Cloudflare το τέλος των CAPTCHA δοκιμάστε κάτι νέο

Η Cloudflare, μια εταιρεία – πάροχος υπηρεσιών DNS δήλωσε ότι θέλει να αντικαταστήσει την «τρέλα» των CAPTCHA σε ολόκληρο τον ιστό με ένα εντελώς νέο .

Οι CAPTCHA είναι αυτές οι δοκιμές που πρέπει να κάνετε όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε σε μια υπηρεσία, που σας ζητούν να κάνετε κλικ σε εικόνες πραγμάτων όπως λεωφορεία ή διαβάσεις ή ποδήλατα για να αποδείξετε ότι είστε άνθρωπος.

(Το όνομα CAPTCHA, αν δεν το γνωρίζατε, βγαίνει από τα αρχικά του “Completely Automated Turing test to tell and Apart.”) Το πρόβλημα είναι ότι προσθέτουν επιπλέον χρόνο στη χρήση του ιστού και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να επιλυθούν – Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι ο μόνος που απέτυχε σε ένα CAPTCHA επειδή δεν είδα τη γωνία μιας διάβασης πεζών σε μία εικόνα.

Σε μια δημοσίευση στο blog της, η Cloudflare λέει ότι σκοπεύει να “ξεφορτωθεί εντελώς τα CAPTCHA” αντικαθιστώντας τα με έναν νέο τρόπο για να αποδείξει ότι είστε άνθρωπος αγγίζοντας ή κοιτάζοντας μια συσκευή χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που ονομάζει “Cryptographic Attestation of Personality”. Αυτήν τη στιγμή, υποστηρίζει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό κλειδιών ασφαλείας USB όπως το YubiKeys, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το σύστημα Cloudflare (χωρίς USB) στον ιστότοπο της εταιρείας.

https://cloudflarechallenge.com/

Το δοκίμασα και λειτούργησε υπέροχα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν 1 κλικ στο κουμπί “I am human (beta)” και, στη συνέχεια, να ακολουθήσω μερικές οδηγίες για την επιλέξετε του κλειδιού ασφαλείας μου, Στη συνέχεια, έπρεπε να επιτρέψω στον ιστότοπο να έχει πρόσβαση στο κλειδί.

Η όλη διαδικασία διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα και πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν πολύ ωραίο να μην ψάχνω εικόνες λεωφορείων και αντικειμένων που μοιάζουν με λεωφορεία. Και εκτός από την ταχύτητα όλων, αυτή η νέα μέθοδος θα μπορούσε να έχει ένα σημαντικό όφελος προσβασιμότητας, καθώς τα άτομα με προβλήματα όρασης μπορεί να μην είναι σε θέση να συμπληρώσουν τα CAPTCHA που κυκλοφορούν σήμερα.

Τι συμβαίνει στα παρασκήνια με τη νέα μέθοδο;

Εν συντομία είναι ότι η συσκευή σας διαθέτει μια ενσωματωμένη ασφαλή μονάδα που περιέχει ένα μοναδικό κλειδί που σφραγίζεται από τον κατασκευαστή σας. Η μονάδα ασφαλείας είναι ικανή να αποδείξει ότι κατέχει ένα τέτοιο κλειδί χωρίς να το αποκαλύψει. Η Cloudflare σας ζητά απόδειξη και ελέγχει ότι ο κατασκευαστής σας είναι νόμιμος.

Μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ πιο εκτεταμένη εξήγηση στο ιστολόγιο της εταιρείας.

Παρόλο που είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, μάλλον δεν είναι το τέλος των CAPTCHAs όπως τα γνωρίζουμε. Για αρχή η Cloudflare αναφέρει ότι πρόκειται για ένα πείραμα και αυτή τη στιγμή, είναι διαθέσιμο “σε περιορισμένες σε αγγλόφωνες περιοχές”. Στην τρέχουσα κατάσταση, λειτουργεί μόνο με ένα περιορισμένο σύνολο hardware: YubiKeys, HyperFIDO keys, και Thetis FIDO U2F keys

Η Cloudflare υπόσχεται ότι θα “εξετάσει την προσθήκη κι άλλων επαληθευτών το συντομότερο δυνατό”. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκταθεί και στο τηλέφωνό σας: Η Cloudflare προτείνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο στον υπολογιστή σας για να περάσετε μια ασύρματη υπογραφή χρησιμοποιώντας NFC.

Η Google μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο τα iPhone όσο και τα Android σαν φυσικά κλειδιά ασφαλείας. Εάν η Google και η Apple συμμετείχαν στην μέθοδο της Cloudflare, θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το εμπόδιο με την χρήση των USB, καθώς τα smartphone είναι πολύ πιο συνηθισμένα από τα USB ασφαλείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).