Το Cities and Memory περιέχει μία παγκόσμια συλλογή από ήχους πόλεων. Πρόσφατα ανανεώθηκε με την κατηγορία Sounding Nature, η οποία είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συλλογή με ήχους της φύσης.
Από το 2014 ο ιστότοπος Cities and Memory έχει δημιουργήσει χάρτες με ήχους πόλεων που επικεντρώνονται σε διαδηλώσεις (Sound Protest), σε ιερές τοποθεσίες (Sound Sacred Spaces) και σε φωτογραφίες (Sound Photography). Το νεώτερο του έργο, ωστόσο, απομακρύνεται από τους ανθρώπους και επικεντρώνεται στις περιοχές όπου ο φυσικός κόσμος είναι ανενόχλητος.
Το Sounding Nature είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συλλογή από ήχους της φύσης, με σχεδόν 500 ήχους από 55 χώρες, από ζούγκλες έως παγετώνες, μέχρι υποβρύχιες εγγραφές γαρίδας. Υπάρχουν εξωτικοί ήχοι όπως από ιπποπόταμους και ύαινες, από νυχτερίδες και καναρίνια ή ακόμα και ο ήχος του geyser στην Ισλανδία και ο τυφώνας Harvey καθώς πέρασε πάνω από το Τέξας. Ο χάρτης έχει δύο μέρη: την καταγραφή του ίδιου του φυσικού ήχου, και στη συνέχεια ένα μουσικό remix εμπνευσμένο από τον φυσικό ήχο.
Σε σχέση με τους ήχους του πλανήτη Άρη, η Γη είναι από την φύση της πολύ θορυβώδης. Επιπρόσθετα οι άνθρωποι και οι πόλεις δημιουργούν ένα μοτίβο με σύγχρονους θορύβους που θα λέγαμε ότι οι πόλεις ποτέ δεν κοιμούνται. Όλο αυτό φαίνεται ότι για κάποιους συναθρώπους μας είναι έμπνευση και δημιουργία, αφού οι άνθρωποι του Cities and Memory θέλησαν να καταγράψουν όσους περισσότερους ήχους μπορούσαν και να τους καταθέσουν δημόσια μέσα από ένα διαδραστικό χάρτη.
Και για τις τρεις υποκατηγορίες, η Αθήνα, ως μία πολύβουη, ιερή και με πλούσια πανίδα πόλη, έχει συνεχή παρουσία στους χάρτες. Μπορείτε πολύ εύκολα να ακούσετε ήχους της πόλης απλά πατώντας το κόκκινο σημάδι πάνω από την Αθήνα και κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Αλλά και το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για όλα τα άλλα σημεία του πλανήτη.
Η ιστοσελίδα Cities and Memory δεν είναι απλά μία καταγραφή ήχων για διαφημιστικούς λόγους. Πίσω από αυτήν οι άνθρωποί της έχοντας οικολογική συνείδηση, προσπαθούν να επισημάνουν την καταστροφική εξέλιξη των εμβρύων όντων από τα συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα θορύβου. Αναφέρουν, ιδιαίτερα για τα ζώα, ότι ο θόρυβος τους προκαλεί στρες και προβλήματα στο ανοσολογικό τους σύστημα.