη σε αυτές τις μάχες, το Διαδίκτυο κάνει πολλά από αυτά που υποσχέθηκε: συνδέει διαφορετικούς κόσμους, υποστηρίζει την ισότητα, τις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βέβαια το μέλλον που ονειρεύτηκε το EFF δεν έχει κερδηθεί. Επειδή το Web μας συνδέει, χρησιμεύει και σαν κυνηγότοπος για όσους θέλουν να επιτηρούν και να ελέγχουν τις ενέργειές μας, όσους επιθυμούν να παρενοχλήσουν, να διαδώσουν μίσος, καθώς και άλλους που επιδιώκουν να κερδίσουν χρήματα από κάθε κίνηση και σκέψη μας.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από όλους μας χρησιμοποιούνται με τρόπους που μας καταπιέζουν, αντί να μας εξυψώνουν. Υπάρχουν ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν σε όσους έχουν κακόβουλες ιδέες να συνδεθούν μεταξύ τους όπως ακριβώς το κάνουν και για όσους έχουν όμορφες ιδέες.

Το EFF πάντα έβλεπε την ομορφιά αλλά και τις καταστροφικές δυνατότητες του Διαδικτύου και πάντα προσπαθεί από την πλευρά της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της καινοτομίας.

Πώς γιορτάζει λοιπόν η ομάδα του EFF αυτήν την επέτειο;

Συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: υπερασπίζεται τους χρήστες και τους καινοτόμους στα δικαστήρια, στις κυβερνητικές αίθουσες, στη δημόσια συζήτηση. Κατασκευάζει εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής, διδάσκει δεξιότητες στα μέλη της κοινότητας, μοιράζεται τη γνώση με φίλους και διατηρεί τις καλύτερες πτυχές του Web.

Με άλλα λόγια, χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο που διαθέτει στο οπλοστάσιό του για να αγωνιστεί για ένα καλύτερο και φωτεινότερο ψηφιακό μέλλον για όλους.

Στηρίξτε το EFF

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

eff,Electronic Frontier Foundation,χρόνια πολλά,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).