Cortana αλήθεια χρησιμοποιείτε την ψηφιακή βοηθό;

Η ψηφιακή βοηθός Cortana είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των Windows 10 ή τουλάχιστον, αυτό πιστεύει η Microsoft και προσπαθεί να μας κάνει επίσης να το πιστέψουμε, διαθέτοντας ενημερώσεις που βελτιώνουν τις δυνατότητές της.

Όμως με μια σύγκριση της Cortana με το Google Assistant και το Siri της Apple, φαίνεται ότι η μεγαλύτερη διαφορά που θα πρέπει η Microsoft να αντιμετωπίσει είναι η έλλειψη μιας κινητής πλατφόρμας.Cortana

Το Windows 10 Mobile είναι σε λειτουργία συντήρησης και προβλέπεται να σταματήσει να υποστηρίζεται στα μέσα του 2019. Έτσι είναι ξεκάθαρο ότι η Microsoft θα πρέπει να επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές της να μεταφέρει την ψηφιακή βοηθό αλλού, σε tablets και άλλες συσκευές όπως τα ηχεία.

Στα Windows 10, η Cortana εξακολουθεί να είναι ένα χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν, όχι απαραίτητα επειδή δεν είναι χρήσιμο, αλλά επειδή ένας ψηφιακός βοηθός σε έναν υπολογιστή δεν έχει και τόσο νόημα.

Παρά τις σύγχρονες πινελιές, πολλοί χρήστες του Windows εξακολουθούν να βλέπουν το λειτουργικό σύστημα σαν μια πλατφόρμα desktop που πρέπει να χρησιμοποιείται με ποντίκι και πληκτρολόγιο.
Σίγουρα, η αφή έχει εξελιχθεί πολύ τελευταία και το ψηφιακό στυλό μπορεί να γίνεται όλο και πιο σημαντικό, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν λειτουργούν τον υπολογιστή τους με την βοήθεια κάποιου ψηφιακού βοηθού.
Μια δημοσίευση στο reddit αποδεικνύει ότι δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι η ψηφιακή βοηθός Cortana δεν είναι και το πιο επιτυχημένο χαρακτηριστικό του Windows 10.

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι η Microsoft θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να κάνει την Cortana πολύ πιο χρήσιμη. Η Cortana εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη σε λίγες χώρες, γεγονός που προφανώς επηρεάζει την υιοθέτησή της σε ολόκληρο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, προστίθενται νέες δυνατότητες αλλά σε μάλλον αργούς ρυθμούς αφού συνήθως διατίθενται με την κυκλοφορία των νέων εκδόσεων του λειτουργικού.

Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί χρήστες ήδη αφαιρούν το εικονίδιο από τη γραμμή εργασιών και όσοι δεν το αφαιρούν ξεχνούν ότι υπάρχει.
Εσείς τι λέτε; Έχει νόημα για ένα τυπικό χρήστη η λειτουργία της ψηφιακής βοηθού στα Windows, ή θα πρέπει να κυκλοφορεί μόνο σαν βοηθητική τεχνολογία για άτομα που την έχουν ανάγκη;

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply
  1. Να είσαι σε κανονικό υπολογιστή και να προσπαθείς να κάνεις την Cortana τι να κάνει, ενώ θα μπορούσες να το κάνεις μόνος σου με ένα πάτημα ποντικού δεν είναι και το πιο καλύτερο που θα μπορούσες να πράξεις.
    Θέλει πολύ δρόμο η τεχνολογία για να μπορέσεις να παίξεις με την Cortana, προς το παρόν απλώς βαραίνουν ακόμα περισσότερο τα Windows

  2. Δεν είναι χρήσιμη στη παρούσα. Βέβαια όταν βλέπεις ταινία και λες τη Cortana να χαμηλώσει η να ανεβάσει την ένταση, είναι άξια ανεκτίμητη ??. Όμως όπως ειπώθηκε σωστά παραπάνω, ελλείψει κινητής πλατφόρμας είναι δύσκολη η αποδοχή της. Πάντως, εγώ τη χρησιμοποιώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).