Copyright στην Ευρώπη: αλλαγές μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο

Copyright στην Ευρώπη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησαν σχετικά με το τελικό κείμενο της οδηγίας της για τα . Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και το αμφιλεγόμενο άρθρο 13, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε “φιλτραρίσματα” του διαδικτύου.

Το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τελική ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω το μέλλον των διαδικτυακών πνευματικών δικαιωμάτων αναμένεται να αλλάξει οριστικά μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, πάνω στην επίμαχη Οδηγία για το . Copyright

Για όσους δεν γνωρίζουν, το πλαίσιο της συμφωνίας αναφέρει ότι όλες οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να διαπραγματευθούν για συμφωνίες αδειών με τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων για την επαναδημοσίευση των έργων τους. Θα πρέπει να ελεγχθεί κάθε σελίδα με περιεχόμενο (βλέπε YouTube), για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Το παραπάνω νομοσχέδιο αποσκοπεί στη διασφάλιση μιας αμοιβής για τους παραγωγούς περιεχομένου στο διαδίκτυο. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί που αντιτίθενται στο επερχόμενο νομοσχέδιο αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα περιορίσει κατά πολύ την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο.

Οι “πέτρες” του σκανδάλου στο επερχόμενο νομοσχέδιο για το Copyright είναι τα Άρθρα 11 και 13.

Το άρθρο 13 υποχρεώνει τις διαδικτυακές πλατφόρμες να χρησιμοποιούν φίλτρα για την παρακολούθηση (και αποκλεισμό) του περιεχομένου που αναρτούν οι χρήστες, για να διασφαλίζεται ότι δεν υφίστανται παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Άρθρο 11 από την άλλη υποχρεώνει τις διαδικτυακές πλατφόρμες που ανά-δημοσιεύουν ενημερωτικά, και ειδησεο άρθρα (όπως το Google ) να συνάπτουν συμβάσεις με τους παραγωγούς του περιεχομένου που δημοσιεύουν με στόχο την πληρωμή τους.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να επικυρωθεί επισήμως από το ευρωκοινοβούλιο και την ΕΕ. Η εξέταση του, από το Συμβούλιο των Υπουργών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ η τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ή μέχρι τα μέσα Απριλίου. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, θα έχουν διορία 24 μηνών για να ενσωματώσουν τους νέους κανονισμούς στην εθνική τους νομοθεσία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).