Βρείτε πόση φθορά έχει ο SSD δίσκος σας, στα Windows 10

Αν αγοράσετε έναν υπολογιστή σήμερα, το πιθανότερο είναι να τον εξοπλίσετε με ένα δίσκο . Αυτοί οι νέοι δίσκοι έχουν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τους κλασσικούς σκληρούς δίσκους.

Οι SSD όμως, είναι πιο ακριβοί και έχουν το μειονέκτημα να χαλάνε απροειδοποίητα. Αν έχετε στην κατοχή σας έναν, θα πρέπει να προσέχετε την κατάστασή του και στο υπάρχουν αρκετά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε.

Πολλά από τα διαθέσιμα εργαλεία για τον έλεγχο της υγείας ενός SSD (Solid State Drive)θα σας δώσουν μια απλή διάγνωση, για παράδειγμα, ο δισκος σας είναι σε καλή κατάσταση ή είναι εντάξει, ή κάτι άλλο. Το εργαλείο που διαθέτετε πιθανά να είναι σε θέση να σας δώσει τον πραγματικό δείκτη φθοράς της μονάδας σας, πιθανά και όχι. Εάν δεν μπορείτε με τα απλά εργαλεία, τρίτων κατασκευαστών, να δείτε την ένδειξη φθοράς για τον δίσκο σας, μπορείτε να το κάνετε κάποια επιπλέον βήματα.

Όταν μια τρίτη εφαρμογή δεν καταφέρει να διαβάσει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με ένα SSD, είναι πιθανό να έχει σχέση με τον κατασκευαστή του δίσκου που έχει κλειδώσει τις πληροφορίες αυτές. Ευτυχώς, οι περισσότεροι κατασκευαστές δίσκων Solid State Drive παρέχουν τις δικές τους, δωρεάν εφαρμογές, για τον έλεγχο της υγείας του δίσκου και αυτές είναι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

  Chrome Pass : Δείτε εύκολα όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς στο Chrome

Δείτε παρακάτω τους τρεις πιο δημοφιλής κατασκευαστές Solid State Drive δίσκων και τα αντίστοιχα προγράμματα που διαθέτουν. Αν παρ’όλα αυτά, έχετε SSD από διαφορετικό κατασκευαστή, ελέγξτε τον ιστότοπό του για διαθέσιμο λογισμικό που πιθανά παρέχει.

Η εκάστοτε εφαρμογή θα πρέπει να είναι σε θέση να σας δείξει την ένδειξη φθοράς και θα σας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία της μονάδας σας, από ότι μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε την εφαρμογή στο σύστημά σας, σε κάθε περίπτωση.

Αυτές οι εφαρμογές είναι συγκεκριμένες για την κάθε μάρκα SSD. Δηλαδή η εφαρμογή Magician δεν θα είναι σε θέση να κάνει πολλά, αν έχετε ένα αντίστοιχο δίσκο . Μπορεί να είναι σε θέση να εκτελέσει ορισμένες δοκιμές, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβείς.

Θα πρέπει επίσης να σας προειδοποιήσουμε ότι εάν προσπαθήσετε να εκτελέσετε μια πολύ σκληρή δοκιμή σε ένα SSD από μια εφαρμογή τρίτου μέρους, μπορεί να ακυρώσετε την εγγύησή σας. Να είστε προσεκτικοί και να εκτελείτε δοκιμές αντοχής, μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

  DNS Lookup View : Παρακολουθήστε τα DNS που αποστέλλονται από το pc σας

Οι ενδείξεις από τα διαγνωστικά προγράμματα πρέπει να είναι αρκετές για να σας ενημερώσουν εάν ο Solid State Drive σας είναι υγιές ή όχι. Ακόμα και αν είναι, μην το σταματήσετε να το ελέγχετε τακτικά. Τουλάχιστον, βεβαιωθείτε ότι τα σημαντικά δεδομένα σας έχουν backup, έτσι ώστε σε περίπτωση αποτυχίας δίσκου, να μην τα χάσετε.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).