Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στο command prompt με την CMD Challenge


Είστε καλός/ή στην χρήση του command prompt ? Τα καταφέρνετε με τις εντολές του? Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στην ιστοσελίδα CMD Challenge. Αλλά ακόμα και αν δεν έχετε τελειοποιήσει τις γνώσεις στο command prompt είναι μία ευκαιρία για να γίνετε καλύτερος/ή.

Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα cmdchallenge και η οποία δίνει συγκεκριμένες εργασίες που πρέπει να λύσετε χρησιμοποιώντας μόνο το command prompt (γραμμή εντολών).

Ξεκινά με εύκολες προκλήσεις και συχνά δίνει συμβουλές, αλλά σταδιακά αυξάνει την δυσκολία. Επιπλέον μπορείτε να δείτε τι έχουν απαντήσει σε κάθε σχετική πρόκληση οι άλλοι χρήστες και να μάθετε από αυτούς.

Φυσικά ως επί το πλείστον αυτό το εργαλείο απευθύνεται σε έμπειρους προγραμματιστές που θέλουν να τεστάρουν τις γνώσεις τους και τους αρέσουν οι προκλήσεις.

Επιπλέον μπορούν να συγκρίνουν τις γνώσεις τους με τους άλλους προγραμματιστές συγκρίνοντας τις απαντήσεις τους. Παρόλα αυτά επειδή υπάρχουν αρκετά βοηθήματα, είναι επίσης και μία καλή εφαρμογή για όσους έχουν ερασιτεχνικές γνώσεις ή απλά είναι αυτοδίδακτοι χομπίστες, αφού προσφέρει μία καλή ευκαιρία για βελτίωση και περαιτέρω εκμάθηση.

Όλος ο πηγαίος κώδικας της εφαρμογής έχει κυκλοφορήσει δωρεάν στο GitLab και στο GitHub, έτσι μπορείτε να τον κατεβάσετε για κάθε χρήση. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα About της ιστοσελίδας.

Η εφαρμογή είναι απλή και δεν απαιτεί να ανοίξετε το Command Prompt στον υπολογιστή σας. Έχει το δικό της περιβάλλον εργασίας και έτσι μπορείτε να “παίξετε” ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο.

Στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προκλήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Κάποιες εξ αυτών έχουν δημιουργηθεί από χρήστες με αιτήματά τους και έτσι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία δυσκολίας.

Αν δεν θυμάστε τις εντολές του Commant prompt τότε μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο διαδραστικό περιβάλλον εργασίας της εφαρμογής την εντολή Help για μία γενικότερη βοήθεια, καθώς και την εντολή “help όνομα_εντολής” για πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία !

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news